vállalati it archívum - 2006 július

2006
július

0

Még mindig a Seagate a merevlemezpiac királya

2006. július 31. 13:53

[Clubic.com] Az iSupply legfrissebb felmérése szerint 2006 első negyedévében is a Seagate maradt a merevlemezpiac királya. Sőt, az időközben felvásárolt Maxtor értékesítési adatainak körülbelül felét a vállalathoz számítva igen nehéz lesz bárkinek akár csak a Seagate közelébe érnie. A merevlemezgyártó óriás csökkenő piac mellett növelte előnyét riválisaival szemben.

0

A SanDisk felvásárolja az izraeli Msystems-et

2006. július 31. 11:32

[eWeek] Újabb felvásárlást jelentett be a SanDisk Corporation, mely az elmúlt év végén költött negyed milliárd dollárt a Matrix Semiconduktor akvizíciójára. A flashmemória-gyártó most 1,55 milliárd dollárt ad részvénycserés ügylet keretében az izraeli Msystems-ért.

0

Meglepetésekkel készül a Microsoft a PlayStation 3 premierjére

2006. július 31. 10:36

[Xbit labs] Meglepetésekkel készül a Microsoft az Xbox 360 konzolt támadó, ősszel megjelenő PlayStation 3 premierjére -- mivel nem említette, a szintén ekkor debütáló Wii-t nem is tekinti igazi ellenfélnek a redmondi óriás. A tervekről Richard Teversham, az Xbox Europe marketingmenedzsere beszélt az MCV UK-nek adott interjújában, bár a fontos kérdésekre sajnos most sem adott konkrét választ.

0

Szerdától fizetni kell az Office 2007 bétaváltozatának letöltéséért

2006. július 31. 08:44

A Microsoft szerdától pénzt szed az Office 2007 bétaváltozatát letöltőktől. A vállalat állítása szerint az irodai szoftvercsomag előzetesét már több mint 3 millióan próbálták ki, ötször annyian, mint amennyire a Microsoftnál számítottak. Holnaputántól a szoftver letöltése 1,50 dollárba (~320 forintba) fog kerülni, a redmondiak szerint erre azért van szükség, hogy fedezze a szerverek üzemeltetési költségeit.

0

Steve Ballmer már nem is ígér semmit a Vista megjelenésével kapcsolatban

2006. július 28. 13:13

Egy pénzügyi elemzők részére rendezett tájékoztatón Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy a jövőben a Windows-változatok sűrűbben jelennek meg, még egyszer nem fog előfordulni, hogy két generáció között öt év lesz a szakadék. A Vista megjelenésével kapcsolatban azonban továbbra sem tudott pontos dátummal szolgálni, mint ahogy azt sem tudta megjósolni, mikor érkezhet a Vista utóda, a Vienna.

0

Letölthető a Microsoft hálózatával is kompatibilis Yahoo Messenger 8.0

2006. július 28. 13:11

[Clubic.com] Némi bétatesztelést követően elérhetővé tette azonnali üzenetküldő alkalmazása, a Yahoo Messenger felturbózott, 8-as változatát a Yahoo. A Windows Live Messengerrel ellentétben ez a szoftver már bárki számára biztosítja az átjárhatóságot a két üzenetküldő hálózat között. A Microsoft egy külön regisztrációt követően letölthető Windows Live Messenger bétaváltozattal biztosítja a kompatibilitást.

0

Az Európai Bizottság ellenőrzi a Blu-ray és HD DVD formátumok licencelését

2006. július 28. 12:44

[HWSW, News.com] Az Európai Bizottság újabb antitrösztvizsgálatot helyezett kilátásba, a bekért adatok birtokában dönti el, hogy indít-e vizsgálatot a következő generációs optikai formátumok, a HD DVD és a Blu-ray licencelésével kapcsolatosan. A Bizottság antitröszttel foglalkozó hivatalnokai egyelőre ismeretlen okokból fordultak a kéklézeres formátumok felé, jelenleg csupán áttekintik a vállalatoktól kapott adatokat -- további részleteket nem árultak el.

0

Linuxos asztali gépek védelme a Panda Software-től

2006. július 28. 10:44

Linuxos asztali gépek védelmére szolgáló alkalmazást készített a Panda Software, amelyet mindenki ingyen letölthető a vállalat honlapjáról . A DesktopSecure próbaváltozatához három hónapon át napi frissítést biztosít a Panda.

0

Video- és képletöltéssel okosodott a PlayStation Portable hordozható konzol

2006. július 28. 10:07

Letölthetővé tette hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable legújabb szoftverfrissítését a Sony. Ahogyan az előző változat, ez az új firmware is elsősorban a Locationfree Base Stationnel kapcsolatos funkciókat bővíti és javítja, de nagyon fontos új elem a videók és képek RSS-csatornákon keresztüli letölthetőségének beépítése is.

0

Finnországban teszteli a Wi-Fi-n keresztüli mobiltelefonálást a Nokia

2006. július 27. 14:14

A Nokia megkezdte első publikus Unlicensed Mobile Access (UMA) tesztjét Finnországban, Ouluban. A két hónapig tartó tesztelés során valódi, kereskedelmi körülmények között próbálhatják ki a mobilhálózatok és a Wi-Fi-s hang-a-hálón szolgáltatás átjárhatóságát, együttműködését. A tesztben tizenöt család vesz részt, melyek tagjai a Nokia UMA-kompatibilis, azaz WLAN-vezérlővel ellátott 6136-os mobilkészülékét használják.

0

Piacon az első asztali HD DVD-felvevő

2006. július 27. 13:09

[Impress Watch, HWSW] Cseppnyi késést követően ma menetrendszerűen megérkezett a japán üzletekbe az első HD DVD-rögzítő, a Toshiba Vardia RD-A1. Az első HD DVD formátumú lemezekre is dolgozó felvevőkészülékből a gyártó nem tudott elegendő mennyiséget készíteni az eredetileg kitűzött július elejei startra.

0

A fényképezőgép, melyben nem csalódhatsz: érkezik a Nikon D80

2006. július 27. 12:27

[Clubic.com] Lassan csepegteti a részleteket új digitális tükörreflexes fényképezőgépéről a Nikon: a hangzatos a kamera, melyben nem csalódhatsz szlogen mögé rejtett új jövevény a Nikon globális weboldala szerint 13 nap múlva lát majd napvilágot. A 10,2 megapixeles képérzékelővel ellátott Nikon D80 modellszámozása alapján inkább a belépő szintet képviselő D50 és D70-hez áll majd közelebb.

0

Európába érkezik a SAS szakmai konferenciája

2006. július 27. 12:20

A sikeres indiai debütálás után Európába érkezik a SAS partnerei számára megrendezett konferenciája, a SASTek . A konferencia nyitóelőadását Allan Russell, a SAS International stratégiai elnökhelyettese tartja.

0

Domainbotrány: 74 ezer .eu webcímet függesztett fel spekuláció miatt az EURid

2006. július 26. 15:36

A .eu felső szintű domainnevek kezelését végző EURid felfüggesztett 74 ezer .eu domaint, illetve 400 amerikai regisztrátort beperel szerződésszegésért. A nonprofit szervezet szerint a .eu címek regisztrálását végzők egy szindikátust alkotva saját maguknak foglaltattak le domainneveket, későbbi értékesítés céljából. A domainnevek ilyen spekulatív felvásárlása, gyűjtése nem engedélyezett.

0

Az amerikaiak 41 százaléka nyaralni is viszi notebookját

2006. július 26. 13:01

Tíz év alatt megduplázódott azok száma, akik nyaralás közben is dolgoznak -- derül ki egy irodai bútorokat gyártó amerikai cég megbízásából az Opinion Research által készített felméréséből. Egy 1995-ben elvégzett kutatás azt találta, hogy az emberek 23 százaléka szokott vakáció idején is dolgozni, ma már az arány 43 százalékra emelkedett. A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiaknak csak 61 százaléka veszi ki egy adott évben az összes rendelkezésre álló szabadságát.

0

Motorola Motofone: egyszerűen mobiltelefon

2006. július 26. 12:22

[Clubic.com] Belépő szintű modellel bővíti pengevékony mobiltelefon-családját a Motorola. Az elsősorban telefonálásra alkalmas készülék a régmúlt időket idézi 37 éves technológiát alkalmazó, mobiltelefonban rég nem látott kijelzőjével, melyet azonban a RAZR-család trendi, csinos külsejébe rejtettek.

0

A magyarok elítélik a hackereket de szemet hunynak a kalózkodás felett

2006. július 26. 11:21

A lakosság kétharmada szándékosan kárt okozó bűnözőknek tartja a hackereket, az internetes adatlopást azonban csak egy táskalopással azonos súlyú vétségnek tekinti -- derül ki a Szonda Ipsos legújabb reprezentatív felméréséből, amelyben arra keresték a választ, hogy az emberek miként vélekednek a hackerekről, illetve egyéb elterjedt visszaélésekkel összehasonlítva milyen súlyosnak ítélik az újfajta számítógépes bűncselekményeket.

0

Gyorsíthatja a Vistát futtató noteszgépet a Samsung flashmemóriás merevlemeze

2006. július 26. 11:04

[Clubic.com] Bemutatta első önállóan nem igazán alkalmazható, a mobil merevlemezek mellé telepíthető SSD, azaz Solid State Disk meghajtóját a Samsung. A 4 gigabájt kapacitású, flash memóriamodulokból épített meghajtó támogatja a jövőre megjelenő Windows Vista teljesítménynövelő és energiakímélő technológiáját, a ReadyBoostot.

0

Olcsóbbak lehetnek a LightScribe lemezek

2006. július 25. 16:13

[DigiTimes] Tajvani hírforrások szerint a HP csökkentette a LightScribe technológia licencdíját annak érdekében, hogy az optikai lemezeket gyártó tajvani vállalatok ezt a lemez-feliratozási technológiát válasszák a Fuji Photo Film és a Yamaha által kifejlesztett LabelFlash helyett.

0

Kevesebb telefonvonalon több ADSL-hozzáférés

2006. július 25. 13:02

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jelentése alapján májusban újabb 9 ezerrel csökkent a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, így a hónap végén a 100 főre jutó vonalszám az áprilisi 33,86-ról 33,76-ra csökkent. A telefonellátottság aránya ezért május végére tovább csökkent 0,19 százalékkal.

0

Ingyenes segédprogrammal egyszerűsíti az internetes oldalak nyomtatását az OKI

2006. július 25. 12:16

Az OKI Printing Solutions bemutatta új Web Print megoldását, amely az Internet Explorer 6-hoz illeszkedő ingyenes kiegészítő. A program az internetes dokumentumok nyomtatását segíti többek között automatikus oldalszélesség-beállítással, de egy kijelölt terület nyomtatására és az ezzel kapcsolatos oldalbeállítására is megadja a lehetőséget. A Web Print kompatibilis az OKI Printing Solutions valamennyi jelenlegi nyomtatójával.

0

Összeveszett a csokoládén az LG és a Samsung

2006. július 25. 09:51

[Clubic.com] Összeveszett a két koreai gyártóóriás az LG Electronics kétségkívül legsikeresebb mobiltelefonján, a Chocolate Phone-on. Az LG azzal vádolta meg riválisát, a Samsungot, hogy egyszerűen lemásolta a mobiltelefont. Ha perre kerülne az ügy, a Samsungnak nehéz dolga lenne: az LG telefonja hónapokkal korábban került piacra és a hasonlóság valóban több, mint átlagos.

0

Izmosodnak az IBM felső kategóriás UNIX-szerverei

2006. július 25. 09:44

Az IBM augusztus közepétől a felső kategóriás UNIX-szervereit is Power5+ processzorokkal szállítja, a 16 processzoros System p5-590 és a 32 processzoros System p5-595 kiszolgálókban 2,3 GHz-es lapkák teljesítenek majd szolgálatot. Az új processzornak köszönhetően a rendszerek teljesítménye mintegy 30 százalékkal emelkedik majd -- véli Karl Freund, az IBM System p szerverekért felelős vezetője.

0

Hivatalosan is bemutatta WiMax-kompatibilis hálózati vezérlőjét az Intel

2006. július 24. 16:07

[Clubic.com] Az Intel ma hivatalosan is útjára bocsátotta következő generációs, WiMax-kompatibilis hálózati vezérlőjét, a Rosedale II kódnéven ismert hálózati kontrollert. A hálózati lapkára épített PCMCIA-kártyák hamarosan a boltok polcaira is kerülhetnek. A vállalat emellett azt is közölte, hogy a WiMax-támogatás legkorábban 2007 végén, 2008 elején válhat a Centrino mobilplatform integrált részévé.

0

Magyarországon is elérhetők az Arkeia adatmentő termékei

2006. július 24. 15:06

Már a magyar piacon is elérhetők az eredetileg francia alapítású, de az USA-ban befutott Arkeia Software adatmentő termékei. A hír elsősorban a Linuxot használó hazai vállalatok számára lehet örvendetes, hiszen az Arkeia szoftverei azon maroknyi professzionális megoldások közé tartoznak, melyek a linuxos szervereken is működnek. A bevezető kampány idején az egyszerűbb hálózati igényeket kielégítő Arkeia Smartbackup most 50 Gbyte mentett adatmennyiségig szintén ingyenesen használható.

0

Hatvanmillió illegális Windows XP-t talált eddig a Microsoft

2006. július 24. 14:28

[Clubic.com, HWSW] Az operációs rendszer eredetiségét ellenőrző programja jogosultságának alátámasztásaként közzétett néhány érdekes, a begyűjtött adatokból készített statisztikát a Microsoft. A tavaly júliusban indult program keretében eddig 300 millió Windows XP eredetiségét ellenőrizte a vállalat.

0

Boltokban a Nokia új multimédiás mobiltelefonjai

2006. július 24. 11:33

A Nokia bejelentette az N73 és N93 multimédiás mobiltelefonok elérhetőségét. A finn vállalat még áprilisban mutatta be ezeket a készülékeket a nagyközönségnek, azonban csak mostantól lehet megvásárolni őket.

0

Olcsóbb televíziókon is megjelenhet a HDMI-csatlakozás

2006. július 24. 11:22

[Xbit labs] Harmadával évi 10 ezer dollárra csökkenti a High-Definition Multimedia Interface (HDMI) digitális csatolófelület licencét a jogokat birtokló HDMI Licensing, LLC, ezzel is hozzájárulva a digitális csatlakozás megjelenéséhez az alacsonyabb árfekvésű szórakoztatóelektronikai berendezéseken. A jelenleg 15 ezer dolláros licencdíj november 1-étől csökken 10 ezer dollárra.

0

Opteron-alapú szerverekkel erősít az IBM?

2006. július 24. 10:59

Az IBM jelenleg csak fürtözéses feladatokra kínál Opteron-alapú szervereket, azonban a hírek szerint ez hamarosan változni fog, augusztus 1-én ugyanis a vállalatok új alapokra helyezik kapcsolatukat: Hector Ruiz AMD-vezér és Susan Whitney, az IBM x86-os szerverekért felelős vezetője ekkor fogják bejelenteni az üzleti alkalmazások futtatására tervezett Opteron-alapú rendszereket.

0

A Panda biztonsági termékei védik az Enternet ügyfeleit

2006. július 21. 13:21

A Panda Software Hungary védi az Enternet ügyfeleit, az internetszolgáltató előfizetőinek nem kell megvásárolniuk a biztonsági szoftvert, a Panda havidíjért cserébe, szolgáltatásként gondoskodik a védelmükről. A felhasználók kétféle védelmi szint közül választhatnak, havi bruttó ezer forintért a Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware, 1698 forintért pedig a Panda Platinum 2006 Internet Security szolgáltatásait vehetik igénybe. A vásárlás előtt ötnapos ingyenes próbalehetőséget biztosít a vállalat.

0

DVD-re és merevlemezre rögzítenek a Sony új HD-kamkorderei

2006. július 21. 10:27

[News.com] A Sony két újabb nagyfelbontású videók készítésére alkalmas kamkorderrel, kézi videorögzítővel bővíti kínálatát. Az eddig megjelent, kazettára rögzítő HDR-HC3 modelljéből alkotott katalógust egy DVD-lemezre és egy merevlemezre dolgozó változattal egészíti ki. A két új HD-kamkorder az első HD-felvevő lesz a DVD-s és merevlemezes kamkorderek között.

0

Sikeresek voltak a második negyedévben a Nokia N80 és N91 multimédiás mobilok

2006. július 20. 15:07

A felső kategóriás, multimédiás és üzleti mobiltelefonok sikerének köszönhetően 43 százalékkal növekedett a Nokia nyeresége a második negyedévben. A multimédis mobilok forgalma 37 százalékkal, az üzleti készülékeké 43 százalékkal emelkedett a tavalyi második negyedévhez képest. A slágerek a Nokia N80 és N91 készülékek voltak.

0

Wi-Fi-s mobiltelefont dobott piacra Európában a Samsung

2006. július 20. 13:42

[Clubic.com] Rövid időn belül számos európai ország üzleteiben kapható lesz a Samsung vezeték nélküli vezérlővel felszerelt, szétcsúsztatható kivitelű mobiltelefonja, az SGH-P200. A 802.11 b/g szabványú Wi-Fi-vezérlővel rendelkező készülék egy hagyományos mobiltelefon, nem windows operációs rendszert futtató okostelefon.

0

Töretlen a Motorola RAZR sikere

2006. július 20. 12:48

Szerdán nyilvánosságra hozta negyedéves eredményeit a Motorola, a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója a RAZR iránti keresletnek köszönhetően kiváló adatokról számolhatott be.

0

Az Apple gépeinek háromnegyedében már Intel-szív dobog

2006. július 20. 09:05

Az Intel processzoros Macintoshok iránti erős keresletnek köszönhetően az Apple másfélszeresére növelte nyereségét a július 1-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben. E három hónap során az eladott 1,3 millió PC háromnegyedében már Intel-szív dobogott.

0

Belépő szintű GPS-es tenyérgép a Fujitsu Siemens Computerstől

2006. július 19. 14:57

[Clubic.com] Szeptemberben érkezik Európába a Fujitsu Siemens Computers legújabb tenyérgépe, a belépő szintű, de navigációra is alkalmas, iPod-szerű kivitelben megalkotott Pocket LOOX N100. A mindössze 110 grammos, 89 x 62 x 16 mm-es kézi számítógép apró méretei ellenére beépített SirfStar III GPS-modullal rendelkezik, így navigációra is tökéletesen használható.

0

Elektronikus közbeszerzést vezetnek be Szlovákiában

2006. július 19. 14:00

Szlovákia az új EU tagállamok közül elsőként elektronizálja közbeszerzési rendszerét. Az elektronikus állami tenderezésre kifejlesztett integrált rendszert -- amely Portugáliában már működik -- az IBM építi ki. A projekt része a Szlovák Köztársaság 2010-ig szóló Minerva nevű tervének, amelynek célja az ország versenyképességének további fejlesztése, a közigazgatás elektronizálása, és a tudásalapú gazdaság megteremtése.

0

Frissül a Panasonic Lumix digitális fényképezőgép-családja

2006. július 19. 13:44

Újabb fényképezőgépekkel bővíti Lumix termékvonalát a Panasonic az ősz folyamán. A két új kompakt, de széles látószögű modell mellett egy második 16:9 formátumú érzékelővel felszerelt fényképezőgépet, illetve az FZ30-as csúcsmodellt felváltó FZ50-et is bemutatta a Panasonic.

0

Végre Windowson is fut az Adobe profi fotósoknak szánt képszerkesztője, a Lightroom

2006. július 19. 12:20

Az Adobe kedden kiadta a profi fotósoknak szánt Lightroom képszerkesztő első windowsos bétaváltozatát , a szoftver eddig csak Apple Mac gépekre volt elérhető. Bár az Adobe népszerű képszerkesztője, a mindenki által ismert Photoshop egy modul segítségével képes a digitális kamerák nyers képformátumaival dolgozni, a Lightoomot eleve erre tervezték.

0

A Microsofthoz került Mark Russinovich

2006. július 19. 11:11

A Microsoft kedden bejelentette a windowsos segédprogramokat, köztük az ingyenesen elérhető Sysinternals-t fejlesztő Winternals Software felvásárlását annak érdekében, hogy kulcsfontosságú szakértőkkel bővítse a Windows fejlesztőcsapatát. A tranzakció részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

0

A vártnál alacsonyabb áron érkezik a Sony PC-s Blu-ray-írója

2006. július 19. 10:25

[Clubic.com] A Sony hivatalosan is útjára indította első PC-s Blu-ray-meghajtóját, mely hosszú várakozást követően a korábban vártnál alacsonyabb áron, augusztustól lesz megvásárolható. A PC-kbe építhető, 5 és egynegyedes kivitelű, IDE felületű BWU-100A meghajtó rögtön 2x-es sebességgel lesz képes írni a Blu-ray lemezeket, 50 gigabájtos kapacitásig.

0

Végül, de nem utolsósorban: kétmagos Intel Itanium!

2006. július 19. 08:20

Többszöri és jelentős halasztásokat elszenvedve végre megjelent az Intel Itanium 2 processzorcsalád következő generációja, amelyet a kétmagos Montecito kódnéven ismert lapka képvisel. Ambiciózus célkitűzései ellenére az Itanium messze fő riválisai mögött, a sor legvégén lép be a kétmagos szerverchipek közösségébe, ennek ellenére azonban nem alábecsülendő piacformáló erővel rendelkezhet.

0

Már a Dell is szállítja következő generációs vezeték nélküli adapterét

2006. július 18. 15:17

A Dell egy negyedéves késést követően végre bejelentette, hogy 59 dolláros áron piacra dobja a következő generációs vezeték nélküli szabványtervezetnek megfelelő Dell Wireless 1500 mini PCI-kártyáját, mely a Dell XPS és Inspiron notebookokhoz lesz rendelhető opció. Az előzetes specifikációra épülő eszköz akár 270 megabit/s-os átviteli sebességet is nyújthat a jelenleg használt eszközök 54 megabit/s-os sebességéhez képest.

0

Mindent felülmúlóan sikeres a YouTube videomegosztó oldal

2006. július 18. 10:38

[News.com] Hihetetlenül sikeres a YouTube videomegosztó és -letöltő szolgáltatás: vasárnap már több mint 100 millió videót tekintettek meg az internetezők a weboldalon keresztül. Az adatbázis rendkívül gyorsan növekedik, már naponta több mint 65 ezer videót töltenek fel a vállalat szervereire.

0

Lekapcsolták az ország legnagyobb warez-szerverét?

2006. július 18. 10:36

[p2pinfo/HWSW] Újabb razziát tartottak a hatóságok, aminek eredményeként múlt héten lefoglalták az ország egyik, ha nem a legnagyobb kalóz ftp-szerverét, a kenyeret -- írja a magyar p2pinfo. Az oldal szerint múlt hét szerdán kapcsolták le a gépeket, és egyúttal házkutatást is tartottak legalább egy magánszemélynél.

0

Egymást túllicitálva bővítik 3G-hálózatukat a hazai szolgáltatók

2006. július 18. 10:20

Egymást túllicitálva jelentik be harmadik generációs hálózatuk bővítéseit a hazai mobilszolgáltatók, bár a küzdelemben inkább csak a Pannon és a T-Mobile vesz részt. A T-Mobile nemrég közölte, hogy már a Balaton mellett is elérhetők 3G-s szolgáltatásai -- sőt, hazánk legnagyobb mobilszolgáltatója már minden 3G-vel lefedett területen azonnal elérhetővé teszi a HSDPA nagy sebességű letöltést nyújtó technológiát is --, a Pannon pedig most rálicitálva a T-Mobile-ra újabb öt városban tette elérhetővé UMTS szolgáltatását.

0

A nagyteljesítményű x86-chipekre fókuszál az AMD

2006. július 17. 16:39

[Forbes/RealWorldTech] Az AMD úgy döntött, leállítja egyes Geode processzorainak fejlesztéseit, és az erőforrásait nagyteljesítményű x86-mikroprocesszorok tervezésére összpontosítja. A vállalat év végére felszámolja tevékenységét Longmontban (Colorado állam), és az emberek felét egy újonnan megalakult fejlesztési központba, a processzortervezés egyik fellegvárába, Fort Collinsba helyezi -- adta hírül a Forbes pénzügyi lap.

0

Augusztusban a csúcskategóriában is Intelre áll át az Apple

2006. július 17. 15:42

[Xbit labs] Az AppleInsider és a ThinkSecret számtalanszor helyesnek bizonyult, belső informátoroktól származó információi szerint hamarosan a PowerMac termékvonalnál is Intel processzorokra áll át az Apple Computer -- a jelek szerint az Apple csak a Core 2 Duo processzorok megjelenésére várt. Az eddig PowerPC G5 chipekkel szerelt munkaállomások új változatai várhatóan augusztustól lesznek elérhetők. A pletykák szerint Mac Pro néven érkező inteles gépekben a kétmagos Core 2 Duo (Conroe) vagy 5100-as sorozatú Intel Xeon (Woodcrest) processzorok dolgoznak majd.

0

Magyar fejlesztésű, nyílt forrású NTFS-meghajtó Linuxhoz

2006. július 17. 15:08

[Hungarian Unix Portal] Hamarosan a Linux-disztribúciók mindegyike képes lehet írni és olvasni is a Microsoft operációs rendszerek által használt NTFS fájlrendszert, az ezt lehetővé tevő ntfs-3g meghajtóval végzett első tesztek mindenesetre igen kecsegtetők: a még optimalizálás előtt álló kód látványosan gyorsabb mint az ext3-nál, mind a kereskedelmi Paragon NTFS-nél. A hír érdekessége, hogy az ntfs-3g mögött magyar fejlesztők állnak.

0

Esőben is használható a Sanyo új Xacti zsebkamerája

2006. július 17. 10:56

[LetsGoDigital] Vízálló, pontosabban időjárásálló kivitelben is elérhetővé teszi digitális zsebkameráját a Sanyo. A Xacti család legújabb tagját, a CA6-ot nem szabad vízbe meríteni, így víz alatti felvételek készítésére nem alkalmas, de a fröccsenő víznek, esőnek és az ütődésnek is jól ellenáll, így olyankor is használhatjuk, amikor a többi felvevőt már a táska mélyen lévő zsebébe süllyesztettük.

0

Olcsóbb modellel bővíti kompakt digitális fényképezőgép-családját a FujiFilm

2006. július 14. 13:03

[Clubic.com] Új kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be a FujiFilm: az F30 kistestvére, az F20 ugyanazzal a hatodik generációs Super CCD szenzorral rendelkezik, mint bátyja. A Real Photo II képfeldolgozó processzorral és 36 - 180 mm-es gyújtótávolságnak megfelelő, 3x-os optikai zoomra képes objektívvel szerelt kompakt kamera azonban valamivel korlátozottabb képességekkel rendelkezik.

0

Csalódást okozott befektetőinek az SAP

2006. július 14. 09:42

Csalódást okoztak az SAP negyedéves eredményei, a német szoftvergyártó sem az új licencbevételek, sem bevétel, sem pedig nyereség tekintetében nem érte el az elemzői várakozásokat. Bár a cég közölte, hogy éves kilátásai változatlanok, a bejelentés után az SAP részvényei 6,8 százalékot vesztettek értékükből a frankfurti tőzsdén, ezzel a szoftvervállalat volt a nap legnagyobb vesztese.

0

Késik a Toshiba első asztali HD DVD-rögzítője

2006. július 13. 14:28

[News.com] Kénytelen volt néhány napot elcsúsztatni első HD DVD-rögzítője piacra dobását a Toshiba. Az RD-A1 az eredeti tervek szerint július 14-től került volna a japán boltokba, azonban a debütálási időpontot most július 27-re módosította a gyártó. Az első HD DVD formátumra dolgozó felvevőkészülék nem a szabványok, vagy másolásvédelmi problémák miatt késik: a Toshiba egyszerűen képtelen volt elegendő mennyiséget gyártani a startra.

0

Memóriakártyán érkeznek a filmek a Playstation Portable játékkonzolhoz

2006. július 13. 13:23

[Clubic.com] Az UMD formátum halott -- legalábbis a filmek szempontjából. A Sony végre elismerte, hogy vakvágány volt a játékok terjesztésére használt lemezt mozifilmek kiadására felhasználni, és a jövőben memóriakártyákon juttatja majd el a mozgóképeket a hordozható konzolok tulajdonosainak. A japán óriás egy teljesen új terjesztési módszert dolgozott ki.

0

A Google is beállt az OpenDocument támogatói közé

2006. július 13. 11:19

A Google is csatlakozott az OpenDocument formátumot népszerűsítő ODF Alliance-hez, amely már több mint 240 vállalatot és szervezetet tömörít. Hogy az OpenDocument támogatóinak sora milyen gyorsan bővül, azt jól érzékelteti, hogy az ODF Alliance alapításakor, idén márciusban még csak 36 tagot számlált.

0

Letölthető az első Yahoo!-val is kompatibilis Microsoft Live Messenger üzenetküldő alkalmazás

2006. július 13. 11:09

[HWSW, Clubic.com] Több hónapnyi várakozást követően elérhető lett az első, egyelőre béta állapotban letölthető Windows Live Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazás, mely már képes kapcsolatot létesíteni a Yahoo! Messenger kommunikációs programot használókkal is. A Yahoo! és a Microsoft közötti megállapodásnak köszönhetően egy több mint 300 millió felhasználót tömörítő üzenetküldő hálózat jött létre.

0

A magyarok az alacsonyabb árak miatt vásárolnak az interneten

2006. július 13. 10:44

Magyarországon a GKI Zrt. becslése szerint 2004-ben az interneten keresztül értékesítő kiskereskedelmi boltok forgalma elérte a 12 milliárd forintot, 2005-ben meghaladta a 19 milliárd forintot. 2006-ban közel 26-27 milliárd forint körül alakul majd a forgalom -- derül ki a felmérésből. Az online kiskereskedelmi szektor számára jó hír lehet, hogy a forgalom a korábbi években rendre felülmúlta az előrejelzéseket.

0

Lassul az IT-kiszervezés üteme, ahogyan csökken a túlkapások száma

2006. július 13. 09:59

[Computerworld/HWSW] Lassult a informatikai tevékenységek kihelyezésének üteme, ahogyan a jelenség körüli felhajtás csillapszik, és a túlkapások korrigálásra kerülnek -- ez derül ki legalábbis a DiamondCluster International tanácsadó cég tanulmányából.

0

A Walkmaneknek köszönheti jó negyedéves eredményeit a Sony Ericsson

2006. július 13. 09:40

Több mint kétszeresére növelte második negyedéves nyereségét a Sony Ericsson, a mobiltelefon-gyártó vállalat saját becslései szerint piaci részesedése is növekedett. A Sony Ericssonnál úgy vélik, a mobiltelefon-piaci robbanás továbbra is tart, az idén már 950 millió készülék találhat világszerte gazdára, szemben a korábbi 900 milliós előrejelzéssel.

0

Az Intel 600 millió dollárt fektet a WiMAX sikerébe

2006. július 12. 17:24

[The Wall Street Journal/HWSW] Hatszázmillió dollár befektetést eszközölt egy vezeték nélküli amerikai internetszolgáltatóban az Intel, hogy elősegítse a nagy hatótávolságú WiMAX technológiájának elterjedését. Az Intel mellett mintegy 300 millió dollárt injektál a cégbe a Motorola is. A Clearwire ezzel az Intel történetének legnagyobb kockázati tőkebefektetését jelenti.

0

Már Bill Gates sem biztos a Windows Vista januári megjelenésében

2006. július 12. 13:33

[Financial Times] Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke már maga sem biztos abban, hogy a Windows Vista jövő januárban végre megjelenhet. Egy dél-afrikai partnerek számára rendezett konferencián a világ legnagyobb szoftvervállalatának vezetője elmondta, 80 százalékos esélyt lát arra, hogy az új asztali operációs rendszer időre elkészüljön -- írta a Financial Times.

0

Frissítve: az NHH szerint stagnált az ADSL-előfizetések száma áprilisban

2006. július 12. 13:09

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint ez év áprilisában 19 ezerrel 3,41 millióra csökkent a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, ráadásul a csökkenő számú vezetékes vonalon 8,71 százalékkal kevesebb hívást kezdeményeztünk, mint márciusban. Április végén a 100 főre jutó vonalszám a márciusi 34,04-ről 33,86-ra csökkent.

0

Univerzális hordozható akkumulátor mobil eszközök számára

2006. július 12. 12:54

Az American Power Conversion (APC) egy hordozható akkumulátorral bővíti mobil megoldásainak sorát. A 85 grammos Mobile Power Pack lítium-polimer akkumulátorcellákból áll, és USB-csatlakozón keresztül képes a mobil eszközöket tölteni. A gyártó állítása szerint a termék egy okostelefon akkumulátoros üzemidejét akár 8-10 órával, egy iPodét pedig akár 55 órával képes megnövelni.

0

Érkezik a Seagate terabájtnyi kapacitást biztosító külső adattárolója

2006. július 12. 11:59

[News.com, HWSW] Egyetlen dollár híján 900 dollárért kínálja a nemrég felvásárolt Maxtor fejlesztett külső adattárolót a Seagate. A hálózati készülék pontosan 1 terabájtnyi adat eltárolására képes. A 899 dolláros ár jelenlegi árfolyamon átszámítva körülbelül 195 ezer forintot jelent, az új termékkel elsősorban a kisebb üzleti, és a sok adatot tároló, nagyravágyó otthoni felhasználókat célozta meg a Seagate.

0

Újabb Opteron-alapú rendszerekkel bővíti kínálatát a Sun

2006. július 12. 10:01

Útjukra indultak tegnap a Sun Microsystems vadonatúj, felső kategóriás, Opteron-alapú szerverei, amelyektől a vállalat azt várja, hogy az év végére a negyedik helyre repítsék az x86-szerverpiacon, közvetlenül a HP, a Dell és az IBM mögé.

0

Szeptembertől lesz elérhető a HP 10 megapixeles Photosmart fényképezőgépe

2006. július 11. 16:05

A Hewlett-Packard is belép a 10 megapixeles kompakt digitális kamerát piacra dobó gyártók klubjába: a vállalat legújabb, várhatóan szeptemberben piacra kerülő Photosmart R967 fényképezőgépe közel 2 megapixellel nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas, mint az eddigi csúcsmodell, a Photosmart R927.

0

Magánpraxissal erősíti a Business One-t az SAP

2006. július 11. 15:55

Az SAP felvásárolta a magánkézben levő Praxis Software Solutions vállalatot, amely e-kereskedelmi megoldásokat fejleszt. A Praxis megoldásai jelenleg is az SAP kis- és középvállalatoknak szánt megoldását, a Business One-t egészítik ki, a jövőben pedig integrálva lesznek ebbe a termékbe. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

0

ABIT: alaplapok után jöhetnek a kommunikációs termékek is

2006. július 11. 12:27

[DigiTimes/HWSW] A tajvani Universal Scientific Industrial (USI) által felvásárolt ABIT hamarosan újraéledhet a poraiból, a vállalat nem csak az egyedi megoldásokkal szerelt alaplapok iránt érdeklődő felhasználókat szeretné újra magához csábítani, hanem a még mindig jól csengő márkenév alatt számos egyéb kiegészítőt is forgalomba kíván hozni.

0

Jelszóval védhető könyvtárak: Microsoft Private Folder

2006. július 11. 11:21

A Microsoft bejelentette a Private Folder 1.0 elérhetőségét, a szoftver segítségével jelszóval védett könyvtárakat hozhatunk létre a Windowst futtató számítógépeken. A program célja, hogy akkor is biztonságosan lehessen a PC-ken bizalmas adatokat tárolni, ha egy gépet többen használnak, például otthon, iskolában vagy akár vállalatoknál.

0

Az Intel visszavág

2006. július 11. 09:09

Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

0

APC InfraStruXure kis- és középvállalatoknak

2006. július 10. 16:42

Az APC bejelentette, hogy integrálta InfraStruXure megoldásába a Smart UPS VT szünetmentes egységet, ezáltal a nagyvállalati vevők után a kis- és középvállalati szegmens számára is használható terméket hozott létre.

0

Érkezik a Firefox 2.0 első bétája

2006. július 10. 15:41

Kedden jelenik meg a Firefox 2.0 első bétaváltozata, de a szemfüles felhasználók már most is letölthetnek egy előzetest ( Beta 1 Release Candidate 1 ) a fejlesztő honlapjáról, ez azonban még szigorúan tesztváltozat, bár funkcionalitásában megegyezik a holnap érkező hivatalos bétával.

0

iPodos bárányokat gyilkol a Sandisk

2006. július 10. 14:24

Nem rejti véka alá a konkurenciáról alkotott véleményét a SanDisk. Az iDont.com iPod-ellenes weboldalon komoly vérengzést végez a fehér fülhallgatóval rendelkező bárányok között Lil Monsta, a vállalat vadonatúj lejátszóját képviselő szörnyeteg.

0

2008 előtt nem várható az AMD új generációs processzora?

2006. július 10. 13:40

Tajvani alaplapgyártóktól származó információk szerint 2008 előtt nem várható az AMD vadonatúj, K8L kódnevű architektúrájára épülő processzorainak piaci megjelenése. Emlékezetes, hogy a K8L-t eredetileg 2007-re ígérte az AMD, a legutóbb hivatalosan kiadott, 2007 harmadik negyedévéig szóló terméktervben azonban nem szerepelnek a K8L chipek. Ez akár 2007 negyedik negyedéves premiert is sejtethet, a valóság azonban az, hogy egyelőre senki sem tudja, mikor érkezik a K8L.

0

Forradalmasítják a számítástechnikát a mágneses memóriák

2006. július 10. 10:55

A Motorola korábbi félvezetőgyártó üzletága, a 2004-ben önállósult Freescale Semiconductor megkezdte MRAM memóriachipjeinek kereskedelmi sorozatgyártását. Az MRAM (Magneto-Resistive Random Access Memory) egyszerre lehet a DRAM, az SRAM, valamint a flash memória utóda. Egyes vélekedések szerint ez az utóbbi évtized legnagyobb előrelépése a memória-technológia terén.

0

Telefondíj nélküli ADSL-szolgáltatás az Acteltől

2006. július 10. 10:29

Teljes szolgáltatóváltáson alapuló, telefon-előfizetési díj nélküli ADSL-szolgáltatást kínál az Actel Kft. Az ADSL-szolgáltatáshoz kapcsolódó telefon-előfizetési díjat eddig azok is kénytelenek voltak megfizetni, akik vezetékes telefonjukat beszélgetésre egyáltalán nem használták. A lakossági előfizetőknek bevezetett Actel Solo csomagok korlátlan ADSL-szolgáltatás mellett nem tartalmaznak telefonszolgáltatást, így semmiféle vezetékes telefonhoz kapcsolódó költséget sem.

0

Érkezik a linuxos IBM Lotus Notes

2006. július 10. 09:15

Az IBM július végén fogja kiadni népszerű csoportmunka-szoftverének, a Lotus Notes-nak Linuxon futó változatát. Az Eclipse platformon alapuló program kezdetben Red Hat Enterprise Linux 4 Update 3-at és SUSE Linux Enterprise Desktop 10-et támogat hivatalosan.

0

Kétévente megkétszereződik az ismert számítógépes kártevők száma

2006. július 7. 14:35

Moore törvénye, amely szerint az egy lapkára integrálható tranzisztorok száma nagyjából kétévente megduplázódik, egy ideje a vírusírásban is érvényesnek tűnik: a McAfee Avert Labs immár 200 ezer különféle számítógépes kártevőről tud és a vállalat szerint a vírusok, férgek, trójai programok és más fenyegetések száma két év múlva eléri a 400 ezret. A 100 ezredik kártevőt két évvel ezelőtt regiszitrálta az adatbázisában a McAfee, vagyis az ismert károkozók száma is nagyjából kétévente duplázódik.

0

Két új színben is kapható lesz az LG rendkívül sikeres csokitelefonja

2006. július 7. 10:43

[Clubic.com] Újabb változatok érkeznek hamarosan Európába az LG Electronics rendkívül sikeres mobiltelefonjából, a Chocolate Phone készülékből. A csokitelefon sikere a koreai gyártót is meglephette, novemberi bemutatása óta több mint 1 millió darabot értékesítettek ebből a modellből világszerte. A fekete kivitel mellett most két újabb, Prémium jelzéssel ellátott változat is kapható lesz, fehér és pink színekben, és a vállalat nem zárkózik el újabb színvilágú verziók piacra dobásától sem.

0

A környezetvédelmi előírások miatt kivonják az európai piacról a Treo 650 okostelefont

2006. július 7. 10:25

A Palm kénytelen beszüntetni a Treo 650 okostelefon európai forgalmazását, mivel a készülék nem felel meg a július 1-én éltetbe lépett RoHS (Restriction of Hazardous Substances, veszélyes anyagok korlátozása) direktívának. A kereskedők a raktáron maradt készleteket még kiárusíthatják, de újabb szállítmányokat már nem kapnak.

0

Az Intel árcsökkentései miatt a vártnál kisebb negyedéves bevételt ért el az AMD

2006. július 7. 08:55

Az AMD tegnap közölte, hogy második negyedéves bevétele csupán 1,21 milliárd dollár volt, amely elmaradt az elemzők 1,3 milliárdos várakozásától és a vállalat saját előrejelzésétől is. Az első negyedéves pénzügyi mutatók bejelentésekor a cég úgy vélte, a második negyedévben a bevétel nem változik jelentősen az elsőhöz képest, azonban a becslés túlságosan optimistának bizonyult, a forgalom ugyanis 9 százalékkal visszaesett.

0

Dr. Wessely István lett az EDS regionális szolgáltatási igazgatója

2006. július 6. 15:36

Az EDS Dr. Wessely Istvánt nevezte ki a vállalat közép-kelet-európai régiójában a szolgáltatásokért és operációért felelős igazgatójává. Kinevezésével felelősségi köre Magyarország mellett az ausztriai, cseh és lengyel ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokra és ügyfélkapcsolatra is kiterjed majd. Wessely 1995 óta dolgozik az EDS Magyarországnál és kulcsszerepet játszott abban, hogy a vállalat 10 globális üzleti folyamatkihelyezési (BPO) szolgáltatóközpontjából 3 Magyarországon jött létre.

0

Tömeggyártásban a villámgyors GDDR4 memóriák

2006. július 6. 15:16

[xbit-labs] A Samsung Electronics megkezdte GDDR4 szabványú memóriachipjeinek tömegggyártását, a vállalat bejelentése szerint a technológia a jelenleg széles körben elterjedt GDDR3-nál jóval magasabb órajel és adatátviteli sebesség elérését teszi lehetővé alacsonyabb fogyasztás mellett. A Samsung új, 512 megabites GDDR4 chipjei akár 2,4 GHz-es órajel elérésére is képesek, de még így is kevesebbet fogyasztanak a jelenlegi leggyorsabb GDDR3 lapkáknál. A vállalat szerint 2 GHz-es órajelen összehasonlítva a GDDR4 előnye a fogyasztás terén 45 százalék.

0

Az Imation segítségével fejleszti tovább nagyvállalati szalagos meghajtóját a Sun

2006. július 6. 14:39

A Sun Microsystems és az Imation közösen fejlesztik tovább a StorageTek T9840 nagyvállalati szalagos meghajtót, a cégek a tegnap bejelentett megállapodás részeként 2007 elejére a jelenlegi 40 gigabájtos helyett egy új, 75 gigabájtos natív kapacitású kazettát ígérnek. A StorageTek T9840 negyedik generációja a jelenlegivel azonos adatátviteli sebességet ígér nagyobb kapacitás mellett, az új változat kompatibilis lesz a T9840 család összes korábbi változatával, írja és olvassa azok kazettáit.

0

A Mac OS X is hazatelefonál a legújabb frissítést követően

2006. július 6. 13:02

[News.com] Elégedetlen, bosszús Mac-felhasználók fejezték ki aggodalmukat az elmúlt napokban az Apple legújabb frissítésében megjelent új biztonsági eljárással kapcsolatosan, mely anélkül telefonál haza az Apple szervereinek, hogy a felhasználót erről előzetesen értesítené. Az apró telepíthető alkalmazások, úgynevezett widgetek biztonságosságát őrző új rutin rendszeres időközönként, naponta többször automatikusan egyeztet a vállalat szervereivel.

0

Karácsonyra érkezik a Microsoft iPod-gyilkos lejátszója?

2006. július 6. 11:06

[News.com] Céghez közel álló források szerint a Microsoft akár az idei ünnepi szezonban, karácsonyra megkezdheti az Apple iPod lejátszóval versenyző, iPod-gyilkos zenelejátszó készüléke forgalmazását. A lassan két éve ígérgetett, eddig azonban csupán szóbeszéd maradt készülék várhatóan vezeték nélküli kapcsolódásra is képes lesz a MusicGremlin készülékéhez hasonlóan, és nem igényli a számítógép közbeiktatását a zeneszámok megvásárlásához és letöltéséhez.

0

Az önkormányzatok féláron juthatnak Panda vírusirtóhoz

2006. július 6. 10:34

A Panda Software Hungary és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) pályázatot hirdet az önkormányzatok számára saját antivírus szoftverek beszerzésére. A Panda Software Hungary a pályázat keretében lehetőséget biztosít az önkormányzati üzemeltetésű intézmények, non-profit szervezetek számára is a kedvezményes beszerzésre.

0

Hivatalos OpenDocument-támogatás a Microsofttól

2006. július 6. 09:45

A Microsoft hivatalosan is az OpenDocument szabvány mögé áll, a vállalat tegnap jelentette be egy olyan nyílt forrású kezdeményezés létrejöttét, amelynek célja, hogy átjárhatóságot biztosítson az Office 2007-ben bevezetésre kerülő Open XML és az OpenDocument fájlformátumok között.

0

Exkluzív termékekkel erősíti hazai jelenlétét a Fujitsu Siemens Computers

2006. július 5. 16:22

A Fujitsu Siemens Computers egy sajtóklub keretében itthon is bemutatta prémium kategóriás noteszgépét, a már elérhető, rendelhető LIFEBOOK Q2010-es modellt, illetve a Pocket LOOX T830 okostelefont, mely egy navigációs tenyérgépet ötvöz egy harmadik generációs mobiltelefonnal.

0

Villámgyors mobil internet már több mint féltucatnyi városban

2006. július 5. 11:30

Újabb városokban indult el a T-Mobile legfejlettebb mobiltechnológián nyújtott, harmadik generációs hálózatra alapozott HSDPA mobil internetszolgáltatása. A villámgyors elérést biztosító kereskedelmi szolgáltatást Budapest, Debrecen, Pécs, Győr és Szeged mellett már a Balaton mellett, azaz Balatonfüreden, Siófokon és Balatonalmádiban is el lehet érni.

0

NOD32 vírusirtót vezetett be az IC Bank

2006. július 5. 11:22

Eredményesen zárult a NOD32 antivírus bevezetése az IC Bank központjában és teljes fiókhálózatában. A bank egy budapesti központtal és hat fiókkal rendelkezik, a szervezet hálózatához több mint 120 munkaállomás és számos szerver kapcsolódik.

0

Ultravékony okostelefon a Samsungtól

2006. július 5. 10:43

Az Ultra telefoncsalád bejelentését követően a zenetelefonként piacra dobott, windowsos i300 vonalat is megújítja egy új jövevénnyel a koreai Samsung. Az igen impresszív képességekkel, tulajdonságokkal rendelkező, QWERTY billentyűzettel ellátott SGH-i320 okostelefonnal ezen a piacon is megvetheti a vállalatóriás a lábát.

0

Wi-Fi takaróba burkolózik Párizs

2006. július 5. 09:30

2007 végére az egész várost lefedő Wi-Fi hálózatot telepítene Párizs -- jelentette be tegnap Bertrand Delanoe polgármester. A tervek szerint jövőre városszerte mintegy 400, bárki által ingyenesen használható hot spot kerülhet kiépítésre olyan középületekben és közterületeken, mint a könyvtárak, parkok, közterek, az internetszolgáltatók pedig antennákat helyezhetnének el a fontosabb épületeken, hogy javítsák a lefedettséget.

0

Új virtualizációs lehetőségek HP Integrity szervereken

2006. július 4. 16:15

A HP új lehetőségekkel bővítette az Integrity szerverek virtuális szerverkörnyezetét (VSE, Virtual Server Environment), amelyek révén az ügyfelek összevont (pooled) erőforrás-környezetben javíthatják az erőforrások automatikus hozzárendelését.

0

Új digitális fényképezőgép-sorozat a Samsungtól

2006. július 4. 14:12

[Engadget] Alig néhány nappal Ultra telefoncsaládja bemutatását követően újabb termékvonalnál áll át a sötét, fekete színnel operáló, határozott vonalakból megalkotott dizájnra a Samsung. Az alumínium házba csomagolt kompakt, digitális fényképezőgép-sorozat három tagból áll, az NV3, NV7 és NV10 trendi külseje mögött pedig versenyképes kamerák rejtőznek.

0

Augusztusban debütál a BenQ első Blu-ray-írója?

2006. július 4. 10:31

[News.com, HWSW] Az utóbbi időben jelentős átszervezéseket végző, divízió-eladásokat fontolgató BenQ alaposan felkavarhatja az állóvizet a Blu-ray következő generációs optikai formátum körül: a vállalat bejelentette első, BW1000 jelzésű PC-s Blu-ray-íróját, mely a várakozásokkal ellentétben nem az év végén, hanem már augusztusban a boltok polcaira kerülhet. Mindez azért is meglepő, mert a formátumot támogató vállalatok sorozatos csúszásokról számolnak be, a Blu-ray bölcsőjét ringató Sony pedig nemrég jelentette be, hogy első asztali lejátszója is csupán októbertől lesz elérhető.

0

Szigorodó levelezési rendszabályok az Invitelnél

2006. július 3. 10:48

A spamforgalom minimalizálása, illetve kizárása érdekében az Invitel levelezőrendszere a jövőben csak pontosan bejegyzett domainnel rendelkező mailszerverekről fogad leveleket, dinamikus IP-címmel, illetve hiányos DNS-beállítással rendelkező mail szerverekről nem.

0

Otthoni felhasználók védelmére szolgál a Kaspersky új biztonsági szoftvercsomagja

2006. július 3. 09:44

A Kaspersky Lab bemutatta a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Anti-Virus legújabb, 6.0 verziószámú változatait. Mindkét termék az otthoni felhasználóknak nyújt védelmet a férgek, vírusok, trójaik, kémprogramok, egyéb rosszindulatú kódok, valamint az internetről érkező támadások, például a phishing, a spamek, valamint a rootkitek ellen.