:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 13. 14:01

A laposkijelzők forgalma idén várhatóan 5%-kal csökken

[CNET] A DisplaySearch piackutató cég legfrissebb jelentése szerint a laposkijelző piac az idén 5%-kal vissza fog esni 2000-hez képest. A DisplaySearch szerint az idei forgalom várhatóan 22,8 milliárd $ lesz. Az asztali monitorokban használt TFT panelek forgalma 10%-kal csökken, míg a főként a mobiltelefonokban és kéziszámítógépekben használt dual-scan kijelzők forgalma 18%-kal esik vissza.

Az asztali laposkijelzők ára az előző negyedévekhez képest a túlkínálati helyzet miatt esett jelentősen. A kéziszámítógépek és a mobiltelefonok eladásának növekedése is számottevő mértékben lelassult.

A DisplaySearch szerint arra lehet számítani, hogy a laposkijelzők forgalmát az egyre újabb kijelző technológiák fogják segíteni és az olyan, jelenleg még nagyjából marginálisnak számító piacok, mint a digitális kamerákban használatos kijelzők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.