Szerző: Vörös Péter

2001. július 11. 10:14

A Compaq negyedéves forgalma a vártnál alacsonyabb lesz, nyeresége azonban nem - további elbocsátások a cégnél

[CNN, Wall Street Journal] A Compaq kedden a tőzsdei zárás után bejelentette, hogy a cég második pénzügyi negyedéves forgalma a várakozásoknál alacsonyabb lesz, főként az európai gazdasági lassulás eredményeként, és további 4000 állás megszüntetését tervezik. A houstoni központú vállalat immár 8,4 milliárd $-os negyedéves forgalmat vár, ez 9%-kal alacsonyabb az első negyedéves bevételeknél, a cég előzetes előrejelzése pedig 9 milliárd $ volt. A negyedéves működési nyereség változatlanul részvényenként 4 cent körül várható.

A cég ez évben immár összesen 8500 állás megszüntetését tervezi, ettől összesen 900 millió $-os megtakarítást remélve. A cég 490 millió $-os átszervezési költséget fog elkönyvelni a második negyedévben, főként a most bejelentett 4000 fős elbocsátással kapcsolatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról