:

Szerző: Ady Krisztián

2006. október 31. 17:41

Egy éven belül megszülethet a lítiumion akkumulátorok kváziszabványa

Az IPC -- globális kereskedelmi szövetség, több, mint 2400 vállalat a tagja -- Lithium Ion Battery albizottsága október 12-én megtartott gyűlésén meghozta döntését, miszerint egy éven belül, 2007. június 15-éig meg kell születnie a lítiumion akkumulátorokat definiáló IPC szabványnak. Az albizottság tagjai nem titkoltan a Sony legutóbbi fiaskójának megismétlődését szeretnék elkerülni, hogy ne fordulhasson többet elő, hogy több millió noteszgép-akkumulátort kelljen kicserélni.

[HWSW] Az IPC -- globális kereskedelmi szövetség, több, mint 2400 vállalat a tagja -- "Lithium Ion Battery" albizottsága október 12-én megtartott gyűlésén meghozta döntését, miszerint egy éven belül, 2007. június 15-éig meg kell születnie a lítiumion akkumulátorokat definiáló IPC szabványnak. Az albizottság tagjai nem titkoltan a Sony legutóbbi fiaskójának megismétlődését szeretnék elkerülni, hogy ne fordulhasson többet elő, hogy több millió noteszgép-akkumulátort kelljen kicserélni.

Az albizottság tagjai között számos vezető noteszgépgyártó is megtalálható, ugyanúgy, ahogyan a hordozható akkumulátorokat kutató-fejlesztő gyártók is képviseltetik magukat. A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy ki kell dolgozni egy szabványt, mely nem csak a gyártás feltételeit, hanem a minőségellenőrzés és a -biztosítás körülményeit is részletesen megszabja. A szabvány minden lítiumion akkumulátor-típust lefedne.

Az ülésen Anthony F. Corkellt, a Lenovo minőség- és szabványügyi vezetőjét választották meg az IPC Lithium Ion Battery albizottság elnökének. "Nagyon eredményes, együttműködő tárgyalást folytattunk a szabvány gyors és eredményes megalkotásához. A 2007. június 15-ei dátum meglehetősen agresszív időpontnak tűnhet, de biztos vagyok benne, hogy az albizottság és az iparág együttműködése elérhetővé teszi ezt a határidőt" -- tette hozzá.

Az akkumulátor-visszahívási akció a Sony eredményét is alaposan befolyásolta. A vállalat forgalmának túlnyomó részét, nagyjából háromnegyedét produkáló elektronikai részleg árbevétele 12 százalékkal duzzadt, míg az akkumulátor-botrány és a kieső nyugdíjalapi nyereség miatt az eredmény 71 százalékkal csökkenve gyakorlatilag teljesen elolvadt, így a részleg nullszaldóssá vált.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.