:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 19. 10:04

A Tesco a Microsoft-technológiát választotta

[Microsoft] Az Egyesült Királyság legnagyobb, világszerte majdnem 700 áruházat üzemeltető élelmiszer-kiskereskedési vállalata idén ősszel kezdi meg pénztári informatikai rendszerének megújítását. A Tesco - üzleti szempontból a legfontosabb, azaz a vásárlók problémamentes kiszolgálását elősegítő - pénztári rendszere számára a Microsoft Windows NT 4.0 beágyazott operációs rendszert választotta közös platformként.

A pénztári rendszer technológiájának minden nap hibátlanul kell kiszolgálnia a vásárlókat, s virtuálisan ez a rendszer kezeli a Tesco áruházak bevételét. Ezért elsődleges, hogy e magas szintű követelményeket egy rugalmas, a piaci igényekhez jól alkalmazkodó, megbízható, megfelelő terméktámogatást élvező és költséghatékony megoldás szolgálja ki. A Microsoft termékei garanciát nyújtanak ezen igények maradéktalan kiszolgálására.

A Tesco minden élelmiszer áruházában és minden üzemanyagtöltő állomásán MS-DOS és Windows NT platformot használ. A Microsoft rendelkezésre álló, csúcstechnológiájú beágyazott megoldásai segítségével a Tesco probléma mentesen egységesítheti pénztári technológiáját egy azonos kódon alapuló megoldás keretében, melyben főszerepet kapnak a Microsoft Windows NT, Windows NT Embedded 4.0, valaint a Windows 2000 termékei.

A döntés előtt a Tesco alaposan megvizsgálta a különböző operációs platformokat, így többek között a Linuxot is, s végül a valamennyi kritériumnak leginkább megfelelő Microsoft-technológiát választotta.

A Windows NT 4.0 beágyazott megoldással a Tesco meglévő pénztári rendszerének további felhasználhatósága mellett tovább fejlesztheti a jelen és a jövő igényei szerint informatikai struktúráját, elkerülve az egyes elemek eltávolításával és helyettesítésével járó procedúrát, ugyanakkor elegendő tér marad a haladó technológiákra történő migráció számára. Az egységes rendszer a munkavállalók produktivitása szempontjából is előnyt jelent, mivel felhasználói tréningek nélkül sem okozhat gondot a munkaerő átcsoportosítás az élelmiszer áruházak és a benzinkutak között.

Az implementáció 2001 őszén kezdődik és a tesztelési projekt világszerte 24 000 pénztárgépen folyik majd.

A Tesco.com, a világ legnagyobb online élelmiszer áruháza már most egyre szélesebb körben alkalmazza a Microsoft .NET Enterprise szerverei által nyújtott kiemelkedő, nagyvállalati szintű szolgáltatásokat, s komolyan fontolóra veszi a Microsoft .NET víziójának széleskörű megvalósítását a teljes áruházi láncon belül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.