Szerző: Vörös Péter

2001. július 11. 00:38

Az Apple újra az amerikai oktatási piac élén?

[CNET] A Quality Education Data (QED) kutató cég felmérései szerint jelentős előrelépést tett az Apple az oktatási piacon, mi több sikerült visszavennie a vezető pozíciót a Delltől. A QED felmérése szerint a következő iskolai évben az amerikai általános és középiskolák 311 896-447 994 Mac gépet fognak venni, szemben a 203 808-270 500 Dell és a 118 427-215 705 Compaq számítógéppel. Az elmúlt két évben a QED adatai a Dell előnyét mutatták, most újra az Apple áll az első helyen 27% kontra 15%-os eredménnyel.

A Dell cáfolja a legújabb QED felmérés adatait, mondván, hogy azok eltérnek a többi piackutató cég eredményeitől. Az IDC piackutató vállalat például úgy találja, hogy volument figyelembe véve a Dell áll az első helyen 1999 utolsó negyedéve óta. 2001. első negyedévében az IDC adatai szerint a Dell piaci részesedése 34%-ra nőtt, míg az Apple részaránya 22%-ra csökkent. Dean Kline, a Dell szóvivője elmondta, hogy a cég jó helyzetben van ahhoz, hogy megtartsa vezető helyét az USA-ban és nem várható az, hogy ez megváltozna.

David Daoud, az IDC egyik vezető elemzője közölte, hogy bár az IDC e téren nem közöl előrejelzéseket, de az előzetes adatok azt mutatják, hogy az Apple forgalma az utóbbi időben nőtt, főként az iBook laptop megjelenésének köszönhetően. Ugyanakkor Daoud azt is hozzátette, hogy a Dell "igen erős játékos és nagyon nehéz lesz letaszítani az első helyről".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról