Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 25. 15:51

Szervervásárlásnál egyre fontosabb tényező a fogyasztás

Egy, a Sun Microsystems megbízásából készített felmérés szerint az adatközpontok üzemeltetői, a szerverek vásárlói szerint egyre fontosabb szempont a kiválasztásnál az eszközök fogyasztása.

[HWSW] Egy, a Sun Microsystems megbízásából készített felmérés szerint az adatközpontok üzemeltetői, a szerverek vásárlói szerint egyre fontosabb szempont a kiválasztásnál az eszközök fogyasztása.

A Harris Interactive által megkérdezett 197 informatikai vezető háromnegyede állította, hogy beszerzéseknél a legfontosab szempontok között szerepel az energiahatékonyság, a válaszadóknak pedig 23 százaléka értett egyet azzal, hogy az eszközök kiválasztásánál növekedett az energiahatékonyság szerepe. A megkérdezettek 63 százaléka ugyanakkor nincs tisztában azzal, szervezetük évente mennyit költ energiára, az eszközök beszerzéséről közvetlenül döntő szakembereknek pedig 38 százaléka állította ugyenezt.

Tudta ön?
A belépő szintű x86-os szerverek esetében az energiafogyasztás a gép teljes életciklusára vetítve meghaladhatja a beszerzési árat is.
A legtöbb vállalatnál elsősorban nem környezetvédelmi, hanem költség-okok miatt foglalkoznak a fogyasztással, mivel egyes helyeken az éves büdzsé 20 százalékát költik a szervereket és azok hűtését ellátó berendezéseket működtető áramra: a számítógépek tömkelegével rendelkező dotkom-vállalatoknál a villanyszámla gyakran a második legnagyobb költségtétel a munkabérek után. A környezetvédelmi szempontokat egyelőre csak igen kevés cég veszi számba -- derül ki a felmérésből.

A nyolcmagos UltraSPARC T1 processzorra épülő Sun Fire T1000 és T2000 szervereinek megjelenése óta a Sun nagy figyelmet fordít az energiatakarékosság hangsúlyozására. A vállalat egy amerikai áram- és gázszolgáltatóval (Pacific Gas and Electric) közösen akciót is hirdetett augusztusban, amelynek keretén belül azok a vállalatok, amelyek Sun Fire T1000 vagy T2000 kiszolgálót vásárolnak, 700-1000 dollár visszatérítést kapnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról