Szerző: Vörös Péter

2001. július 10. 13:42

A világ legnagyobb DRAM gyártója, a Samsung Electronics nem tervezi termelésének csökkentését

[Wall Street Journal] Yun Jong Yong, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég nem tervezi a DRAM memória chipek termelésének csökkentését, mivel úgy vélik, annak nem lenne hatása a globális árakra. A DRAM chip árak világszerte csökkennek a lassuló gazdaságok és a gyengülő PC-kereslet miatt.

Yun egy, az Asian Wall Street Journalnak adott interjúban elmondta, hogy a kereslet olyan alacsony, hogy a kínálat csökkentése a Samsung részéről semmilyen hatással nem volna az árakra.

A Samsung egyik legfőbb versenytársa, a szintén dél-koreai Hynix Semiconductor hétfőn azt közölte, hogy fontolóra veszik a termelés csökkentését a cég pénzügyi helyzetének stabilizálása érdekében.

Sok elemző egyetért abban, hogy több gyártónak kellene egyszerre összefognia a termelés csökkentése érdekében, mivel a DRAM árak jelenleg a termelési költségek alatt vannak.

Yun elismerte, hogy nehéz idők járnak a globális chippiacra, de hozzátette, hogy a Samsung alacsony termelési költségei és a diverzifikált termékválasztéka lehetővé teszik azt, hogy átvészeljék ezt a viharos időszakot.

a címlapról