:

Szerző: Vörös Péter

2001. július 2. 15:05

Távozik a Compaqtól Jesse Greene, a cég volt pénzügyi vezérigazgatója

[Bloomberg] Jesse Greene Jr. távozásáról már június elején tájékoztatta Michael Capellas, a Compaq elnök-vezérigazgatója a felsővezetést, az 54 éves Greene múlt pénteken távozott posztjáról. A távozás oka: részben személyes motivációk, részben új szakmai kihívások. Greene-t márciusban váltotta fel pénzügyi vezérigazgatói posztján Jeff Clarke, majd Greene-t akkor stratégiai tervezési igazgatónak nevezték ki.

Bár Arthur Russell, az Edward Jones & Co. egyik elemzője szerint Greene-t jobban érdekelte az üzlet stratégiai, mint pénzügyi oldala, mindenesetre egyértelmű, hogy a márciusi váltás egyfajta lefokozásnak minősíthető, ami után már csak az volt kérdéses, hogy mikor távozik Greene.

Greene tavaly csatlakozott a Compaqhoz, azelőtt az Eastman Kodaknál volt igazgató, korábban pedig 23 évet töltött el az IBM-nél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.