:

Szerző: Barna József

2001. július 17. 17:47

Rekordokat dönget a BÁR, a Viasat3 valóság show-ja

[Microsoft] Harmincegyezer internetfelhasználó tíz hét alatt több mint kétszázezer alkalommal kapcsolódott a VIASAT3 televíziós csatorna portáljára, hogy a megszakítás nélkül tartó "BÁR" című "valóság show" online nézőjeként követhesse nyomon kedvencei versengését. A hazai internetes élő videoközvetítések történetében ez a sugárzási időtartam abszolút rekordnak számít, csakúgy mint a nézőszám. A website milliós nagyságrendű oldalletöltése ugyancsak figyelemre méltó, a műsor július 21-i zárószavazása és eredményhirdetése alatt pedig várhatóan az egyidejű online nézőszám is minden eddiginél magasabb értéket ér majd el.

A BÁR helyszínén kamerák, mikrofonok és mikroportok arzenálja teszi lehetővé, hogy a néző a játékosok minden lépését nyomon követhesse. Az internet-portál valós idejű online video- és audiotartalom közvetítését a webhely készítője, a Sense/Net Kft. a Microsoft Windows Media "streaming video" technológiára alapozta, mely ma az egyik legkedveltebb, legelterjedtebb és legtöbbet bizonyított minőségi internetes mozgókép- és hangátviteli megoldás, melyet neves nemzetközi kiadóvállalatok is nagy sikerrel használnak fel zenék, zenerészletek, teljes filmek, illetve filmrészletek valós idejű online sugárzásához.

A Viasat Hungária Rt. online kommunikációját, a VIASAT3 portál szolgáltatásait illetve a Bár műsorhoz kapcsolódó média- és webalkalmazásokat a Sense/Net saját fejlesztésű Portal Engine v2.1 megoldása foglalja egységes keretbe.

A Bár honlapja elérhető innen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.