:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 18. 17:56

Az Apple bemutatta új iMac konfigurációit, melyekben szériafelszerelés a CD-RW meghajtó

Az Apple a Macworld Expo New York rendezvényen bemutatta új iMac konfigurációit. A modellfrissítésen átesett sorozat új tagjai közül a leggyorsabbak 700 MHz órjelű PowerPC G3 processzorral készülnek.

Az új iMac modellek háromféle színben (kék, szürke, fehér) kerülnek forgalomba. A gyorsabb processzoron kívül újdonság még a "behúzós" CD-RW meghajtó, a legfeljebb 60 GByte kapacitású merevlemez és a 256 MByte memória. A számítógépekre természetesen előre telepítik az Apple vadonatúj operációs rendszerét, az OS X-et.

A friss iMac konfigurációk az otthoni multimédia jegyében fogantak: a gépekre előretelepített iTunes és iMovie 2 szoftverek segítségével bárki elkészítheti saját audio, video vagy mp3 anyagait, amelyeket azután a beépített CD-RW meghajtó segítségével CD-re írhat, vagy az iTools-szal a weben publikálhat.

A számítógépekben az ATi Rage 128 Ultra videochipje 16 MByte memóriával gazdálkodhat. Az iMac-ekben természetesen szériafelszerelés a FireWire és USB csatlakozó, az Ethernet kontroller, a V.90 modem és a minőségi Harman Kardon audiorendszer.

Az 500 és 600 MHz órajelű processzorral szerelt iMac gépek már kaphatók, a 700 MHz PowerPC G3 chippel szerelt konfigurációkra pedig augusztusig kell várni. A gépek ára kiépítéstől függően 999 és 1499 dollár között alakul.

Ezek szerint nem igazolódtak be azok a feltételezések, melyek szerint az Apple lapos kijelzővel szerelt iMac gépeket tervezett volna bemutatni. A kijelzők előállításának magas költségei ugyanis valószínűleg annyival megdobták volna a gépek kiskereskedelmi árát, hogy az már az eladhatóságukat veszélyeztette volna.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.