Szerző: Vörös Péter

2001. július 2. 17:18

Commerce One: profitfigyelmeztetés és 190 millió $-os befektetés az SAP-tól

[CNET, Wall Street Journal] A B2B (business-to-business, vállalat-vállalat) szoftvereket készítő Commerce One pénteken bejelentette, hogy második negyedéves forgalma a várakozások alatt marad. Egyúttal azt is közölte a cég, hogy az SAP 190 millió $-t fektet a Commerce One-ba.

A mostani várakozások szerint a Commerce One második pénzügyi negyedéves forgalma 100-120 millió $ körül lesz, a First Call által reprezentált elemzők várakozása 161,8 millió $ volt erre a negyedévre.

Az SAP, amely egy évvel ezelőtt kezdett el együttműködést a Commerce One-nal online piacterek fejlesztéséhez, most megállapodást kötött a céggel 190 millió $ befektetéséről és a meglévő együttműködés továbbfejlesztéséről. A befektetés révén az SAP kezében van a Commerce One kinnlevő részvényeinek 20%-a.

Karen Peterson, a Gartner piackutató cég egyik elemzője szerint a megállapodás mindkét fél számára jó hírt jelent és megnyugtató választ ad azokra az aggodalmakra, miszerint a két cég közötti együttműködés semerre sem halad. Peterson úgy véli, hogy "a mostani megállapodás enyhíti azokat az aggodalmakat, miszerint véget ér az együttműködés a két cég között és jól mutatja azt, hogy a felek együtt tudnak működni egy közös platform létrehozásáért ... Az ügylet különösen jó a Commerce One számára, de az SAP számára is jó".

A Commerce One azt is közölte, hogy a "óvatosan optimisták" maradnak az év második felével kapcsolatban. A cég a második pénzügyi negyedéves eredményeket július 19-én hozza nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról