Szerző: Vörös Péter

2001. július 9. 17:41

A Hitachi és a Fujitsu csökkenti chiptermelését a globális félvezető kereslet csökkenésére reagálva

[EB News] A Hitachi és a Fujitsu pénteken Tokióban megerősítették, hogy csökkentik chiptermelésüket, mivel jelentős mértékben csökkent a félvezetőpiaci kereslet világszerte.

A Hitachi szóvivője közölte, hogy a januárban elkészült yamanishibeli gyárat ideiglenesen bezárták, valamint csökkentették a termelést egy másik japán ill. németországi gyárban - ezekben a gyárakban smart kártyákhoz készítenek mikrovezérlőket. A gyárbezárás ill. termeléscsökkentés révén az smart kártya MCU termelés a jelenlegi havi 22 millió darab chiphez képest 40%-kal csökken.

A Fujitsu szóvivője azt jelentette be, hogy a cég csökkenti flash memória termelését, mivel jelenleg világszerte túlkínálati helyzet alakult ki. A szóvivő nem részletezte a termeléscsökkentés mértékét. Mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy az eredeti tervek szerint szeptemberben megnyíló chip gyár termelése később fog beindulni.

Az AMD közös vállalatban partnere a Fujitsunak, ennek keretében a japán gyár flash memória termelésének 50%-a az AMD-é, amelyet az amerikai cég nevében értékesítenek.

a címlapról