Szerző: Barna József

2001. július 17. 20:31

A LaCie 48 Gbyte-os PocketDrive-ot mutatott be a Macworld kiállításon

[BusinessWire] A leginkább külső adattárolóiról ismert francia LaCie a Macworld expón jelentette be PocketDrive külső merevlemezcsaládjának eleddig legnagyobb tárolókapacitású, 48 Gbyte-os tagját. A meghajtó USB és FireWire csatolón keresztül csatlakoztatható Mac-hez vagy PC-hez. Az utóbbi csatolófelület esetében kihasználható a cég által kifejlesztett FireWire-to-IDE híd, amely lehetővé teszi akár 35 Mbyte/sec-os átviteli sebesség elérését is.

Amint az a képen is látható, a PocketDrive igen barátságos külsőt kapott, és rendkívül kis méretű. Ami ellenben nem látható: súlya kevesebb, mint 450 gramm. A készülék a számítógépek kikapcsolása nélkül csatlakoztatható. Remek hasznát vehetik tartalomfejlesztők, grafikusok és az olyan felhasználók, akik sokat utaznak, ám nagy mennyiségű adattal kell dolgozniuk.

Az új termék, melyről további információ a gyártó honlapján található, ajánlott fogyasztói ára 849 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról