Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 9. 13:07

Az NEC még idén bemutatja kéziszámítógépét

Japán legnagyobb PC-gyártója az NEC ma jelentette be, hogy még ebben az évben piacra szeretné dobni első kéziszámítógépét.

Az már bizonyos, hogy a gép az Intel StrongARM processzora köré épül és Windows CE operációs rendszer fogja működtetni. Osamu Iseki, az NEC termékmenedzsere szerint azért döntöttek a Microsoft operációs rendszere mellett, mert nagyon erős multimédia-támogatással rendelkezik és könnyebben működik együtt a Windows-alapú asztali gépekkel, mint a Palm OS.

Az NEC főként üzleti felhasználókat céloz meg a géppel, ezért valószínűleg egy színes kijelzővel ellátott, mindent tudó gép jelenik meg az ősszel.

A vállalat egyelőre nem árult el tervezett árakat, de a hivatalos közlemény szerint sem árban sem szolgáltatásban nem akarnak lemaradni a versenytársak mögött. "Nem dobunk piacra olyan terméket, ami nem hajt hasznot" - mondta Katsuichi Tomita, az NEC alelnöke.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról