Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 18. 14:34

A RealNetworks eredményei a várakozások alatt maradtak; lemondott a cég pénzügyi igazgatója

A RealNetworks második negyedéves eredményei elmaradtak a várakozásoktól, ráadásul lemondott a vállalat pénzügyi igazgatója is.

A cég a második negyedév során 47,9 millió dolláros bevételt ért el és részvényenkénti 1 centes profitot realizált. A First Call által megkérdezett elemzők 51 milliónál is magasabb forgalmat és részvényenkénti 2 centes nyereséget prognosztizáltak.

A RealNetworks továbbá azt is bejelentette, hogy távozik a cégtől a pénzügyi igazgató Paul Bialek. Bialek személyes okokra hivatkozva válik meg pozíciójától, de továbbra is a RealNetworksnél marad, mint stratégiai tanácsadó. Amíg nem találják meg az utódát, Bialek látja el a pénzügyi igazgató tisztjét.

A RealNetworks 47,9 milliós dorgalma 24 százalékkal alcsonyabb az előző év azonos időszakában elért eredményénél. Tavaly ilyenkor a vállalat 62,7 millió dolláros bevételről és 10,6 millisó nyereségről (részvényenként 6 cent) számolt be.

A RealNetworks részvényeinek árfolyama tegnap a bejelentés előtt 27 centtel 10,78 dollárra emelkedett, majd 10,54 dollárra esett vissza.

a címlapról