Szerző: Vörös Péter

2001. július 11. 12:18

A TiVo részvényei közel 36%-kal emelkedtek, miután a cég közölte, hogy az eredmények a várakozásoknak megfelelően alakulnak

[CNET, Reuters] A mostani nehéz gazdasági időkre jellemző, hogy milyen hálás is tud lenni a tőzsde: a digitális videomagnókat gyártó TiVo hétfő este közölte, hogy a cég tartani tudja a második negyedéves és éves pénzügyi előrejelzéseit és kedd délután (amerikai idő szerint) konferenciahívás keretében tájékoztatja az elemzőket egyebek között a következő pénzügyi éves előrejelzéseket illetően. Azaz láthatóan normálisan zajlik az üzletmenet a cégnél. Mi volt erre a tőzsde reakciója kedden? A cég részvényárfolyama kedden 1,81$-ral (35,70%-kal) 6,88$-ra emelkedett.

Mindenesetre a Wall Street-i elemzők kíváncsian várják azt, hogy mi ad alapot a cég magabiztosságára. Peter Ausnit, a Deutsche Bank Alex Brown egyik elemzője aggodalmát fejezte ki a TiVo készpénzhelyzetével kapcsolatban, és azt is elmondta, hogy a TV műsorokat HDD-re felvevő eszközök növekedése a vártnál lassúbb az Egyesült Államokban és azon kívül is, ez pedig sokak szerint továbbra is megkérdőjelezi a cég életben maradását.

A cég az utóbbi hónapokban költségcsökkentési tervekkel állt elő és 25%-kal csökkentették az alkalmazottak számát és egyes szolgáltatások árát felemelték.

Ausnit elmondta, hogy kíváncsian várja a cég válaszát arra a kérdésre, hogy mitől olyan magabiztosak a jövőbeni eredményekkel kapcsolatban. Az elemző azt is hozzáfűzte, hogy a cég korábbi iránymutatásai rendre bejöttek, ez jó ómen lehet a mostani esetre vonatkozóan is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról