Szerző: Ady Krisztián

2001. július 23. 00:52

A WorldSpace műholdas szolgáltatásaihoz PC-kártyát jelentett be - egyelőre csak Kenyában

[WorldSpace.com] A WorldSpace Corporation tegnap jelentette be, hogy égi szolgáltatásait ezentúl PC-kártya segítségével is igénybe lehet venni.

[WorldSpace.com] A WorldSpace Corporation tegnap jelentette be, hogy égi szolgáltatásait ezentúl PC-kártya segítségével is igénybe lehet venni.

A 3 műhold segítségével - a harmadikat még idén fellövik a tervek szerint - mintegy 5,2 milliárd emberhez eljutó, digitális rádiókat és multimédiás tartalmat szolgáltató cég eddigi partnerei által készített hordozható audiotermékei mellé jelentette meg a PC-kártyát tartalmazó készletet. A rádiócsatornák száma 49, melyből 11 a jelenlegi 2 műhold teljes lefedettségi területén, Afrika, Ázsia, és a közel-kelet régióiban hallgatható.

A cég partnerei nem kisebb nevek, mint a Panasonic, JVC, Sanyo, Hitachi. Hordozható vevőkészülékeik már kaphatóak a 160-210$-os ártartományban. A PC-kártya ára 7900 Kshs, mely durván 100$-nak felel meg napi áron számolva.

Az 1600 Kshs, mintegy 20 dolláros havidíjú DMS (Direct Media Service) egyirányú szolgáltatás jelenleg 41 válogatott hír, szórakoztató, oktatási, egészségügyi portál anyagát sugározza stabil 128 kbit/s sebességgel, mely időjárás és távolságfüggetlen. A szolgáltatás igénybevételéhez mindössze 9-10 cm átmérőjű antenna elegendő, melyet irányba kell csupán fordítani az adott helyen. Kültéri kiegészítő is megvásárolható.

A DMS szolgáltatást még ebben az évben kiterjesztik Afrika, és India területére is.

WorldSpace

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról