Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 10. 10:57

Százezer felhasználó hiába fizetett a Windows XP nyilvános bétaváltozatáért

HIRDETÉS

[CNET] A Microsoft közel 100 ezer bétateszter számára nem tudta időben elküldeni a Windows XP nyilvános előzetesét.

A július 2-án indult Windows XP Preview Program keretén belül 10 dollárért lehet letölteni a Windows XP RC1 változatát a Microsoft szerveréről, de 20 dollárért CD-n is meg lehet rendelni. A felhasználók azonban arról panaszkodnak, hogy bár befizették az összeget, a Microsoft egyelőre nem küldte el nekik a letöltéshez szükséges belépési kódokat és jelszavakat.

Ugyanakkor több felhasználó rossz jelszót kapott és egy szerver-probléma folytán néhányan ingyen is letölthették az 500 MByte méretű csomagot. Akik pedig 20 dollárért megrendelték a CD-verziót, a hónap végéig ne is számítsanak a megérkezésére - mondta a Microsoft képviselője.

A megrendelők számára bosszantó helyzet, hogy mire a CD-jük megérkezik, már elérhető lesz a Windows XP újabb verziója, a Release Candidate 2.

Az új Windows tesztelése nem megy zökkenőmentesen: májusban többezer jogosulatlan felhasználó jutott hozzá egy korai bétaváltozathoz, amikor a letöltéshez szükséges felhasználói azonosító és jelszó felkerült az internetre.

a címlapról