vállalati it archívum - 2006 október

2006
október

0

Egy éven belül megszülethet a lítiumion akkumulátorok kváziszabványa

2006. október 31. 17:41

Az IPC -- globális kereskedelmi szövetség, több, mint 2400 vállalat a tagja -- Lithium Ion Battery albizottsága október 12-én megtartott gyűlésén meghozta döntését, miszerint egy éven belül, 2007. június 15-éig meg kell születnie a lítiumion akkumulátorokat definiáló IPC szabványnak. Az albizottság tagjai nem titkoltan a Sony legutóbbi fiaskójának megismétlődését szeretnék elkerülni, hogy ne fordulhasson többet elő, hogy több millió noteszgép-akkumulátort kelljen kicserélni.

0

Nyelvtanulás mobil eszközökkel

2006. október 31. 13:18

A Pécsi Tudományegyetemet is beválasztották abba az Európai Unió számos tagállamát felölelő projektbe, amelynek keretében az érintett egyetemek idegennyelvi oktatóanyagokat fejlesztenek mobil eszközökre. Az Europodians névre keresztelt projektet, amelyben 12 európai ország vesz részt, az EU Socrates Programja támogatja. A Pécsi Tudományegyetemen megalakult, hungarológusokból álló csoport kezdőtől haladó szintig fejleszt ki egy a magyart mint idegen nyelvet oktató interaktív, multimédiás tananyagcsomagot.

0

Elkészült és letölthető a Windows Media Player 11

2006. október 31. 11:00

A Microsoft pár napos késéssel kiadta a Windows Media Player 11 végleges változatát, amely ingyenesen letölthető a vállalat weboldaláról , bár egyelőre csak angol nyelven. A szoftver telepítéséhez eredeti Windows XP szükséges, a Windows Vista bétaváltozatait használók azonban csak az operációs rendszer végleges változatával együtt kapják meg a médialejátszót.

0

Márciusig várni kell a magyar Vistára

2006. október 31. 09:22

Téves információn alapult az a hírünk , amely szerint a magyar felsőoktatásban tanuló diákok, a tanárok és a dolgozók már novemberben használatba vehetik a Windows Vistát és az Office 2007-et. Bár a Microsoft hazai képviselete többször is megerősítette, hogy információnk helytálló, később mégis visszakozott: a redmondiak magyar leányvállalatától tegnap este azt a hírt kaptuk, hogy a Campus licenc csak a szoftverek magyar változatára vonatkozik, a Windows Vistából és az Office 2007-ből azonban legkorábban márciusban lesz lokalizált verzió.

0

Autós navigációs készülékkel rukkolt elő a Nokia

2006. október 30. 15:08

Egyre többen vásárolnak tenyérgépet kifejezetten autós navigációra, és a direkt erre tervezett eszközök népszerűsége is növekszik, ahogy a készülékek egyre inkább megfizethetők. Most a Nokia is előrukkolt egy személyi navigációs berendezéssel, a Nokia 330-cal.

0

Externetes azonosítókra pályázik a kamu nyereményjáték kitalálója

2006. október 30. 13:37

Nyereményakcióval csábítja az Externet internetszolgáltató ügyfeleit egy hamisított levél, amely arra buzdítja a felhasználókat, hogy látogassanak meg egy ingyenes tárhelyszolgáltatónál hosztolt weboldalt, és ott adják meg felhasználói nevüket és jelszavukat. A nyerteseknek nagy sávszélességű PowerDSL csomagokat ígér a levél küldője.

0

Szakmai ösztöndíj informatikus-hallgatóknak

2006. október 30. 11:13

A diplomaírás előtt álló egyetemisták és főiskolások részére hirdet ösztöndíj-pályázatot a NetAcademia Oktatóközpont. A nyerteseknek lehetőségük nyílik nemzetközi informatikai szakmai minősítések díjmentes megszerzésére, így a munkaerőpiacon is jobb esélyekkel indulhatnak.

0

Elsők között válthatnak Vistára a magyar diákok

2006. október 30. 10:24

A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói, tanárai és dolgozói, valamint a közoktatási intézmények diákjai és tanárai az elsők között használhatják a Microsoft legújabb asztali operációs rendszerét, a Windows Vistát, valamint az Office 2007 irodai programcsomagot. Amint az ismert, a Windows Vista és az Office 2007 a mennyiségi licencprogramok keretén belül már idén novemberben elérhető lesz, és az ilyen licenckonstrukciók közé tartozik a Microsoft Campus Licenc is.

0

A vártnál kisebb veszteséget jelentett a Sun

2006. október 30. 08:58

A vártnál kisebb veszteséggel zárta negyedévét a Sun Microsystems, miközben a felvásárlásoknak, az új termékek kedvező fogadtatásának, valamint a szolgáltatási üzletág jó teljesítményének köszönhetően bevétele éves szinten 17 százalékkal emelkedett.

0

Egy év alatt több mint fél millióval nőtt itthon a mobilelőfizetők száma

2006. október 27. 12:54

Az augusztusi 62 ezer után szeptemberben még nagyobb mértékben, 72 ezerrel nőtt a három hazai mobilszolgáltató előfizetőinek száma, jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az összesített ügyfélszám a kilencedik hónap végén 9 millió 604 ezer volt. A három szolgáltató ügyfeleinek száma 2006 első 9 hónapjában közel 284 ezerrel, 12 hónap alatt pedig 530 ezerrel növekedett.

0

Hol késik a Windows Media Player 11?

2006. október 26. 15:23

A Microsoft korábban keddre ígérte a Windows Media Player 11 végleges változatának megjelenését, szerdán azonban a cég közölte, bizonytlalan időre elhalasztja a premiert.

0

Rendszergazdák rövid pórázon: itt a BalaBit Shell Control Box

2006. október 26. 14:06

A Sun Microsystems és a BalaBit IT Security új, közös terméke a Shell Control Box, amelya átláthatóvá, visszakövethetővé és korlátozhatóvá teszi a rendszergazdai munkát. A Balabit által fejlesztett szoftver egy Sun Fire x2100 szerveren fut.

0

Kedvezményes feltételekkel juthatnak notebookhoz az egyetemisták, főiskolások

2006. október 26. 13:13

A felsősoktatásban tanuló diákok és tanárok kedvezményes feltételekkel vásárolhatnak noteszgépeket az EasyNote programban. A külföldön bár befutott, most hazánkban is elinduló kezdeményezés részletfizetési hátterét az OTP biztosítja, amely a piaci feltételeknél kedvezőbb, 20-22 százalékos THM-et, akár 0 forintos saját erős és 12-48 futamidőt jelent. A hitelösszeg legfeljebb 500 ezer forint lehet.

0

Megkönnyítené a Microsoft a Windows XP frissítését Windows Vistára

2006. október 26. 12:07

[Clubic.com] A Microsoft szoftvermérnökétől, Anthony Clendenentől származó információk szerint a Microsoft két ingyenesen elérhető alkalmazással kívánja megkönnyíteni azok dolgát, akik Windows XP operációs rendszerről Windows Vistára váltanak át. A Windows XP operációs rendszer egyszerű felültelepítése, frissítése ugyanis nem minden esetben lehetséges.

0

Tovább gyorsulnak a DVD-írók, jönnek a 18x-os modellek

2006. október 26. 10:47

Bár korábban egyes szakértők szinte kizártnak tartották, hogy megjelenjenek 16x-osnál gyorsabb DVD-írók, a Plextor, az NEC és a Hewlett-Packard után most az egyik legnagyobb OEM gyártó, a LiteOn is bejelentette 18x-os sebességű írásra képes készülékét. A 18x-os sebesség azt jelenti, hogy kevesebb, mint 5 perc alatt tele lehet írni adattal egy egyrétegű DVD-lemezt.

0

A vásárlók háromnegyede már online is gyűjt információt

2006. október 25. 17:39

A fogyasztói elektronikai vásárlások több mint háromnegyedét befolyásolják az interneten gyűjtött információk -- derül ki a Consumer Electronics Association (CEA) és a Yahoo! által közösen szponzorált tanulmányból. A kutatás arra is rámutatott, hogy a tájékozódással eltöltött idő a megvásárolni kívánt termék árával növekszik.

0

Piaci részesedést szerzett az Intel és az AMD is

2006. október 25. 14:00

[MarketWatch/HWSW] A harmadik negyedév során az Intel részesedést szerzett a szerverek és asztali számítógépek piacán, ugyanakkor további teret vesztett az AMD-vel szemben a notebookok terén -- állítja a Mercury Research piackutató vállalat.

0

Megérkezett az új Fedora Linux, a Core 6

2006. október 25. 13:23

A Red Hat által támogatott Fedora Project tegnap bejelentette a közösségi Linux-disztribúció legújabb, 6-os változatát. A Zod kódnévre keresztelt Fedora Core 6 a készítők szerint új felügyeleti eszközökkel teszi egyszerűbbé a rendszeradminisztrátorok dolgát, a korábbinál jobb a kezelőfelülete, és a teljesítménye is javult.

0

Harmadával csökkenő nyereség az Amazonnál

2006. október 25. 12:29

Több mint harmadával csökkenő negyedéves nyereségről számolt be tegnap a világ legnagyobb internetes áruháza, az Amazon.com. Az erdedmények ugyanakkor felülmúlták a borúlátó előrejelzéseket, amelynek köszönhetően a cég papírjainak árfolyama a bejelentést követően 14 százalékkal erősödött. Idén az Amazon-részvények ára 31 százalékkal csökkent eddig, miután a vállalat negyedévről negyedévre kiábrándító eredményeket mutatott fel.

0

Az új számítógépek vásárlói ingyen vagy kedvezménnyel juthatnak a Windows Vistához

2006. október 25. 12:26

[Clubic.com/HWSW] Számtalan, az ünnepi szenzonban gazdára talált számítógép és noteszgép mellett Microsofttól kapott karácsonyi ajándékot is találhat hamarosan a vásárló: a Windows Vista terjedését ingyenes, vagy kedvező árú frissítésre jogosító kuponokkal is szeretné megtámogatni a redmondi szoftveróriás, amely őszről jövő januárra volt kénytelen halasztani az új asztali operációs rendszer premierjét.

0

Lezárult az AMD-ATI egyesülés, jönnek a grafikus magot is tartalmazó processzorok

2006. október 25. 11:11

A mai napon zárta le az ATI felvásárlását az AMD, mely az IT-ipar elmúlt éveinek egyik legmerészebb és legmeglepőbb lépésének bizonyult. A processzorok, grafikus és beágyazott chipek, illetve lapkakészletek terén is jelen lévő kombinált vállalat 15 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2006-ban várható bevételük pedig meghaladja a 7 milliárd dollárt. Az egyesülés lezárásaként az ATI weboldala, az ati.com is beolvadt az AMD arculatába.

0

Letölthető a végleges Windows Defender kémprogram-eltávolító alkalmazás

2006. október 25. 10:35

[Clubic.com] A Microsoft letölthetővé tette hosszú ideje tesztelt kémprogramellenes alkalmazása, a Windows Defender véglegesített változatát. A Windowsunk eredetiségének vizsgálatát követően a Microsoft weboldaláról elérhető alkalmazás telepítéskor is vizsgálja az eredetiséget, de teljesen ingyenesen nyújt védelmet a kémprogramok, egyes trójaik és férgek ellen.

0

Tovább gyorsulnak az Apple MacBook Pro noteszgépek

2006. október 25. 09:05

Tovább gyorsulnak az Apple MacBook Pro noteszgépei: erősebb processzorral, több memóriával és 800 megabit/s-os sávszélességű FireWire porttal rendelkezik a frissen rendelhető három új modell. A továbbfejlesztett MacBook Prókban az Intel legerősebb mobil processzorai kaptak helyet, ezekben a noteszgépekben már Intel Core 2 Duo szív dobog.

0

Tovább legalizálódik a Bittorrent állománycserélő technológia

2006. október 24. 17:13

[VS] Egyre tovább merészkedik a Bittorrent: a vállalat bejelentette, hogy megállapodást kötött távol-keleti hardvergyártókkal az állománycserélő szoftver és technológia digitális otthonokba szánt termékekbe építéséről. Az egyik szerződő, az ASUS már korábban bemutatta azt a merevlemezes, Wi-Fi-s routerét, mely önállóan is alkalmas a Bittorrenttel terjesztett anyagok letöltésére.

0

A Sony elnézést kért a túlmelegedő akkumulátorok miatt

2006. október 24. 16:56

[Associated Press/HWSW] A Sony több magas rangú képviselője személyesen kért elnézést a nyilvánosság előtt a vállalat akkumulátorai által okozott kellemetlenségek miatt. A Tokióban tartott sajtótájékoztatón ugyanakkor elhangzott, hogy a japán vállalat felsővezetéséből senki székébe nem fog kerülni az eset, és a problémákat már megoldották.

0

IBM szabadalmakra épül az Amazon működése?

2006. október 24. 16:36

[BusinessWeek/HWSW] Beperelte az IBM a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalatát, az Amazon.comot. A kereset állítása szerint az Amazon az IBM több olyan szabadalmát is megsérti, melyek az elektronikus kereskedéssel kapcsolatosak. Az Amazon képviselői egyelőre nem tudták kommentálni a fejleményeket, ugyanis nem volt lehetőségük kiértékelni a bíróságra benyújtott panaszt.

0

Új elektronikus könyvolvasót tervez az Adobe

2006. október 24. 15:38

Az Adobe a Max 2006 felhasználói konferenciát választotta a Digital Editions névre keresztelt e-könyv olvasójának bejelentésére. A mindössze 2,5 megabájtos, a Flash 9-re épülő szoftver alkalmas a PDF, valamint bármilyen XHTML-dokumentum megjelenítésére, amelyek -- köszönhetően a Flashnek -- akár animációkat, interaktív elemeket is tartalmazhatnak.

0

Megérkeztek a Dell történetének első AMD-alapú szerverei

2006. október 24. 11:38

A Dell hétfőn megkezdte első Opteron-alapú szervereinek értékesítését, a négyprocesszoros PowerEdge 6950 és a kétprocesszoros PowerEdge SC1435 az Oracle OpenWorld konferencián mutatkozott be, ahol Hector Ruiz AMD-vezér mellett jelen volt Michael Dell, a Dell alapítója és igazgatótanácsának elnöke is. A PowerEdge 6950-es modellt együtt forgalmazzák a négyprocesszoros Xeon-alapú 6850-nel, az SC1435 ugyanakkor leváltja az Intel Xeonra épülő SC 1425-öt.

0

A Lenovo és az Apple gyártja a legmegbízhatóbb PC-ket

2006. október 20. 12:21

[x-bit labs] Érdekes felmérést közölt a PC-k helyszíni szervizelésével foglalkozó amerikai Rescuecom, a hozzájuk befutott hívások alapján megbízhatóság szerint rangsorolták a gyártókat: az IBM (Lenovo) gépeivel van a legkevesebb gond, a sorban második az Apple, majd a HP következik.

0

Letölthető az Everest rendszerelemző szoftver újabb verziója

2006. október 20. 09:45

Megjelent és a Lavalys honlapjáról letölthető az Everest rendszerelemző szoftver legújabb, 3.50-es változata. A számítógép hardverelemeiről, és az azon futó szoftverekről adatokat összegyűjtő alkalmazás a legújabb grafikus processzorok és alaplapi lapkakészletek támogatásával is bővült.

0

Hasít a Nokia

2006. október 19. 16:09

Biztató negyedéves eredményekről számolt be a finn Nokia, a világ vezető mobiltelefongyártója. A vállalat forgalma 20 százalékkal növekedett, a leszállított készülékek száma pedig 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, így növelte piaci részesedését. A működési eredmény a rendkívüli tételeket kiszűrve 16 százalékkal javult.

0

Jól teljesített az SAP

2006. október 19. 15:30

Közzétette harmadik negyedéves eredményeit az üzleti szoftverek legnagyobb gyártója, a német SAP. A vállalat az amerikai és távol-keleti forgalom látványos növekedésének köszönhetően erős pénzügyi mutatókról számolt be, mint a bevétel, mind a nyereség látványosan emelkedett.

0

Hamarosan a Sharp is könnyíthet a Sony lézerdiódás problémáin

2006. október 19. 14:15

[Clubic.com] A Sharp mellett várhatóan más gyártók is lecsapnak a kék lézerdiódák piacán kialakult hiányra, ugyanakkor a japán gyártó az első, mely bejelentette, hogy november elsejétől már szállítja is a következő generációs optikai meghajtókba szánt olvasófejek lelkét képező lézerdiódák első mintapéldányait. A kék lézerdiódák nélkül nem készülhet elegendő Blu-ray és HD DVD meghajtó -- korábbi hírek szerint ez volt az egyik fő oka az ezeket tartalmazó készülékek, meghajtók késésének.

0

Egyszerű és olcsó tárolómegoldást kínál a HP a kisvállalatok számára

2006. október 19. 13:30

Az informatikai szállítók figyelme az utóbbi időben egyre inkább a piac alsóbb felére irányul, miután a nagyvállalatok infrastrukturális fejlettsége, a különféle eszközök penetrációja igen magas, így egyre intenzívebb verseny folyik egy telített területen. Ezzel szemben a kis- és közepes vállalkozások sokkal fejletlenebb IT-rendszerekkel, ugyanakkor növekvő igényekkel rendelkeznek, így jelentős növekedési lehetőséget kínálnak. Erre reagálva mutatta be új tárolómegoldásait a HP, melyeket kifejezetten a kkv-szektornak szán, mely a cég definíciója szerint az ezer főnél kisebb vállalatokat jelenti.

0

A Sun megkezdte a Niagara 3 processzor tervezését

2006. október 19. 12:33

A Sun Microsystems mérnökei megkezdték a Niagara 3 kódnevű processzor fejlesztését -- erősítette meg John Fowler, a Sun szerverekért felelős részlegének vezetője, aki elhintette azt is, a lapkán az eddiginél több mag kaphat helyet. Amint az ismert, a Niagarán és a Niagara 2-n 8 mag található, amelyek előbbi esetében 4, utóbbiéban pedig 8 programszálat kezelnek egyidejűleg. A Niagara 3 már 45 nanométeres csíkszélességgel készül, megjelenési időpontjáról egyelőre nincs információ, de 2008 előtt nem érdemes számítani rá.

0

A legkisebb Wi-Fi kártya

2006. október 19. 11:58

Ennél kisebb már nem igazán lehet: a Spectec bemutatta a világ első MicroSD méretű vezeték nélküli hálózati kártyáját, mely kétségtelenül a világ legkisebb hálózati csatolója. A Wi-Fi kártya ráadásul nem csak a lassabb 802.11b szabvánnyal, hanem az elméletileg 54 megabit/s-ra képes 802.11g szabvánnyal is kompatibilis.

0

Újabb telefonnal bővül az LG csokitelefon-családja

2006. október 19. 10:37

Az LG Electronics bemutatta csokitelefon-sorozatának legújabb tagját, a ragyogó LG Shine készüléket. A Black Label sorozat legújabb tagja október 18-án került piacra Koreában, rozsdamentes acélból készült külsővel. A szupervékony telefon külsején található LCD kijelző tükörként funkcionál mindaddig, amíg nem aktiváljuk a mobilt.

0

Soha annyi Apple Mac nem fogyott mint a legutóbbi negyedévben

2006. október 19. 09:37

Kitűnő negyedéves eredményekről számolt be az Apple, eloszlatva azokat az elemzői kétségeket, amelyek szerint az iPodok forgalma viszonylag gyenge lesz. A vállalat történetének legtöbb PC-jét adta el. Az Apple vezetői ugyanakkor közölték, a most nyilvánosságra hozott eredmények csak előzetesnek tekinthetők, ugyanis a résvényopciókkal kapcsolatos vizsgálatok miatt lehet hogy módosítani kell azokat.

0

Letölthető az Internet Explorer 7

2006. október 19. 09:04

A mai naptól letölthetővé vált a Microsoft Internet Explorer 7 böngészőjének Windows XP-re kifejlesztett változata, egyelőre angol nyelven. A szoftver a Windows által támogatott nyelveken, köztük magyarul az elkövetkező hetekben lesz elérhető. Az alig néhány megabájtos telepítőcsomag Windows XP SP2, Windows Server 2003 32-bit Edition, Windows XP és Windows Server 2003 x64 Edition és Windows Server 2003 IA64 Edition operációs rendszerekhez külön-külön érhető el a Microsoft weboldaláról .

0

Az árcsökkentések elvitték az AMD nyereségét

2006. október 19. 08:59

Több mint háromnegyedével nőtt az AMD nettó nyeresége, miután a cég most jelentett számait már nem húzták le az azóta leválasztott, veszteséges memóriagyártó részleg eredményei. A Spansion mutatóit figyelmen kívül hagyva azonban csökkent a cég profitja.

0

Bivalyerős Athlonok érkeznek novemberben

2006. október 18. 16:07

Az AMD az év végére szinte teljesen búcsút int a Socket 939 kivitelű processzorianak, jövőre szinten már csak AM2 foglalatba passzoló lapkákat lehet majd kapni a boltokban, a Socket 754 kivitelű Sempronok is csak elvétve akadnak. A vállalat novemberben három új taggal bővíti az Athlon X2 termékcsaládot.

0

Kukacosak az Apple egyes iPodjai

2006. október 18. 15:59

Kukacos az alma: kártevő került az Apple egyes hordozható iPod lejátszóira, melyek szeptember 12-t követően kerültek piacra. Az Apple szerint csupán a vásárlókhoz került készülékek 1 százalékát érinti ez a probléma, az iPod nano és shuffle készülékek például teljesen tiszták. A W32/RJump.worm, vagy más néven RavMonE vírus csak Windows operációs rendszerű számítógépekre jelenthet minimális veszélyt.

0

Nem húzta sokáig az Albacomp marketing-igazgatója

2006. október 18. 15:16

Idei második kereskedelmi és marketing-igazgatóját fogyasztja az Albacomp: október 15-től Civin Péter tölti be a pozíciót a fehérvári vállalatnál, miután Papp István elhagyta a céget.

0

Symbianos, Series 60 platformra épülő okostelefon érkezik a Samsungtól

2006. október 18. 12:11

[Engadget] Egyre sikeresebbek a Nokia okostelefonjai, annyira, hogy emellett már a koreai gyártóóriások egyike, a Samsung sem mehet el szó nélkül. Mivel a vállalat is rendelkezik a Symbian operációs rendszer, pontosabban a Nokia Series 60 platformjának licencével, fejlesztettek is gyorsan egy korábbiaknál használhatóbb symbianos mobilt. A Samsung harmadik S60-as okostelefonja mindent tud, amit ma egy okostelefonnak kötelezően tudnia kell, sőt.

0

Rekordmennyiségű mobiltelefont adott el a Motorola

2006. október 18. 11:00

Továbbra is óriási siker a Motorola RAZR termékcsaládja, a vállalatnak azonban mégsem megy igazán fényesen: a harmadik negyedéves nyereség 45 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbi szintet, amire a részvényárfolyam közel 9 százalékos gyengüléssel reagált.

0

Rekordbevétel ellenére csökkenő nyereség az EMC-nél

2006. október 18. 09:44

Közzétette negyedéves eredményeit a merevlemezes tárolóeszközök legnagyobb gyártója, az EMC. A vállalat a részvényopciókkal kapcsolatos kompenzációk miatt jelentősen csökkenő profitot volt kénytelen elkönyvelni és egyúttal közölte, hogy 2007 végéig több mint ezer alkalmazottjától válik meg. A leépítések révén a 31 ezer fős vállalat létszáma mintegy 4 százalékkal csökken.

0

Utolsóból lesz első a PS3, állítja az Enterbrain

2006. október 17. 17:04

[Reuters/HWSW] A japán játékmagazin-kiadó Enterbrain szerint a még meg sem jelent PlayStation 3 (PS3) lesz a befutó a következő generációs konzolok között, annak ellenére, hogy a kezdeti nehézségek következtében eleinte sereghajtó lesz. A különféle vállalatoktól származó előrejelzések váltakozó képet mutatnak, de abban nagyjából konszenzus uralkodik, hogy a PS3 révén a Sony képes lesz megőrizni vezető pozícióját, ugyanakkor sokkal kiegyenlítettebb erőviszonyokat láthatunk majd.

0

Naperőművet épít a Google

2006. október 17. 15:47

[The Wall Street Journal] Nagyteljesítményű naperőművet telepít székhelyére a Google -- adta hírül a Wall Street Journal. Ha elkészül, a telep a vállalati felhasználásúak között a legnagyobb lesz az Egyesült Államokban, és öt-tíz éven belül hozhatja be az árát, miközben a várható élettartama 25 év.

0

Európa költ a legtöbbet idén a digitális otthoni szórakozásra

2006. október 17. 14:29

[DigiTimes] A Strategy Analytics piackutató vállalat legfrissebb adatai szerint jelentős növekedést könyvelhet el a digitális szórakoztatóelektronikai piac -- elsősorban a laposkijelzős televízióknak, LCD-, plazmatévéknek köszönhetően. Az iparág 32 százalékos emelkedéssel 159 milliárd dollár méretűre növekedhet 2006-ban, melynek oroszlánrészét, közel felét az újabb generációs tévékészülékek adják.

0

Információszivárgás elleni védelem a McAfee-től

2006. október 17. 13:27

A McAfee 20 millió dollárért felvásárolta az Onigma vállalatot. Az izreali cég -- amelynek egyes munkatársai az izraeli Védelmi Minisztérium Elektronikai Kutatási és Fejlesztési Részlegének veteránjai -- a bizalmas adatok védelmét, nyomon követését, valamint azoknak kiszivárgását megakadályozni képes megoldásokat kínál.

0

Új virtualizációs megoldás az UltraSPARC T1-es szervereken

2006. október 17. 10:45

Januártól a Sun UltraSPARC T1 processzoros rendszereken is lehet majd logikai domaineket létrehozni, ehhez egy novemberben megjelenő Solaris-frissítés és egy firmware-frissítés kell majd. A technológia némi késéssel érkezik a piacra, az UltraSPARC T1 bejelentésekor a Sun még azt ígérte, 2006-ban elérhető lesz.

0

A vállalati IT-vezetők nem aggódnak a mobiltelefonos vírusok miatt

2006. október 17. 09:45

Az RSA konferencia látogatóinak körében végzett felmérés szerint a vállalati IT-vezetők a weben terjedő vírusoktól tartanak leginkább, a válaszadók 68 százaléka vélte úgy, hogy ezek nagyobb veszélyt jelentenek, mint az e-mailben terjedő kártevők.

0

iSuppli: egészséges félvezetőpiac, összeomló flash-árak 2006-ban

2006. október 16. 16:09

[iSuppli] Megerősítette félvezetőipari előrejelzését az iSuppli piackutató vállalat, mely szerint a globális forgalom idén 7,8 százalékkal 255,74 milliárd dollárra bővül -- hajszálnyival maradva el a korábban becsült 7,9 százalékos prognózistól. A bővülés elsősorban az eladásokat domináló PC és mobiltelefon piacainak köszönhető, vélik a cégnél.

0

Kategóriatársainál kevesebbet fogyaszt és kontrasztosabb a Samsung 30 hüvelykes LCD-monitora

2006. október 16. 13:49

[Xbit labs] A Samsung Electronics bejelentette legújabb LCD-monitorát, mely a világ harmadik 30 hüvelykes méretű, kifejezetten számítógépek, munkaállomások számára fejlesztett nagyfelbontású monitora. A Samsung az Apple-t és a Dell-t követte ezen a piacon, azonban új készüléke jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a két rivális gyártóé.

0

Megjöttek a CA 2007-es biztonsági termékei

2006. október 16. 12:52

Már rendelhetők a CA 2007-es, otthoni és kisirodai felhasználásra szánt PC-biztonsági és asztali gépes felügyeleti termékei: a CA Internet Security Suite csomag, valamint a CA Desktop DNA Migrator 2007, amely gyorsan és egyszerűen másolja PC-ről PC-re a fájlokat, mappákat, képeket, zenéket és egyéb anyagokat, az egyszerű adattárolás és helyreállítás érdekében pedig kritikus biztonsági mentést készít a rendszerről.

0

Kipróbálható a Microsoft Virtual PC 2007

2006. október 16. 11:36

A Microsoft kiadta a Virtual PC 2007 bétaváltozatát , az új verzió legfőbb újdonsága a Windows Vista, valamint az Intel és AMD processzorokba épített hardveres virtualizációs funkciók támogatása, valamint az elődjénél nagyobb teljesítmény. A Virtual PC 2007 32 és 64 bites változatban egyaránt létezik, azonban még 64 bites processzoron és operációs rendszeren futtatva is csak 32 bites vendég operációs rendszerek futtatására képes.

0

Sun szerverek bérelhetők az Interware-nél

2006. október 16. 11:00

A Sun Microsystems és az Interware megállapodást írt alá Sun szerverek bérleti konstrukcióban történő értékesítésére: az Interware Szerver Hotelében az Opteron-alapú Sun Fire X2100 és X4200 szervereinek bérlete mellé többek között IP-hoszting, szerverelhelyezés és adminisztrációs szolgáltatásokat nyújt az Interware, valamint egy hónapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít elsősorban a közepes méretű vállalatok számára.

0

A Siemens összevonja IT-megoldási és IT-szolgáltatási üzleti tevékenységeit

2006. október 16. 09:04

Egyetlen üzletágba vonják össze a Siemens IT-szolgáltató ágazatát, a Siemens Business Servicest, valamint a német vállalat további négy informatikai, illetve szoftverrészlegét. A Program and System Engineering, a Siemens Information Systems, a Development Innovation and Projects, a Business Innovation Center, valamint a Siemens Business Services házasításából létrejövő divízió Siemens IT Solutions and Services (SIS) néven fog működni.

0

Ingyen használhatók a T-Mobile hotspotjai a Sony mylo kommunikátorokkal

2006. október 13. 15:14

A T-Mobile USA és a Sony a New York-i DigitalLife Expón jelentette be, hogy különleges promócióval segítik a Sony kommunikátort és médialejátszót kombináló készülékének terjedését: a vásárlók egy évig, illetve legkésőbb 2007 december 31-éig ingyen használhatják a készülékkel a T-Mobile hotspotjait, vezeték nélküli internetelérési pontjait.

0

Új kijelzőt fejlesztett ki a Sharp az autók műszerfalához

2006. október 13. 13:15

Hamarosan mindennapossá válhatnak az autókban az elektromos műszerfalak, az eddig csupán prototípusokban, illetve néhány méregdrága autómodellben használt LCD-kijelzők. A Sharp Corporation bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan új, általánosan használható színes LCD-kijelzőt, mely 1500:1-hez kontrasztarányának köszönhetően már tökéletes fekete szín létrehozására képes, és nem zavarja a gépjármű vezetőjét az esti használat közben sem.

0

Fogyasztóknak szánja új Treo okostelefonját a Palm

2006. október 13. 11:12

A DigitalLife kiállításon mutakozott be a Palm új okostelefonja, a Treo 680, amelyet nem vállalatoknak, hanem kifejezetten fogyasztóknak szán a cég. Erre utal többek között, hogy a készülék a szürke mellett négy különféle színben is kapható lesz: piros, fehér, ezüst és narancs változatban lehet majd megvásárolni.

0

Újabb Sony Walkman flashmemóriás MP3-lejátszók

2006. október 12. 16:18

[Clubic.com] Újabb Walkman flashmemóriás lejátszókat mutatott be a Sony Japánban, melyek elsősorban a készülék dizájnos háza mögé rejtett színes OLED-kijelzővel hívják fel magukra a figyelmet. Az új lejátszókból két sorozat lesz kapható, az NW-S700F és az NW-S600F modellek 1 és 4 gigabájt közötti kapacitással lesznek megvásárolhatók.

0

Kelendőek a Sony Ericsson csúcskategóriás mobiljai

2006. október 12. 14:52

Rekorderedménnyel ünnepelte ötödik születésnapját a Sony Ericsson. A 2001 október 1-én életre hívott vállalat tegnap tette Közzé harmadik negyedéves eredményeit, a japán-svéd mobiltelefongyártó közel megduplázta készülék-eladásait, nettó nyeresége pedig majdnem háromszorosára növekedett. A vállalat a negyedév során 2,91 milliárd eurós bevételt és 298 millió eurós nettó nyereséget könyvelhetett el, egy évvel korábban 2,06 milliárdos forgalmat és 104 milliós nyereséget mutatott a mérleg.

0

iPod dokkoló a ViewSonic ViewDock LCD-monitorokban

2006. október 12. 13:06

[Clubic.com] Útjukra indultak a ViewSonic legújabb LCD-monitorai, melyeket a legutolsó Apple Expón is bemutatott a vállalat. Az Apple kötődés nem véletlen: a ViewDock készülékek talpában ugyanis egy iPod dokkoló is található.

0

Megjelent az F-Secure Internet Security 2007

2006. október 12. 11:38

Az F-Secure Corporation bemutatta az F-Secure Internet Security legújabb, 2007-es változatát, amelynek talán legfontosabb újdonsága a DeepGuard technológia, amely csökkenti az ismeretlen, nulladik napi fenyegetések által okozott károk kockázatát. Az F-Secure DeepGuard folyamatosan, valós időben figyeli a szoftverek viselkedését, vizsgálja a gyanús programtevékenységet és leállítja a gyanús szoftvereket.

0

Újjászületik a népszerű Eudora levelező

2006. október 12. 10:55

A kommunikációs chipekkel foglalkozó Qualcommnál régóta mostohagyerek volt az Eudora levelezőprogram. Az Eudorát egy Steve Dorner nevű diák házi feladatként fejlesztette ki az Illinois Egyetemen, a szoftvert 1991-ben vásárolta meg a Qualcomm. A vállalat tegnap adta ki a szoftver utolsó kereskedelmi változatát, a 7.1-es windowsos és 6.2.4-es maces verziókat. Az új verziók már csak 19,99 dollárba kerülnek és fél év támogatás jár hozzájuk -- az előző változatokért még 50 dollárt kért a Qualcomm, cserébe egy éves támogatást biztosított.

0

Akár pendrive-ról is futtatható a Lotus Notes új változata

2006. október 12. 10:28

Az IBM kiadta a Lotus Notes csoportmunka-szoftver új változatát (7.0.2), amely akár egy pendrive-ról vagy más hordozható adattárolóról is futtatható. A vállalat szerint a hordozható Notes segítségével az utazó üzletemberek bárhonnan hozzáférhetnek leveleikhez, határidőnaplójukhoz, még akkor is, ha éppen nincs náluk a notebookjuk. A megoldás további előnye, hogy az adatok biztonságban vannak a pendrive-on még a notebook ellopása vagy elvesztése esetén is.

0

Felgyorsíthatja a Linux terjedését asztali környezetben a Portland

2006. október 12. 09:52

Közel egy évig tartó fejlesztés után végre megjelent a Portland 1.0 -s változata, a szoftver a két elterjedt linuxos felhasználói és programozói interfész, a GNOME és a KDE között kíván hidat verni, lehetővé téve a fejlesztők számára olyan alkalmazások létrehozását, amelyek mindkét felületet támogatják, ezáltal elősegítve a szabad operációs rendszer térhódítását az asztali gépeken. A Portland fejlesztését az OSDL (Open Source Development Labs) és a Freedesktop.org felügyeli.

0

Igazi forradalmat hozhat a félvezetőlézer a nagyméretű televíziók piacán

2006. október 11. 16:48

[HWSW, Engadget] Gyorsan elkövetkezhet a plazmakijelzők, a projektoros tévék, illetve a projektorok jelenlegi generációjának halála: nem csak a SED-kijelzők szállnak jövőre versenybe ezekkel a készülékekkel. Amennyiben terv szerint halad az amerikai Novalux , az ausztrál Arasor International és a japán Mitsubishi javában zajló fejlesztéseikkel, jövő karácsonyra lényegesen jobb minőségű, nagy képátlójú televíziókat és projektorokat vásárolhatunk, melyek olcsóbbak és energiatakarékosabbak a jelenlegi változatoknál.

0

Órákra ADSL nélkül maradtak a T-Com területén élő előfizetők

2006. október 11. 16:21

Egy éjszakai karbantartás miatt a T-Com területén sokáig egyáltalán nem működött az ADSL-szolgáltatás -- tudta meg lapunk. Lapunk megkeresésére a Magyar Telekom sajtóosztályán elmondták, a T-Com területén ma hajnalban 5 és 7 óra között üzemszerű karbantartás történt, s ez időben rövid idejű ( 5-10 perces ) kimaradás volt az ADSL szolgáltatásban.

0

Komplett 10 megapixeles kamera a Samsung új mobiltelefonjában

2006. október 11. 12:04

[Engadget] A Samsung bejelentette, hogy Dél-Koreában kapható a márciusi hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron bemutatott, 10 megapixeles digitális fényképezőgépet is tartalmazó mobiltelefonja. Az SCH-B600 egyelőre csupán Dél-Korában kapható, körülbelül 900 dollárnak megfelelő áron.

0

Új SPARC processzorok nagyobb teljesítménnyel

2006. október 11. 09:35

A Sun Microsystems és a Fujitsu mérnökei a Fall Processor Forumon számos részletet hoztak nyilvánosságra a következő generációs SPARC lapkákról, amelyekre a két cég közös szervercsaládja, az Advanced Product Line épül majd.

0

Újabb részletek az IBM Power6 chipjéről

2006. október 10. 17:20

[EETimes.com/HWSW] Mint arról a HWSW hasábjain már beszámoltunk, az IBM felsőkategóriás Power6 szerverchipje látványosan más megközelítést alkalmaz, mint a rivális gyártók termékei: a magok számának további növelése helyett az órajelet kétszerezi meg. Az EETimes.com az IBM egyik vezető mérnökével, Brad McCredie-vel beszélgetett, így az eddig ismert részletek mellett néhány újabb érdekesség is napvilágot látott.

0

Hamisíthatók az elektronikus népszavazások eredményei

2006. október 10. 15:52

Egy nemrég publikált holland tanulmány szerint megbizhatatlanok az Európa számos országában használatos elektronikus szavazógépek, melyeket népszavazások alkalmával használnak. A dokumentumot biztonsági szakemberek készítették, akik nem titkoltan a számítógépes voksolásokhoz alkalmazott rendszerek iránti bizalmat szeretnék megdönteni.

0

Pontos az idő a T-Mobile előfizetőinek készülékén

2006. október 10. 15:06

Praktikus újdonsággal bővíti szolgáltatásait a T-Mobile: a szolgáltató hálózatán keresztül az időt és dátumot frissítő megoldás segítségével a mobiltelefonok mindig a pontos időt mutathatják majd.

0

Hotspot-telepítés egységcsomagból: HotSpotSystem.com

2006. október 10. 14:54

A HotSpotSystem.com Magyarországon elsőként biztosít olyan komplett szolgáltatási hátteret, amellyel a vállalkozások egyszerűen nyújthatnak vezeték nélküli internetelérést ügyfeleiknek.

0

Heteken belül itt a GeForce 8800

2006. október 10. 13:12

November első hetében mutatkozik be az NVIDIA új grafikus processzora, a G80, amely GeForce 8800 néven kerül majd az üzletekbe. A lapka specifikációi egyelőre nem nyilvánosak, az interneten azonban már régóta tart a találgatás az adatokkal kapcsolatban.

0

Szárnyal az okostelefonok piaca

2006. október 10. 11:32

A Gartner elemzőcég által nyilvánosságra hozott adatok szerint az első félévben 75,5 százalékkal 37,4 millióra nőtt az okostelefonok forgalma, az idén összességében 66 százalékos növekedés és 81 millió darabos globális forgalom várható. Az év első felében világszerte összesen 42,1 millió okostelefon és tenyérgép talált gazdára, ez a tavalyi első félévvel összevetve 57 százalékos növekedést jelent. A tenyérgépek terén 6,3 százalékos piaci növekedést jövendöl a Gartner.

0

Opteron-alapú szuperszámítógép a leggyorsabbak között

2006. október 9. 13:07

Világújdonságnak számít a Tokyo Institute of Technology által telepített TSUBAME szuperszámítógép, a kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő rendszer teljesítményét ugyanis a Clearspeed Advance matematikai gyorsítókártyákka fokozták. A szuperszámítógépes világban általánosan elfogadott Linpack benchmark szerint a rendszer összteljesítménye 47,38 teraflops, azaz billió művelet másodpercenként, ezzel az utoljára júniusban frissített Top500 rangsor szerint a világ ötödik legsebesebb számítógépe.

0

Célegyenesben a Mozilla Firefox 2.0

2006. október 9. 11:58

A Mozilla pénteken kiadta az eredetileg augusztusra ígért, de csak október végére várható Firefox 2 legújabb előzetesét, a Release Candidate 2 változatot. Ez az utolsó tesztverzió, mielőtt a végleges változat napvilágot lát, bár egyelőre nem tudni, erre pontosan mikor kerül sor.

0

VirusBuster: 100 százalékos védelem Novell NetWare-en és Windows 2000 Serveren

2006. október 9. 11:17

A vírusokkal és vírusvédelemmel foglakozó Virus Bulletin független angol szaklap összehasonlító elemzésén augusztusban a NetWare, októberben pedig a Windows 2000 Server operációs rendszerekre kifejlesztett vírusvédelmi megoldásokat vizsgálta a laptól megszokott szigorú feltételrendszer szerint.

0

Kétszeres sávszélességet ígér a PCI Express 2.0 szabvány

2006. október 9. 10:42

[News.com] A PCI Special Interest Group (PCI-SIG) kiadta a PCI Express 2.0 szabványtervezet megjelenés előtti utolsó (0.9) változatát, amelyet a szervezet tagjai mostantól fogva 60 napig véleményezhetnek, ezek alapján születik meg a kommunikációs szabvány új változata. A PCI Express 2.0 legfontosabb újdonsága, hogy megduplázódik a csatornák maximális sávszélessége, elérve irányonként a másodpercenkénti 5 gigabitet. Egy x16 eszköz (például grafikus kártya) így akár 160 gigabittel gazdálkodhat.

0

Megjelent a Windows Vista utolsó tesztváltozata

2006. október 9. 09:43

A Microsoft pénteken kiadta a Windows Vista -- elvileg -- utolsó nyilvános tesztváltozatát, a Release Candidate 2 (RC2) verziót, amely gyakorlatilag az operációs rendszer végleges állapotát tükrözi. Az 5744-es build a Customer Preview Program résztvevői, valamint a TechBeta, TechNet, TAP és MSDN-előfizetők számára érhető el.

0

Munkaidőben töltöttek le pornót és kaszinóztak az interneten egy amerikai minisztérium dolgozói

2006. október 6. 13:16

[PC World] Egy jelentés szerint az Egyesült Államok szövetségi kézben levő földjeit, erdejeit, nemzeti parkjait felügyelő minisztériumának (Department Of The Interior) dolgozói munkaidejük jó részét töltik erotikus weboldalkon és online szerencsejátékkal. A jelentés azt is megállapítja, hogy a dolgozók évente több mint 104 ezer munkaórát vesztegetnek el és ezzel mintegy 2 millió dollárost kárt okoznak.

0

A cégek még nem fordítanak kellő figyelmet vezeték nélküli hálózataik, eszközeik védelmére

2006. október 6. 11:35

A vezeték nélküli hálózatok biztonságát szavatoló kulcsfontoságú szabványok megléte ellenére a vállalatok túlnyomó része nem fordít kellő figyelmet a Wi-Fi hálózatának védelmére -- derül ki az In-Stat által készített felmérésből. Az elemzőcég szerint ugyanakkor a jövőben jelentős változás várható ezen a téren, ahogy egyre több vállalat épít ki vezeték nélküli hálózatot, így meg fog növekedni a vezeték nélküli eszközöket, illetve az infrastruktúrát védő megoldások iránti igény. 2010-re már 4,4 milliárd dolláros forgalmat jelez előre ezen a piacon az In-Stat.

0

Már a szolgáltatások adják az Albacomp forgalmának harmadát

2006. október 6. 10:34

Sikereseknek bizonyultak az Albacomp új stratégiájának tavaszi bejelentése óta tett lépések: a vállalat az év első 9 hónapjában 23 százalékkal magasabb árbevételét ért el az előző év azonos időszakához képest. A stratégiai fontosságú területként megjelölt rendszerintegrációból származó bevételek terén közel 70 százalékos, a konzultációból származó bevételek terén pedig több mint hétszeres növekedést könyvelhetett el a székesfehérvári vállalat.

0

Egyszerűbb virtualizáció Windows Server 2003 Datacenter Editionnel

2006. október 6. 09:07

A Microsoft jelentősen megváltoztatta a Windows Server termékek licencelési feltételeit. Az október 1-én érvénybe lépett új szabályok szerint a Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition vásárlói végtelen számú virtuális szervert futtathatnak egy kiszolgálón. A szoftver ezentúl közvetlenül a Microsofttól is elérhető a mennyiségi licencprogramban.

0

Mac mini-utánzat a Fujitsu Siemenstől

2006. október 5. 13:00

[Clubic.com] A barebone-ok iránti lanyhuló érdeklődést kétségtelenül felrázta, amikor az Apple tavaly januárban bemutatta a legkisebb Mac-jét, az akkor még G4 processzorral szerelt Mac minit. Az apró számítógép azóta is etalonnak tekinthető a miniatürizált számítógépek között, több gyártó is megpróbálta több-kevesebb sikerrel lemásolni a dizájnt, a Mac mini terveit.

0

Elmeszelheti az EU az Intelt

2006. október 5. 12:13

Belsős források szerint az Európai Unió hamarosan hivatalosan is versenykorlátozó magatartással vádolja meg az Intelt, az erről szóló dokumentumok már hetek óta előkészítés alatt állnak, eddig azonban még nem bólintott rájuk Neelie Kroes versenyügyi főbiztos. Bennfenntesek úgy tudják, az EU szerint az Intel tisztességtelen piaci versenyt folytatott akkor, amikor kedvezményeket kínált azoknak a PC-gyártóknak, amelyek nem használtak AMD processzorokat, illetve olyan árazási stratégiát követett, amely kiszorította a piacról a versenytárs termékeit.

0

Szupervékony, szuperdrága billentyűzetet dob piacra a Logitech

2006. október 4. 15:44

[Clubic.com] Hivatalosan is útjára indította a sajtónak már korábban bemutatott, szupervékony billentyűzetét a 25 éves születsénapját ünneplő Logitech: a DiNovo Edge vezeték nélkül, Bluetooth technológia segítségével csatlakozik a számítógéphez.

0

Adok-kapok a 'kártyatelefonok' piacán: jön az LG kisméretű mobilja is

2006. október 4. 13:49

Igazi adok-kapok készül a két koreai szórakoztatóelektronikai óriás, a Samsung és az LG Electronics között: míg utóbbi nemrég azzal vádolta riválisát, hogy egyszerűen ellopta rendkívül népszerű csokitelefonja dizájnját és ki akarja golyózni az LG-t az európai piacról, most az LG mutatott be egy új kártyatelefont, mely egyértelműen a Samsung P300 és P310 mobiltelefonjaira hajaz.

0

Tovább bővültek a hazai harmadik generációs mobilhálózatok

2006. október 4. 12:58

Tovább bővítették harmadik generációs hálózatukat a hazai mobilszolgáltatók: a T-Mobile bejelentette, hogy 3G/HSDPA hálózata mától Békéscsabán, Pomázon és Vecsésen is elérhető. A villámgyors, akár 1,5 megabit/s-os sebességű mobil letöltést biztosító HSDPA technológia, illetve a videotelefonálás így már 11 településen érhető el. A T-Mobile ügyfelei a gyors mobilinternetet a szolgáltatónál megvásárolható HSDPA kártyatelefonnal, a Samsung Z560-as mobiltelefonnal, a T-Mobile MDA Vario II mobilszámítógéppel és a T-Mobile webnwalk Box asztali modemmel vehetik jelenleg igénybe.

0

GSM-hálózatokkal is kompatibilis a D-Link Wi-Fi-telefonja

2006. október 4. 11:43

Az elsősorban hálózati eszközeiről ismert, de a multimédiába is belekóstoló D-Link ma bemutatta belépőjét a mobiltelefonok világába is: a vállalat kétsávos telefonja ugyanis nem csak a Wi-Fi-hálózatokon keresztüli, IP-alapú hanghívások (VoIP) lebonyolítására, hanem mobilhálózatok használatára is alkalmas.

0

A Microsoft nem hajlandó fizetni az Európai Uniónak

2006. október 4. 10:02

[Reuters] Bírósághoz fordul a Microsoft az Európai Bizottság ítéletével kapcsolatban, amely 280 millió eurós bírságot szabott ki a vállalatra, még július elején. Brüsszel szerint a szoftveróriás nem tett maradéktalanul eleget a két éve márciusban rá kirótt kötelezettségeknek, melyek monopolhelyzetéből fakadó előnyeit hivatottak csökkenteni. A fellebezési határidő másodikán járt le és a Microsoft élt e jogával.

0

Kiszivárgott a négymagos AMD Athlonokkal kapcsolatos útiterv

2006. október 4. 09:08

[DigiTimes/HWSW] A tajvani DigiTimes alaplapgyártókra hivatkozva azt állítja, hogy az AMD következő generációs, négymagos lapkája jövő év harmadik negyedévében érkezik, azaz egy negyedévvel a négymagos szerverváltozatokat követően. Mint ismert, az Intel novemberben dobja piacra első négymagos processzorait szerverek és asztali számítógépek számára egyaránt, amivel nagyjából fél-háromnegyed éves előnyre tesz szert riválisával szemben.

0

Három év múlva szabadulhat meg az internet az Egyesült Államoktól

2006. október 3. 14:42

[Reuters/HWSW] Az Egyesült Államok olyan működési megállapodást kötött pénteken az internet legfelsőbb szintű névtartományait -- például .hu, .net, .com, .us -- kezelő Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) szervezettel, melynek értelmében lazít ellenőrzésén, majd egy hároméves átmeneti időszakot követően utóbbit teljesen kiengedi a kezei közül.

0

Trónját vesztheti jövőre a plazma: jönnek a Toshiba SED-technológiájú tévéi

2006. október 3. 13:42

[News.com] A Toshiba és a Canon hamarosan valódi alternatívát kínálhat a jelenlegi laposkijelzős televíziókkal, a nagyméretű LCD- és plazmatévékkel szemben: további csúszást követően várhatóan jövőre kerülhetnek piacra az első SED-kijelzős tévékészülékek. Az új típusú kijelzőre épített nagyméretű televíziók lényegesen jobb képességekkel rendelkeznek majd a másik két lapostelevízió típusnál, miközben árban is versenyképes marad.

0

Új Maxtor merevlemezek a Seagate-től

2006. október 3. 12:10

[Clubic.com] A Seagate újabb merevlemezeket mutatott be, melyeket a nemrég felvásárolt Maxtor neve alatt dob majd piacra. A belépő szintű, alacsonyabb árfekvésű számítógépek számára készített Maxtor DiamondMax 20 terméksorozat 40- 320 gigabájtos kapacitással lesz elérhető, melyek 2-8 megabájtnyi gyorsítótárral rendelkeznek majd.

0

Néhány ATI videokártya grafikus processzorán is fut már a Folding@Home

2006. október 3. 11:19

Nem csak a számítógépek, de a processzorok korlátait is átlépte tegnap a Folding@Home projekt: a PlayStation 3 játékkonzolra elkészült kliens után bejelentették, hogy egyes ATI grafikus vezérlők is képesek futtatni a Folding@Home projekt számításigényes feladatait. A most megjelent, letölthető béta alkalmazás már kihasználja a Radeon X1900 és X1950 videokártyák grafikus processzorrának hatalmas teljesítményét, megtöbbszörözve az adott számítógép teljesítőképességét.

0

Száz magyarra 94,7 mobil-előfizetés jut

2006. október 3. 10:32

Augusztusban 62 ezerrel emelkedett a három hazai mobilszolgáltató előfizetőinek száma -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. Az ügyfélszám a nyolcadik hónap végén meghaladta a 9,5 milliót, a 100 főre jutó előfizetések száma augusztusban 94,7-re ugrott. Egy évvel korábban ez a mutató 89,4 százalékon állt.

0

Kína második, a világ hetedik PC-gyártójával egyezett meg az AMD

2006. október 2. 15:23

[Reuters/HWSW] Kína második legnagyobb PC-gyártójával sikerült üzletet nyélbe ütnie az AMD-nek, ami jelentős sikernek tekinthető az Intellel folytatott harcban. A megállapodás értelmében a Founder Technology Athlon 64 chipekre épülő asztali PC-ket fog a jövő hónap folyamán bemutatni, és az együttműködés a hordozható gépekre és a szerverekre is kiterjed később.

0

Olcsó harmadik generációs mobiltelefon a Sagemtől

2006. október 2. 12:50

Hamarosan még elérhetőbé válnak a harmadik generációs mobiltelefonok: bár a mobilszolgáltatók akciót akcióra halmoznak hazánkban is a 3G-s készülékek -- és szolgáltatások -- minél nagyobb térnyerése érdekében, ezek a telefonok még mindig jóval drágábbak a GSM-es változatoknál. A Sagem változtatni kíván ezen és 200 euró körül dobja piacra saját harmadik generációs telefonját, azaz más gyártók támogatott, szolgáltatóhoz láncolt készülékeivel körülbelül azonos árban.

0

Két új fotónyomtató az Epsontól

2006. október 2. 12:19

Két új fotónyomtatót mutatott be az Epson: a PictureMate 280 és a PictureMate 240 gyorsan és kiváló minőségben készíthetnek 10 x 15 cm-es fényképeket akár számítógép használata nélkül is, hiszen memóriakártyáról, USB-n keresztül, vagy a külön kapható Bluetooth-adapterről érkező képeket is képesek közvetlenül kinyomtatni.

0

Jön a Tesco gazdaságos irodai programcsomagja

2006. október 2. 11:13

[Bink.nu] Az olcsó élelmiszerek, szórakoztatóelektronikai berendezések és a számítógépek után jönnek az olcsó, saját márkás szoftverek: hamarosan saját szoftvercsomagokkal lép piacra a világ egyik legnagyobb hipermarketlánca, a nagy-britanniai Tesco.

0

Az LG csokitelefonjának fehér változata is kapható lesz itthon

2006. október 2. 10:48

Októbertől fehér színben is kapható lesz itthon az LG nagy sikerű, KG800 típusú Chocolate mobiltelefonja. A Magyarországon is rendkívül sikeres készülékből világszerte eddig több mint 1 milliót értékesítettek, amelyből több mint 5 ezer került napjainkig a hazai vevőkhöz. A prémium kategóriás készüléket június 15-én vezették be hazánkban.