Szerző: Vörös Péter

2001. július 11. 16:42

Tavaly jelentősen nőtt a japán internetezők száma

[CNET, Reuters] 2000-ben tovább nőtt a japán internetfelhasználók száma, ez főként annak volt köszönhető, hogy erőteljesen emelkedett a webhez csatlakoztatható mobiltelefonok aránya. A japán kormány kedden közzétett adatai szerint a lakosság 37%-a, összesen 47,08 millió japán internetfelhasználó volt 2000 végén, ez 74%-os növekedést jelent az 1999-es számhoz képest.

A növekedés jelentős része származott abból, hogy a felkelő nap országában a fejlett mobiltelefonok jelentős részével lehet rácsatlakozni a világhálóra. Az összes japán internetfelhasználó közül 8,16 millióan kizárólag mobiltelefonról csatlakoznak a webre, míg 15,48 millióan használják a mobiltelefont és a PC-t internetezésre. 23,44 millió japán internetfelhasználó pedig kizárólag a PC-t használja az internetezéshez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról