:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 20. 14:21

Hewlett-Packard Jornada kéziszámítógép kerül a Volkswagen Golf eGeneration autóba

[HP] A világ első, Internet-hozzáféréssel ellátott, sorozatgyártású gépkocsiját, a VW Golf 'eGeneration'-t már a gyártóüzemben Hewlett-Packard miniszámítógéppel szerelik fel. A HP Jornada 548 és a VW gedas nevű leányvállalata által kifejlesztett speciális szoftver segítségével az autósok út közben is hozzáférhetnek a legfrissebb internetes információkhoz - közlekedési hírekhez, útvonal-tervező szolgáltatásokhoz és időjárás-jelentésekhez.

A Jornada a műszerfal speciális konzolján helyezkedik el, és természetesen a járművön kívül is használható. Az üzemeltetés a színes érintőképernyőnek köszönhetően rendkívül egyszerű és biztonságos. A beépített hangrögzítővel a vezető hangfelvételeket is készíthet, amelyeket elektronikus levélhez csatolva, megállás nélkül a kívánt címre továbbíthat. Az internetes Golf ez év júliusában jelenik meg az autószalonokban.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a HP közreműködésével készülhetett el a világ első, internetes képességekkel felruházott, sorozatgyártású gépkocsija" - nyilatkozta Heribert Schmitz, a HP igazgatótanácsának elnöke. "A VW-vel kialakított partnerkapcsolat fontos lépést jelent telematikai üzletágunk bővítése terén" - fűzte hozzá. A mobil internetes megoldások központi szerepet játszanak a HP stratégiájában. A Mobile E-services Bazaar kezdeményezés keretében világszerte számos laboratórium munkálkodik mobil megoldások kifejlesztésén. A következő virtuális E-services Bazaar felállítására épp Németországban kerül majd sor.

"A HP Jornada zsebszámítógépe kis mérete ellenére nagy teljesítményt kínál, és ráadásul rendkívül egyszerűen üzemeltethető" - jelentette ki Thomas Dobberkau, a VW Electronic Development-Infotainment részlegének munkatársa. "Hasznos tulajdonságai révén kiválóan alkalmas arra, hogy járműbe szereljék, és kitűnően illeszkedik a Golf eGeneration filozófiájába."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.