Szerző: Barna József

2001. július 6. 16:01

Az IBM megvásárolná a Sound Blaster hangkártyáiról közismert Creative-ot

HIRDETÉS

[ExtremeTech] Tegnap a Creative részvényei nyolc hetes rekordértéken zártak, miután 9%-kal 17,6 szingapúri dollárra emelkedett az értékük annak hatására, hogy olyan hírek kaptak lábra, melyek szerint az IBM komolyan érdeklődik a cég iránt. Egy ázsiai brókercég képviselője elmondta, hogy a Creative egy olyan új, még nem bejelentett terméket fejlesztett ki, amely felkeltette az IBM érdeklődését, és amely jelentősen befolyásolhatja a cég jövőjét.

Amennyiben a Creative új technológiája valóban életképesnek bizonyul, az IBM megvásárolná a céget, vagy legalábbis komoly részesedést szerezne a cég részvényeiből - állítják egyes elemzők. Egyelőre egyik érintett fél sem kívánta kommentálni a híreket. Ám sokan csupán spekulációnak vélik mindezt. Hiszen, állítják, az IBM már kivonult az egyesült államokbeli asztali számítógépek piacáról, így nem fűződik érdeke ahhoz, hogy egy elsősorban PC-khez multimédiás termékeket gyártó céget felvásároljon. Ugyanakkor azt mindenki elképzelhetőnek tartja, hogy az audiotermékek terén valamiféle együttműködés kialakulhat a két cég között.

Az, hogy milyen titkos Creative termékről van szó, valamint hogy az IBM vételi szándéka valós-e, feltehetően hamarosan kiderül.

a címlapról