Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 11. 15:24

Nem fejleszt több kéziszámítógépet a Psion

HIRDETÉS

A Psion részvényeinek árfolyama három éve nem látott mélypontra zuhant vissza, amikor a vállalat bejelentette, hogy kiszáll a fogyasztói kéziszámítógépek piacáról, és vállalati valamint oktatási termékekre és szellemi tulajdonainak kiaknázására koncentrál.

A brit vállalat átalakítja üzletvitelét, amely 41 millió dollárba és 250 alkalmazott elbocsátásába kerül. A Psion részvényárfolyama 11,6 százalékkal esett vissza a mai napon.

A cég vezérigazgatója David Levin elmondta, hogy a nehézségek ellenére nyereséges évre számítanak. A Psion beszünteti a kéziszámítógépek fejlesztését, de a jelenleg kapható modelljeit tovább árulja. A Bluetooth-termékek forgalmazását is beszüntetik.

Az elemzők nem lepődtek meg a Psion bejelentésén. "Hosszú távon gondolkodva helyes döntést hoztak. A Psion nem rendelkezik megfelelő tőkével, hogy a legnagyobbakkal harcoljon a vásárlók kegyeiért".

A kéziszámítógépeiről ismert Psion piaci részesedése az utóbbi időben gyakorlatilag elenyésző szinte csökkent a Palm OS és Windows CE (Windows for Pocket PC) alapú gépekhez képest.

a címlapról