Szerző: Vörös Péter

2001. július 16. 13:22

A Lucent Technologies részvényárfolyama pénteken közel 7%-kal nőtt, mivel javuló pénzügyi eredményekre van kilátás

[Bloomberg, Reuters] A Lucent Technologies részvényárfolyama pénteken 0,47$-ral (6,9%-kal) 7,33$-ra emelkedett, a portfolió menedzserek szerint ez főként a várt javuló pénzügyi eredményeknek és a szélesebb körű technológiai erősödésnek volt köszönhető. Az elmúlt egy év során a cég részvényárfolyama 85%-kal maradt a Standard & Poor's 500 index és 42%-kal a S&P Telekommunikációs Berendezés index alatt.

A Lucent illetékesei nem kommentálják a napi részvényárfolyam alakulását, de portfolió menedzserek és elemzők szerint a Murray Hill (New Jersey) központú cégnek sikerült előrelépést elérnie a költségek visszafogásában, és a Wall Street előrejelzéseinek megfelelő eredményekkel fogja bejelenteni harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit július 24-én.

Múlt hét csütörtökön azt jelentette be a cég, hogy 8500 dolgozó fogadta el a vállalat korai nyugdíjazási csomagját, amelynek révén a Lucent további költségeket takarít meg.

Nikos Theodosopoulos, UBS Warburg egyik elemzője szerint a cég el fogja érni a részvényenként 22 centes veszteség-előrejelzéseket, továbbá a 6-6,2 milliárd $-os forgalmat, szemben a második negyedéves 5,9 milliárd $-ral. Az elemző szerint a Lucent éves szinten 3,5 milliárd $-os költségmegtakarítást fog elérni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról