Szerző: Vörös Péter

2001. július 11. 14:50

Az Autodesk visszavásárolja a Buzzsaw.com-ot

[Yahoo, Reuters] Az Autodesk tervei szerint hamarosan bejelentik, hogy a cég visszavásárolja a Buzzsaw.com-ot, amely olyan internetes szolgáltatásokat nyújt, melyek építkezési projektek menedzselését segítik. A Buzzsaw.com 1999 novemberében önállósult az Autodesktől. A tervek szerint az Autodesk 15 millió $-ért vásárolja meg a Buzzsaw 60%-át, a többi 40% jelenleg is a CAD gyártó szoftver óriás kezében van.

Az 1,82 milliárd $-os tőzsdei értékű Autodesk 22,5 millió $-t fektetett a Buzzsaw-ba annak önállósodása óta, de a tőkepiaci nehézségek miatt most úgy döntött a cég, hogy a tőzsdei bevezetés helyett visszavásárolja a Buzzsaw-t. A várakozások szerint az akvizíció augusztusban fejeződik be.

Carol Bartz, az Autodesk elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a cég második pénzügyi negyedéves nyeresége részvényenként 44-54 cent között lesz, ez 4 centtel magasabb a korábbi előrejelzéseknél. A First Call által reprezentált elemzők előrejelzései szerint a cég negyedéves nyeresége részvényenként 44-49 cent között lesz, az előrejelzések átlaga részvényenként 46 cent.

Az Autodesk részvényárfolyama hétfőn 1,06$-ral (3,1%-kal) 34,86$-ra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról