Szerző: Vörös Péter

2001. július 11. 01:27

Lucent Technologies-Deutsche Telekom 3 éves szerződés 1,5 millió kilométer száloptikai kábel leszállításáról

[CNET, Reuters] A telekommunikációs berendezéseket gyártó óriás, a Lucent Technologies, hétfőn bejelentette, hogy 3 éves, sokmillió dolláros szerződést kötött a Deutsche Telekommal (a "német Matávval"), amelynek keretében 1,5 millió kilométer száloptikai kábelt szállítanak a német cég számára. Bár pontos összeget nem tettek közzé a megállapodással kapcsolatban, a Deutsche Telekom illetékesei szerint euróban kifejezve kétszámjegyű a milliók összege.

A Lucent közölte, hogy az AllWave single-mode száloptikai kábel szállításáról van szó, ezt úgy tervezték, hogy a hálózati forgalom növekedésével együtt növekvő kapacitást tud nyújtani. A száloptikai kábeleket a Lucent augsburgi gyárában fogják készíteni, a cég már 1993 óta szállít ebből a gyárából száloptikai kábeleket a Deutsche Telekom számára.

Denys Gounot, a Lucent száloptikai megoldások üzletágának elnöke egy közleményben megjegyezte, hogy "a cég nagyon örül annak, hogy a Deutsche Telekom számára olyan fejlett száloptikai kábeleket tud szállítani, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a DT bővítse hálózati szolgáltatásait szerte Németországban és biztosítsa azt az ügyfeleik számára, hogy olyan gyors, broadband szolgáltatásokhoz jussanak, mint a multimédia, az internet és a video-on-demand."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról