:

Szerző: Ady Krisztián

2001. július 19. 23:31

Az IBM eServer p680 csúcsmodellje WEB-kiszolgálási rekordot ért el

IBM[Yahoo] Az IBM mai bejelentése alapján a tavaly megjelentetett eServer rendszere új világrekordot ért el a WEB-kiszolgálási teljesítményt figyelembe véve. A teljesítményt a SPECweb99 tesztprogram szerint mérték, mely magasabb lett, mint az elmúlt időszakban bejelentett, új Sun Microsystems UltraSparcIII-alapú szerverének eredménye. A teszteredmény szerint töretlen az IBM vezető szerepe, fölénye a UNIX szerverek piacán, miközben előkészítik az új POWER4-alapú termékvonal megjelenését a negyedik negyedévben.
"Magáért beszél, hogy a Sun legújabb szervere - legújabb processzorukkal - sem képes lépést tartani az IBM által 2000-ben piacra léptetett rendszerrel." mondta Tim Dougherty, az e-business stratégia igazgatója, IBM Server Group. "Előnyünket csak növelni fogjuk, főleg a negyedik negyedévben, amikor az IBM szállítani fogja a következő generációs, POWER4-alapú rendszereit."

Az IBM eServer p680 rendszer, Zeus 3.3.8.4 WEB-szerver programmal futtatva 9,106 egyidejű kérést szolgált ki a teszt szerint, ellentétben a Sun Fire 4800 8,739-es számával. A SPECweb99 benchmark-program szimulálja a valós netes alkalmazások köülményeit, egyidejűleg terhelve a rendszert honlapok lekérésével, regisztrációval, személyreszabott web-lapok létrehozásával, és egyéb dinamikus műveletekkel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.