:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 17. 02:57

A tajvani PDA-szállítók a vállalati piacra összpontosítanak

[AsiaBizTech] Mivel az egyedi fogyasztói piac egyre lassuló ütemben növekszik, a vezető tajvani PDA (personal digital assistant - digitális személyi titkár) szállítók a vállalati piacokon igyekeznek növelni eladásaikat. E szállítók közé tartozik az Acer csoport, a GrandTech C G Systems és az iWin.

A globális gazdaság lassulása negatív hatással volt a PDA-keresletre világszerte, erre a lassulásra reagálva célozza meg most az Acer, a GrandTech az iWin a biztosítási, telekommunikációs és részvénypiacokat. Az Acer a Palm operációs rendszert licencelte, és a szerződés alapján a Palm által gyártott PDA-kat is árul. A negyedik negyedévtől tervezi az Acer a saját márkanevű PDA piacra dobását.

Az iWin bejelentette a Palm Vx-szel kompatibilis E G Palm árfolyamjegyző rendszerét. A cég célja az, hogy a Palm Vx piac 25%-át szerezze meg. Az iWin a Taiwan Paging Networkkel és a Systexszel együtt fejlesztette ki a mindössze 120 grammos kéziszámítógépet.

A GrandTech a Handspring tajvani dealere, a cég a jobb második negyedéves PDA eladásokat annak tulajdonítja, hogy a készülékek jól szerepelnek a részvény ill. biztosítási piacokon. A cég második negyedéves forgalma 30%-kal volt magasabb, mint az első negyedéves bevételek. Június végén a GrandTech a dél-koreai Hyundait és az LG-t leelőzve lett a Handspring PDA-k kizárólagos dealere Ázsiában. A tajvani cég becslései szerint az idei forgalmának 55-60%-át fogják adni a PDA-k.

Helyi ipari elemzők szerint a tajvani PDA piac 70%-át tették ki a vállalati vevők, ez 10%-kal magasabb, mint az április és a májusi átlagos 60%-os szint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.