Szerző: Barna József

2001. július 19. 17:30

BKV-Siemens megállapodás

[Siemens] A Budapesti Közlekedési Vállalat, valamint a Siemens Telefongyár Kft. és a Siemens Leasing Kft. képviselői ma írják alá azokat a szerződéseket, melyek értelmében a Siemens augusztus 1-jei hatállyal megveszi a BKV tulajdonában lévő, annak üzemi távközlési feladatait ellátó Trafficom Kft. 99%-os üzletrészét, valamint megszerzi a BKV kötöttpályás közlekedési hálózatának nyomvonalára vonatkozó, kizárólagos vonalfejlesztési- és használati jogot is.

A megállapodás-csomag része, hogy a Siemens a vonalfejlesztési jog időtartamával azonos mértékű, 30 éves kizárólagos adat- és telefonhálózat-szolgáltatásra vállalkozik, mellyel a BKV továbbra is egyik legfontosabb ügyfele marad a Trafficomnak. Ugyanakkor az új tulajdonos jelentős méretű hálózatfejlesztést hajt majd végre, és az infrastuktúra kiegészítésére a Trafficom használatába adja a fővárosi forgalomtechnikai alépítmény-rendszert (FKF) is, melynek használati jogát 2000 szeptemberében vásárolta meg.

A BKV a tranzakció révén jelentős beruházási forráshoz jut, a Siemens pedig ahhoz a lehetőséghez, hogy az így létrejövő infrastruktúra "sötétszálas" többletkapacitását bérleti konstrukcióban értékesítheti a távközlési szolgáltatók irányába (mentesítve ezzel azokat kezdeti magas beruházási kényszerük alól). A Siemens, mint a szolgáltatók szolgáltatója, ezt az új típusú, innovatív szolgáltatását mindenki számára azonos feltételekkel, versenysemleges módon kínálja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról