Szerző: Ady Krisztián

2001. július 17. 19:34

A Sharp MD-ST880 MiniDisc lejátszója elsőként támogatja a Dolby Headphone technológiát

[3DSS] Megjelent a Sharp terméklistáján az első, Dolby Headphone technológiát használó MD-ST880 típusjelű MiniDisc-lejátszó. A havi 20.000 példányban készített készülék augusztus 1-től lesz kapható Japánban.

A lejátszó másik újdonsága a MiniDisc Long Play (MDLP) képesség. Ez, a VHS LP-hez hasonlóan dupájára, négyszeresére növeli a felvételi, illetve lejátszási időt. Az LP üzemmódban két tömörítési arány között választhatunk: az LP2 160 perc sztereo anyag tárolására képes, míg az LP4 nagyobb tömörítési rátája mintegy 320 perc, szintén sztereo audio-felvétel elkészítését teszi lehetővé.

A Sharp ezzel a készülékkel bebizonyította, hogy a cég a Lake által kifejlesztett, és elsőként licenszelt VZ technológia Dolby Headphone megoldása mellett tette le a voksát. Az egy héttel ezelőtt bejelentett DV-L90TC DVD Mobile Theater hordozható DVD-lejátszója, valamint a PC-MJ760C típusú noteszgépe szintén ezt a technológiát használja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról