Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 20. 14:40

A Sun Microsystems tájékoztatást adott éves eredményeiről

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems, Inc., az internet alapját jelentő hardver- és szoftvereszközök, valamint szolgáltatások vezető szállítója a mai napon tájékoztatást adott a cég 2001. júniusában zárult pénzügyi évének eredményeiről.

A 2001. pénzügyi évben a Sun 18,25 milliárd dollár bevételt ért el az előző év 15,72 milliárdos bevételével szemben. A nyereség 1,45 milliárd dollárt tesz ki az előző év 1,86 milliárdjához képest. A pénzügy év egészében az egy részvényre jutó nyereség 42 cent a tavalyi 55 centhez képest. Ezek a nyereségmutatók az általánosan elfogadott nemzetközi GAAP számviteli előírások szerint készültek, kivéve a Sun részvényárfolyamaiból eredő ingadozásokat, a felvásárlások tételeit és az egyszeri adófizetési tételeket.

A fentiek figyelembevételével a Sun a 2001. pénzügyi évben mintegy 927 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, amely részvényenként 27 cent nyereséget jelent, szemben az előző év 55 centes nyereségével.

Michael E. Lehman, a Sun pénzügyi igazgatója a következők szerint kommentálta az eredményeket: "Hosszú távon nézve költségeink szerkezetében az alapvető költségeket sikeresen csökkentettük, miközben sikerült a termékek fejlesztésére szánt összegeket növelni. Általában véve csökkentettük a működési költségeket az előző év negyedik negyedévétől kezdve, miközben alkalmazottaink száma folyamatosan nőtt. Mindeközben kutatásra és fejlesztésre mintegy 17%-kal költöttünk többet, mint a 2000. évben. A mérlegünk változatlanul erős, hiszen több, mint 6 milliárd dollár készpénzállománnyal rendelkezünk, amelyet tovább fogunk növelni annak érdekében, hogy megőrizzük rugalmasságunkat és hosszú távú növekedésünket."

A negyedik negyedév bevétele 4 milliárd dollár volt, szemben az előző év negyedik negyedévének 5,02 milliárd dolláros bevételével. A nyereség pedig 134 millió dollár volt, a megelőző év hasonló időszakának 717 millió dolláros értékével szemben A negyedik negyedév egy részvényre jutó nyeresége 4 cent volt, szemben az előző év azonos időszakának 21 centjével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról