Szerző: Vörös Péter

2001. július 2. 09:55

A Quanta Computer a világ legnagyobb notebook gyártója kíván lenni

[AsiaBizTech] Barry Lam, a tajvani Quanta Computer elnöke elmondta, hogy a cég azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ legnagyobb notebook gyártója lesz, leelőzve a Toshibát, amelyik az idén a világelső laptop gyártó. Lam szerint a Quanta az év első felében közel 2 millió laptopot szállított le 1,63 milliárd $ értékben. A cég az eredetileg tervezett 4 millió laptop helyett 4,188 millió notebook legyártását tervezi. A vállalat várható adózás utáni nyeresége részvényenként 13,94 cent lesz.

Lam rámutatott arra, hogy a tajvani dollár gyengülésének köszönhetően a cég második negyedéve jobban sikerül, mint az első negyedév és várhatóan jól sikerül az év második fele is. A Quanta optimista a következő évi kilátásokkal kapcsolatban is, főként ami a szerver eladásokat illeti. A cég előrejelzései szerint az idei 200 ezerről 300 ezerre nő a leszállított szerverek száma.

Lam elmondta, hogy az első negyedévben a cég 855 ezer notebookot adott el (776,47 millió $-os forgalom), ez 66%-os volumen és 40%-os értékbeli növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A második negyedévben a cég 1,1 millió notebookot értékesített (852,94 millió $-os forgalom).

A Quanta Computer jelenleg Tajvan legnagyobb laptop gyártója, amelynek ügyfelei között olyan világnagyságok vannak, mint a Dell, az Apple, a Hewlett-Packard és a Compaq.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról