:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 10. 16:37

SGI: lemondott Hal Covert, a cég pénzügyi vezérigazgatója, a forgalom tovább csökken...

[CNET, Reuters] A szervereket és csúcskategóriájú vállalati munkaállomásokat gyártó SGI bejelentette, hogy felül kell vizsgálni a következő pénzügyi évre vonatkozó üzleti terveket, mivel a negyedik pénzügyi negyedévben lassultak a megrendelések.

A cég egyben azt is közölte, hogy lemondott Harold L. Covert [képünkön], a cég pénzügyi vezérigazgatója és elnöke, aki alig több, mint egy évet töltött a cégnél. Covert személyes okokra hivatkozva távozik az SGI-től. Covertet két hónappal ezelőtt nevezték ki elnökké, míg korábban a Red Hatnél dolgozott. Utódja a pénzügyi vezérigazgatói poszton Jeffrey Zellmer, az eddigi kontrolling igazgató lesz. Bob Bishop, a cég elnök-vezérigazgatója és Warren Pratt, ügyvezető igazgatóhelyettes veszi át Covert többi feladatait.

A cég várakozásai szerint a június 30-án végződő negyedévben a forgalom 430-440 millió $ lesz, a működési veszteség pedig 70-80 millió $ körül várható.

Az SGI részvényei az idén 72%-kal estek vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.