Szerző: Ady Krisztián

2001. július 30. 22:59

Az InFocus és a DTS bejelentette közös feliratozó megoldását a világ mozijai számára

Az InFocus Corporation és a DTS (Digital Theater Systems) között létrejött partneri megállapodás eredményeként közös feliratozó megoldást szállítanak a világon fellelhető mozik számára. Az OEM szerződés értelmében az InFocus nyújtja projekciós technológiáját a DTS DTS-CSS Cinema Subtitling System rendszere részére, mely képes a feliratok közvetlen kivetítésére a mozivászonra.

Az InFocus Corporation és a DTS (Digital Theater Systems) között létrejött partneri megállapodás eredményeként közös feliratozó megoldást szállítanak a világon fellelhető mozik számára. Az OEM szerződés értelmében az InFocus nyújtja projekciós technológiáját a DTS "DTS-CSS Cinema Subtitling System" rendszere részére, mely képes a feliratok közvetlen kivetítésére a mozivászonra.

A régi rendszerek felváltására kifejlesztett megoldás olcsóbb a filmre (nyelvenként külön-külön) overlay technikával felvitt feliratozásnál, melyet jelenleg elterjedten használnak.

A DTS-CSS, mely az InFocus új, LP530 projekciós platformját használja, s lehetővé teszi a forgalmazók számára akár 40 különböző felirat elhelyezését egyetlen lemezen, teljes film-hosszúságban. Ezáltal a mozik akár több nyelven feliratozva is vetíthetnek filmeket. Egyszerűsödik, és olcsóbbá válik a filmek feliratának kezelése mind a forgalmazók, mind a felhasználók számára.

A DTS-CSS még ez év folyamán lesz megvásárolható. A forgalmazók támogatásáról nem szól a sajtóközlemény.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról