Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 13. 09:20

A Siemens és az NEC a világ vezető UMTS szállítói között

[Siemens] A harmadik generációs (3G) mobilhálózat széleskörű bevezetése elkezdődött: hét európai mobilszolgáltató tesztjei mind sikerrel zárultak.

Olaszországban, Németországban, Monacóban, és Finnországban végrehajtották az első UMTS/3G hanghívásokat, továbbá stabil kapcsolatot értek el a már létező GSM és vonalas hálózat, illetve az új UMTS hálózat között. Továbbá Man szigetén lefolytatták az első videóhívást két UMTS kézi alkalmazás között. Mindegyik hívás a Siemens-NEC páros által szállított és üzembe helyezett UMTS hálózaton keresztül történt.

"Ezen sikeres tesztekkel az UMTS/3G elhagyta a laboratóriumot, s a való életben is bizonyította megbízhatóságát. A tény, miszerint az első hívások a Siemens és a NEC hálózatán keresztül történtek, megerősíti vezető helyünket az UMTS szállítók között" - nyilatkozta Lothar Pauly, A Siemens IC Mobile igazgatóságának tagja.

"A UMTS/3G forradalmasítja a XXI. századot. A NEC és a Siemens egyaránt büszke arra, hogy úttörője lehet az UMTS/3G rendszerek európai bevezetésének. Az UMTS/3G szolgáltatások megváltoztatják majd életünket; a NEC és a Siemens eltökélt abban, hogy kifejlessze az új mobil technológiát az UMTS határainak további tágítása érdekében" - mondta Hirofumi Okuyama, a NEC Networks alelnöke.

A 3G infrastruktúra mellett a Siemens IC Mobile alkalmazásokat is szállít, melyekkel multimédia és egyéb adatszolgáltatások válnak elérhetővé a 3G felhasználók számára. A Siemens és a NEC már 17 mobilszolgáltatóval kötött megállapodást az UMTS/3G hálózat szállításáról és üzembe helyezéséről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról