:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 17. 01:33

Lemondott Anil Khatod, a Nortel marketing és stratégiai vezérigazgatója

[Bloomberg, CNET, Wall Street Journal] A 42 éves Anil Khatodot április végén nevezték ki a világ legnagyobb telefon-berendezés gyártójának marketing és stratégiai vezérigazgatójává, egyes elemzők szerint ő lett volna a 2002 áprilisában távozó elnök-vezérigazgató, John Roth egyik lehetséges utódja. Khatod korábban a cég Globális Internetmegoldások Csapatát vezette, összesen 19 évet töltött el a Nortelnél.

A cégtől több magas rangú vezető távozott vagy jelentette be távozását az utóbbi hónapokban. Clarence Chandran, működtetésért felelős vezérigazgató, akit Roth legvalószínűbb utódjának tekintettek, május közepén távozott egészségügyi okokra hivatkozva. F. William Conner, az eBusiness Megoldások Divíziójának elnöke áprilisban hagyta ott a céget, ő most az Entrust Technologies Inc. elnök-vezérigazgatója. Don Smith, az Optikai Internetmegoldások részleg elnöke szintén áprilisban távozott, ő jelenleg a Mitel Networks elnök-vezérigazgatója.

David Chamberlin, a cég szóvivője közölte, hogy hamarosan bejelentik Khatod utódját. Egy interjúban Khatod elmondta, hogy számos lehetőségen gondolkozik, lehetséges, hogy elnök-vezérigazgató lesz vagy csatlakozik egy kockázati tőke befektetési vállalathoz. Annyi bizonyosnak látszik, hogy Khatod a telekommunikációs területen marad, bár végleges döntést még nem hozott.

A Nortel a Heidrick & Struggles Internationalt kérte fel Roth utódjának megtalálásához, a munka Chamberlin szerint jó ütemben folyik.

A cég részvényárfolyama pénteken 0,30$-ral (3,65%-kal) 8,52$-ra emelkedett. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 89%-kal zuhant vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.