Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 12. 15:32

A bíróság a file-cserélő szolgáltatás felfüggesztésére utasította a Napstert

Szerdán a szövetségi bíróság arra utasította a Napstert, hogy egészen addig szünteteltesse a szolgáltatását, amíg kézzelfogható bizonyítékot nem tud adni arról, hogy a rendszere valóban kiszűri a szerzői jog által védett anyagokat.

Marilyn Hall Patel bíró egy zárt tárgyaláson hozta meg a döntését. A Napster szóvivője megerősítette a bíróság határozatát, és elmodta, hogy a szolgáltatást meghatározatlan időre szüneteltetik.

"Bár csalódottak vagyunk a döntés miatt, teljes gőzzel dolgozunk a technikai problémák megoldásán, és amint lehet, ismét beindítjuk a szolgáltatást. Ezen felül minden erőnkkel azon vagyunk, hogy még a nyáron elindíthassuk új szolgáltatásainkat" - mondta Hank Barry, a Napster vezérigazgatója.

Az utóbbi hónapok történései, a bírósági herce-hurca és a szolgáltatás többszöri leállása nyomán a felhasználók teljesen elpártoltak a file-cserélő szolgáltatástól. Egyes felmérések szerint októberben még 18,7 millió felhasználó vette igénybe rendszeresen a Napster szolgáltatásait, de mára ez 100-150 ezer emberre csökkent.

a címlapról