Szerző: Ady Krisztián

2006. október 2. 12:50

Olcsó harmadik generációs mobiltelefon a Sagemtől

Hamarosan még elérhetőbé válnak a harmadik generációs mobiltelefonok: bár a mobilszolgáltatók akciót akcióra halmoznak hazánkban is a 3G-s készülékek -- és szolgáltatások -- minél nagyobb térnyerése érdekében, ezek a telefonok még mindig jóval drágábbak a GSM-es változatoknál. A Sagem változtatni kíván ezen és 200 euró körül dobja piacra saját harmadik generációs telefonját, azaz más gyártók támogatott, szolgáltatóhoz láncolt készülékeivel körülbelül azonos árban.

[HWSW] Hamarosan még elérhetőbé válnak a harmadik generációs mobiltelefonok: bár a mobilszolgáltatók akciót akcióra halmoznak hazánkban is a 3G-s készülékek -- és szolgáltatások -- minél nagyobb térnyerése érdekében, ezek a telefonok még mindig jóval drágábbak a GSM-es változatoknál. A Sagem változtatni kíván ezen és 200 euró körül dobja piacra saját harmadik generációs telefonját, azaz más gyártók támogatott, szolgáltatóhoz láncolt készülékeivel körülbelül azonos árban.

A kedvező árfekvésű, de mindenben versenyképes francia Sagem nemrég mutatta be my600X típusjelzésű, harmadik generációs mobiltelefonját, mely még ebben a hónapban piacra kerül Európában. A készülék csupán VGA-kamerával és 16 megabájtnyi belső memóriával rendelkezik, azonban tárolókapacitása miniSD memóriakártyával tovább bővíthető. A minden harmadik generációs szolgáltatást támogató -- előlapi kamerával viszont nem rendelkező --, gyors letöltésre is alkalmas mobil a Sony Ericsson telefonjainál megszokott 176 x 220 pixeles, 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas kijelzőt kapott.

Sagem my600X
Sagem my600X

A my600X számos audioformátumot támogat, illetve H.263, 3GP és MPEG4 kódolású videoanyagok lejátszására is képes, így a streamelt tartalmakat, mobil televízióadásokat is fogadja. A Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat és az USB-csatlakozás ma már egyetlen telefonból sem maradhat ki. A Sagem adatai szerint a 99 grammos, 110 x 48 x 16 mm-es telefon akár két hét készenléti idővel és 4 órányi beszélgetéssel is kényeztetheti tulajdonosát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról