vállalati it archívum - 2006 február

2006
február

0

Harmadik generációs mobilhálózatokon is kommunikál a Fujitsu Siemens limitált példányszámú noteszgépe

2006. február 28. 12:02

A telefonálásra alkalmas tenyérgép után itt a harmadik generációs mobilhálózatokkal már önállóan is kompatibilis noteszgép: a Fujitsu Siemens Computers a Genfi Autókiállításon mutatja be legújabb LIFEBOOK modelljét. A Q2010 a vállalat kínálatának nonplusultrája, a prémium kategóriás, kisméretű, vékony subnotesz limitált példányszámban készül el.

0

Elhagyja a professzionális 3D-piacot a 3Dlabs

2006. február 28. 11:04

[x-bit labs] A professzionális munkaállomásokba szánt grafikus gyorsítóiról ismert 3Dlabs tulajdonosa, a Creative Technology bejelentette, hogy a 3Dlabs a jövőben a mobil eszközök számára kíván megoldásokat fejleszteni.

0

HD DVD-meghajtókat is gyárt majd a Sony és az NEC közös vállalata

2006. február 28. 10:02

[RegHardware] A Sony és az NEC tegnap megerősítette szándékát, hogy egyetlen cégben egyesítsék optikai meghajtókat gyártó divizióikat. A Sony NEC Optiarc hatalmas cég lesz, hiszen a két divízió együttesen 220 milliárd japán jenes, azaz 1,9 milliárd dolláros bevételt ért el a 2004-es üzleti évben. A vegyesvállalat létrehozása igen meglepőnek tűnhet, hiszen a két japán cég szembenálló fél a következő generációs DVD-címért folytatott formátumháborúban. Az NEC a Toshiba után a második legnagyobb támogatója a Blu-ray-jel szemben álló HD DVD szabványnak, oroszlánrészt vállalt a technológia kifejlesztésében is.

0

Ma már bárki készíthet adathalász weboldalt

2006. február 28. 09:21

[News.com/HWSW] Bár a felhasználók hiszékenységére apelláló levelek száma csökkent, decemberben mégis mintegy 65 százalékkal növekedett az adathalász (phishing) weboldalak száma -- derül ki az Anti-Phishing Working Group által nyilvánosságra hozott jelentésből. Szakértők szerint a növekedés legfőbb oka, hogy már elérhetők az interneten azok az eszközök, amelyek segítségével bárki képes egy adathalász-weboldal létrehozására és a megtévesztő levelek kiküldésére.

0

Merevlemezes videorögzítő az LG plazma- és LCD-televízióiban

2006. február 28. 09:07

Az LG Electronics Szöulban mutatta be legújabb televízióját, mely elsősorban a japán és amerikai televíziónézők számára tartogat kellemes meglepetést egy merevlemezes, nagyfelbontású anyagok tárolására is alkalmas videorögzítő képében. A második generációs készülék szép reményekkel indulhat útjára, hiszen az első DVR-rel egybeépített LG készülék is rendkívül sikeres volt, az LG tavalyi plazmatelevízió-forgalmának felét ilyen készülékek tették ki.

0

Menetel a T-Online

2006. február 27. 14:45

Az internet menetben van -- mondta a T-Online mai sajtótájékoztatóján Simó György vezérigazgató, amikor ismertette vállalata 2005-ös eredményeit. Hazánk legnagyobb internetszolgáltatója tavaly is nyereséges évet zárt, adózás előtti eredménye a tavalyi 655 millió után megközelítette a 2 milliárd forintot, miközben a bevételek 2004-hez képest 37 százalékkal 27,3 milliárd forintra nőttek.

0

Akár két tucat könyvet is felolvashatunk a Sony elektromos könyvéből

2006. február 27. 14:02

A tengerentúlra is megérkezett végre a Sony elektromos papírra épített e-könyve, a PRS-500 e-book hamarosan 350 dollárért (~70 ezer forint) lesz megvásárolható a Sony webboltjában . A speciális kijelzőt tartalmazó elektromos könyv rendkívül takarékosan bánik az energiával, hiszen a Sony tájékoztatása szerint egyetlen feltöltéssel akár 7500 oldalt is átlapozhatunk.

0

Nyílt forrású vetélytársat kap a Microsoft Infocard azonosságkezelő megoldás

2006. február 27. 13:19

[News.com/WSJ/HWSW] Az IBM és a Novell egy nyílt forrású ellenfelet állítana a Microsoft által néhány hete behanrangozott Infocard technológiának. Az egyelőre Higgins Project kódnéven futó elképzelés egy nyílt forrású azonosságkezelő rendszert takar, amelynek segítségével a felhasználó menedzselheti a különféle alkalmazásokhoz, weboldalakhoz és online szolgáltatásokhoz tartozó belépési adatait. A kezdeményezéshez a két informatikai vállalat mellett csatlakozott a neves Harvard Law School is.

0

Régi-új szereplő a hazai vállalatirányítási szoftverpiacon

2006. február 27. 12:30

A hat éve budapesti irodával rendelkező proALPHA Software Kft. a németországi tulajdonos döntése nyomán aktív piaci szereplővé lép elő a hazai vállalatirányítási szoftverpiacon. A proALPHA Software AG 1999 végén hozta létre magyarországi leánycégét, hogy kövesse nyugat-európai ügyfeleit, akik akkorra már tekintélyes számban alapítottak és vásároltak üzemeket Magyarországon.

0

Jön a Panasonic első digitális tükörreflexes fényképezőgépe

2006. február 27. 08:57

A Panasonic bejelentette első tükörreflexes, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépét, a LUMIX DMC-L1 modellt. A Lumix terméksorozatba tartozó készülékben ugyanaz a Live MOS technológia található meg, mint az Olympus nemrég debütált speciális kamerájában, ennek oka, hogy a két vállalat közös fejlesztésekkel jelenik meg ebben a piaci szegmensben.

0

Jönnek a Lenovo saját márkanevű noteszgépei és asztali konfigurációi

2006. február 24. 13:56

A Lenovo bemutatta első világszerte piacra kerülő számítógépeit, melyek a vállalat márkanevét viselik. A Lenovo 3000 termékcsalád új asztali és hordozható számítógépekből áll, melyek stílusos külsővel, ezüst színű házban kerülnek forgalomba. Az új termékeket elsősorban a kis- és középvállalkozások számára ajánlja a kínai vállalat.

0

Kétmagos Pentium harmincezerért

2006. február 24. 12:51

[x-bit labs] Az Egyesült Államokban és Japánban már kapható az Intel legolcsóbb kétmagos processzora, a Pentium D 805. Az alsó árkategóriás, mégis kétmagos chip órajele csupán 2,66 GHz és 533 MHz-es font side buszt használ, így nem teljesítménybajnok, azonban ha valakinek elsősorban arra van szüksége, hogy több alkalmazást párhuzamosan futtasson, annak jó választás lehet.

0

Növekedő bevétel, csökkenő profit a BEA Systemsnél

2006. február 24. 12:22

Növelte bevételét, de az emelkedő költségek miatt csökkenő profittal kellett szembenézzen a köztesszoftvereiről ismert BEA Systems. A vállalat új licenceladásai és szolgáltatási bevételei egyaránt kétszámjegyű százalékkal nőttek a negyedik pénzügyi negyedévben.

0

LCD-tévét dob piacra az Albacomp

2006. február 24. 11:45

Kedvező árú LCD-tévével jelenik meg a hazai piacon az Albacomp. A vállalat kínálatában kezdetben egy 32 hüvelykes képátlójú modell lesz kapható, de Papp István kereskedelmi- és marketing-igazgató ígérete szerint a foci VB idejére további három változat (23, 27, 37) is a boltokba kerül. A világszerte nézett sportesemény rendszerint megdobja a tévéeladásokat, erre épít az Albacomp is.

0

Ha tavasz, akkor új merevlemezes DVD-felvevők a Panasonictól

2006. február 24. 10:32

Már-már hagyományosnak mondható módon négy új DIGA DVD-felvevővel indítja a tavaszt a Panasonic, melyek még könnyebben kezelhetők, magasabb képminőséget nyújtanak és a mai követelményeknek megfelelően HDMI digitális kimenettel és fejlettebb hálózatkialakítási lehetőségekkel rendelkeznek.

0

Januárban közel 7 százalékkal nőtt a hazai mobilpiac

2006. február 24. 08:48

Januárjában a három magyarországi mobilszolgáltató előfizetőinek száma az előző év januárjához képest 6,82 százalékkal, 9 millió 349 ezerre emelkedett -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság csütörtökön.

0

Az amerikai nemzetbiztonság aggódik a másolásvédelmek miatt

2006. február 23. 15:24

[PC World/HWSW] Az amerikai kormány törvényi védettség bevezetését tervezi, amennyiben a jövőben folytatódnak a Sony BMG másolásvédelmi eljárásához hasonló botrányok. Az amerikai nemzebiztonsági hivatal azután figyelmeztette direktívában a médiaipart, hogy tavaly fény derült a Sony BMG másolásvédelmi eljárására, melyeket később több biztonsági cég és maga a Microsoft is eltávolítandó kártevőnek minősített.

0

Elindult a Google ingyenes online weboldalszerkesztő szolgáltatása

2006. február 23. 15:07

[Clubic.com] Könnyű, egyszerű weboldalkészítő szolgáltatást indított el a Google, mely nem csupán webes szerkesztőfelületet kínál, hanem 100 megabájtnyi ingyenes tárhelyet is biztosít. A Gmail levelezőszolgáltatás felhasználói egyszerű bejelentkezést követően, azonnal igénybe vehetik az új szolgáltatást.

0

Negyven éves a HP kutatóközpontja

2006. február 23. 13:24

Negyvenedik születésnapját ünnepelte a napokban a HP kaliforniai fejlesztőközpontja, a HP Labs. Az ebből az alkalomból tartott nyílt napon a mérnökök bemutatták legújabb játékszerüket, a Misto névre keresztelt kávézóaszalt, amelynek asztallapja egy érintőképernyőt is tartalmaz.

0

Kétszázezer DSL-előfizetővel büszkélkedhet a T-Online

2006. február 23. 09:21

A T-Online Magyarország 2004 végén érte el a százezres DSL-előfizetői számot, amelyet mostanra megduplázott. A szélessávú internet terjedésének gyors ütemét jelzi, hogy míg a százezres előfizetői létszámot több mint 3 év alatt érte el a cég, a második százezer DSL-megrendelésre mindössze 16 hónapot kellett várni.

0

Rekordmennyiségű merevlemezt adtak el az utolsó negyedévben

2006. február 22. 14:05

[Clubic.com] Az iSuppli legújabb felmérése szerint rekordmennyiségű merevlemezt adtak el 2005 negyedik negyedévében. A piackutató cég szerint az eladások 8,3 százalékkal haladják meg az előző negyedév, és 20,9 százalékkal a 2004-es év negyedik negyedévet jellemző adatokat. Amennyiben a növekedés hasonló ütemű lesz 2006 első negyedévében is, valódi mérföldkőhöz érhet a piac, már több mint 100 millió merevlemez találhat gazdára három hónap alatt.

0

Microsoft Navision a Synergonnál

2006. február 22. 11:07

Magyarország egyik meghatározó, hazai tulajdonú informatikai megoldásszállító vállalata, a Synergon bejelentette, hogy teljes cégcsoportját regionális szinten a Microsoft Navision üzleti megoldására állítja át. A bevezetést a Synergon szakemberei a Griff-CRM Kft-vel közösen végezték, az ügyviteli, logisztikai, projekt-menedzsment és vezetői elemző, valamint döntéstámogató rendszer január óta élesben működik.

0

Új pénzügyi vezetője van a Sunnak

2006. február 22. 10:50

Régi-új pénzügyi igazgatója lesz a Sun Microsystemsnek, Mike Lehman 1998 és 2002 között már betöltötte ezt a pozíciót, akkor azonban nyugdíjba vonult és az igazgatótanács tagjaként folytatta munkáját. A vállalat mai bejelentése szerint Lehman most visszatér a Sun pénzügyi részlegének élére. A cég jelenlegi pénzügyi vezetője, Steve McGowan korábban azt fontolgatta, hogy nyugdíjba vonul, most azonban úgy határozott, továbbra is a cégnél marad és a pénzügyekért felelős alelnökként folytatja munkáját.

0

Boldog születésnapot, Zelda!

2006. február 21. 15:08

[Joystiq] Ma ünnepli huszadik születésnapját Zelda hercegnő, aki megalapozta a konzolos szerepjátékok hagyományait. A Zelda-sorozat első darabja, a Legend of Zelda 1986. február 21-én jelent meg Japánban a Famicom (Nintendo Entertainment System) konzolra és az évek során világszerte több mint 6,5 millió példányban kelt el. A Zelda-sorozat azóta már kilenc epizódot ért meg, a tizedik megjelenése áprilisra várható, természetesen már nem NES, hanem GameCube konzolra.

0

Telefonálni és navigálni is lehet a legújabb Fujitsu Siemens tenyérgéppel

2006. február 21. 14:20

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta legújabb tenyérgépét, mely az integrált helymeghatározó modul mellett már harmadik generációs telefonálásra is képes. A multifunkcionális kézi számítógép valódi zsebirodaként működik és szükségtelenné teszi a különálló eszközök sokaságának használatát.

0

A vártnál lassabb, de olcsóbb is lesz a GeForce 7900

2006. február 21. 13:11

Az Inquirer rendszerint megbízható hírforrásai szerint az NVIDIA március 9-én a CeBIT rendezvényen leplezi le legújabb csúcskategóriás grafikus chipjét, a GeForce 7900-at. A G71 kódnéven fejlesztett chip azonban úgy tűnik, nem hoz magával új képességeket, csupán elődje, a G70 átdolgozott, finomhangolt, magasabb órajelen futó változata lesz.

0

Gyors helyi hálózatot fejlesztene az elektromos kábelekből a DS2 és a Netgear

2006. február 21. 12:28

Továbbra sem adja fel a Netgear: a vállalat újabb Powerline termékcsaládba tartozó, azaz elektromos hálózatból számítógépes hálózatot készítő termékeken dolgozik. A következő generációs hálózati termékek kifejlesztésénél a Desing of Systems on Silicon (DS2) legújabb technológiáját kívánják felhasználni, mely az eddigi 85 megabit/s-os elméleti adatátviteli sebességet 200 megabit/s-ra növeli.

0

Rekordbevétellel zárta a tavalyi évet a SAS

2006. február 21. 12:16

A megalakulásának harmincadik évfordulóját idén ünneplő SAS bejelentette, hogy 2005-ben 10 százalékkal 1,68 milliárd dollárra növelte a forgalmát, amely új rekord a vállalat történetében. A cég közleménye szerint bevétele 29 éve folyamatosan nő és ezalatt az idő alatt a SAS végig nyereségesen működött. A magyar SAS-iroda a korábbi évekhez hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el.

0

Biztonsági kockázatot jelent a Google Desktop Search

2006. február 21. 10:49

[News.com/HWSW] A Gartner elemzőcég arra figyelmezteti a vállalatokat, hogy a Google Desktop Search legújabb bétaváltozatának használata biztonsági kockázatokat hordoz. A keresőóriás egyetért a Gartnerrel.

0

Új alaplaphoz új Windows!

2006. február 21. 10:35

[Bink.nu, HWSW] A Microsoft licencfeltételeiről készült dokumentum ezentúl egyértelműen a konfiguráció alaplapjához köti az OEM licenc keretében, azaz új számítógéppel együtt vásárolt Windows operációs rendszert, bár ezt a kötődést a számítógép házára ragasztott COA (Certificate Of Authenticity) eredetet bizonyító matrica is biztosítja. A letölthető GYIK 11-es pontja szerint amennyiben a számítógép alaplapját rendszerfejlesztés céljából kicserélik, új Windows licencet kell vásárolni.

0

Az Intel egyértelmű sebességfölényt vár az AMD-vel szemben

2006. február 20. 15:02

[CNET News.com/HWSW] Az Intel jelentős fölényre fog szert tenni az AMD processzoraival szemben, állítja Mooly Eden, az Intel Mobile Platforms Groupért felelős alelnöke és vezetője. Eden a CNET News számára adott interjúban elmondta, hogy vállalata mintegy 20 százalékos teljesítmény-különbséget jósol, amelyet az alapjaiban új mikroarchitektúrától, és a gyorsabb adatbusztól várnak.

0

Áttörés a félvezetőgyártásban: 30 nanométernél kisebb struktúrákat rajzolt az IBM

2006. február 20. 14:21

Jelentős áttörésről számolt be az IBM a félvezetőgyártás területén, a kutatóinak ugyanis sikerült 29,9 nanométer széles csíkokat rajzolniuk egy szilíciumlemezre, mégpedig egy 193 nanométeres hullámhosszú fényt használó litográfiai berendezéssel. Korábban általánosan elterjedt nézet volt az iparban, hogy a hagyományos optikai litográfiai eljárások már nem lesznek alkalmasak a 32 nanométeresnél kisebb csíkszélességű alkatrészek előállításához.

0

Megduplázta otthoni PC-eladásait a Fujitsu Siemens

2006. február 20. 13:10

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2005-ös naptári évben minden eddiginél nagyobb ütemben fejlődött, a vállalat minden termékcsoportot egybevetve tovább erősítette a hazai piacon elért második pozícióját. Eladásainak volumene 70 százalékkal nőtt a 2004-es naptári évhez képest.

0

Fut a Linux a Niagarán

2006. február 20. 11:56

A Linux operációs rendszer SPARC processzorokra való portolásának egyik vezetője, Dave Miller pénteken a blogjában adta hírül, hogy sikerült elindítania a nyílt forrású szoftvert egy Sun UltraSPARC T1 lapkára épülő Sun Fire T2000 szerveren. Az operációs rendszer 32 processzoros rendszernek ismerte fel a számítógépet, mivel a Niagara kódnevű chip 8 magot tartalmaz, amelyek egyenként 4 utasításszál párhuzamos végrehajtására képesek.

0

Harmadával növelte bevételét az F-Secure

2006. február 20. 10:47

Közzétette tavalyi eredményeit az F-Secure, a vállalat forgalma 31 százalékkal emelkedett, így 61,8 millió eurós rekordot ért el. Leggyorsabban a fogyasztói (135%) és a szolgáltatói (95%) üzletágak növekedtek, a vírus- és behatolás-védelmi szegmensben pedig 44 százalékos volt a fellendülés. Az F-Secure adózás előtti nyeresége 9,3 millió eurót tett ki, szemben a megelőző évben elért 7,7 millió euróval.

0

Magyarul is beszélnek a Netgear otthoni hálózati eszközei

2006. február 17. 14:56

A Netgear bejelentette, hogy otthoni és kisvállalati környezetbe szánt termékei hamarosan kelet-európai nyelveket támogató változatban is elérhetők lesznek. A lokalizációnak köszönhetően könnyebben tudják üzembehelyezni a hálózati berendezéseket a laikusabb, angol kifejezéseket nem igazán értő felhasználók is.

0

Rekordforgalom a tenyérgép-piacon

2006. február 17. 11:19

A Gartner jelentése szerint 2005-ben rekordot döntött a tenyérgépek forgalma, ami elsősorban a mobil kommunkációra felkészített készülékek óriási népszerűségének volt köszönhető. A tavalyi évben világszerte 14,9 millió PDA talált gazdára, ami 2004-hez képest 19 százalékos növekedést jelent és felülmúlja a korábbi rekordot, amelyet még 2001-ben állítottak fel az iparág szereplői. Akkor világszerte 13,2 millió készülék kelt el.

0

Újabb LG mobiltelefont vett kezelésbe Roberto Cavalli

2006. február 17. 10:17

Egyedi külsőt tervezett az LG Electronics U880 mobiltelefonjához az ismert olasz divattervező, Roberto Cavalli. Az LG-U880 egy szupervékony 3G zenetelefon, mely tavaly november óta kapható és hamarosan az egymilliomodik eladott példányt ünnepelheti az LG. Ez lesz a negyedik LG mobiltelefon, amelyből ekkora mennyiséget adnak el.

0

Rekordévet zárt az NVIDIA

2006. február 17. 10:00

Közzétette negyedéves és éves eredményeit az NVIDIA. A január 29-én véget ért negyedik negyedévben a grafikus chipjeiről és alaplapi chipkészleteiről ismert vállalat 633,3 millió dollár bevételt ért el, ami éves szinten 12 százalékos növekedést jelent. A negyedéves nettó profit több mint kétszeresére, 48 millió dollárról 98 millió dollárra ugrott. A negyedik negyedévben az asztali gépekbe szánt grafikus chipek mellett az nForce alaplapi chipkészletek képezték a növekedés motorját, utóbbiak forgalma éves szinten 83 százalékkal emelkedett. A professzionális felhasználásra szánt Quadro chipek eladásai 42 százalékkal bővültek.

0

Újabb PC-platformot vezet be idén az Intel

2006. február 16. 15:30

[DigiTimes/HWSW] A tajvani a DigiTimes ipari értesülései szerint az Intel az idei harmadik negyedév során mutatja be üzleti célú asztali PC-platformját, az Averillt. Ez az Intel platfromstratégiájának legújabb tagja, miután az Intel 2003-ban elindította a notebookokba szánt Centrinót, majd idén év elején bejelentette az otthoni multimédiás PC-ket lefedő Viiv (vájv) márkát is.

0

Részletek az AMD új processzorairól

2006. február 16. 13:07

[x-bit labs] A hírek szerint a június elején Tajvanon rendezendő Computex kiállításon kerülnek bemutatásra az AMD új Athlon 64 X2 és Athlon 64 FX processzorai. Az új lapkák legfontosabb újdonsága a DDR2 memóriák támogatása mellett az új kivitel lesz, ezek a chipek már Socket AM2 foglalatba illeszkednek. Az első AM2 foglalatos alaplapokat valószínűleg már a márciusi CeBIT közönsége is láthatja.

0

A jövőben nem lesz szükség jelszavakra?

2006. február 16. 09:08

Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke és vezető szoftvertervezője kedden, a kaliforniai San Joséban megrendezett RSA konferencián tartott előadásában felvázolt egy lehetséges jövőképet, ahol a biztonság és az elektronikus személyazonosságok kezelése lényegesen egyszerűbbé, gyakorlatilag teljesen hétköznapivá válik majd az átlagfelhasználók számára is. Ugyanakkor leszögezte, hogy ennek megvalósításához továbbra is a teljes informatikai iparág összefogására van szükség.

0

Sikeres a Sony Ericsson Walkman zenetelefon-családja

2006. február 16. 08:31

[Clubic.com] A Sony Ericsson érdekes adatot hozott nyilvánosságra, mely alapján a vállalat Walkman zenetelefon-családja rendkívül sikeresnek bizonyul. A W800 tavaly augusztusi megjelenése óta már 3 millió Walkman-telefont értékesített a vállalat, mely a tavalyi harmadik negyedévben leszállított 16 milliós volumenre tekintve azt jelentheti, hogy körülbelül minden tizedik eladott Sony Ericsson telefon Walkman-telefon volt.

0

Az okostelefonok kétharmada Symbian operációs rendszerre épül

2006. február 15. 13:33

Történetének első nyereséges negyedévét zárta a Symbian konzorcium, amely az okostelefonokban rendkívül népszerű operációs rendszeréről ismert. A vállalat bejelentése szerint a tavalyi negyedik negyedévben 10,9 millió Symbian-alapú okostelefon kelt el, egész évben pedig összesen 33 millió ilyen készülék talált gazdára, ami 2004-hez képest 136 százalékos növekedésnek felel meg.

0

Új kompakt fényképezőgépek a Sonytól

2006. február 15. 12:03

[Clubic.com] A február 26-án kezdődő, floridai Photo Marketing Association (PMA) rendezvény előtt mutatta be két új belépő szintű, kompakt fényképezőgépét a Sony. Az elődökhöz képest az új W30 és W50 modellek még kisebb mérettel, ugyanakkor nagyobb kijelzővel büszkélkedhetnek.

0

Már játékkonzolon is futtatható az Opera webböngésző

2006. február 15. 11:22

Az Opera Software bejelentette, hogy egy újabb fontos platformot sikerült meghódítania azonos nevű böngészőszoftvere számára: a Nintendo DS játékkonzol japán tulajdonosai már internetet is böngészhetnek az alkalmazás segítségével. A Nintendo DS a Sony PlayStation Portable konzoljához hasonlóan Wi-Fi-vezérlővel is rendelkezik, melyet főként a többszereplős, vezeték nélküli játéklehetőség érdekében építettek a konzolokba.

0

A vállalatok nem bíznak a hatóságok szakértelmében, ha informatikai biztonságról van szó

2006. február 15. 10:45

A Business Software Alliance (BSA) most nyilvánosságra hozott kutatása szerint az elmúlt két évben jelentős mértékben nőtt az IT-döntéshozók érzékenysége az információbiztonságra. A tanulmány megállapítja továbbá, hogy a vállalatok az információbiztonság sérülése esetén készek együttműködni a hatóságokkal, azonban nem bíznak azok informatikai eszköztárában és szakértelmében.

0

Bezárja kapuit a 96 processzoros munkaállomásáról ismert Orion

2006. február 15. 10:25

[News.com/HWSW] Csődbe ment a 96 processzoros munkaállomásáról ismert Orion Multisystems. A vállalat 2004 őszén hívta fel magára a figyelmet, amikor egy 96 Transmeta Efficeon processzort tartalmazó fürtözött rendszert mutatott be, amelyet tavaly áprilisban végül piacra is dobtak. Az Orion alapítója és elnök-vezérigazgatója, Colin Hunter szerint a számítógép iránt volt kereslet, azonban a cégnek elfogyott a pénze, most likvidálja vagyonát és szellemi tulajdonát, hogy kifizesse a hitelezőit.

0

Több gigabájtos modellel bővül a Sony Ericsson Walkman termékcsaládja

2006. február 14. 14:40

[infoSync] Hatalmas memóriával, pontosabban 4 gigabájtos tárolási kapacitással rendelkező zenetelefont dob piacra 2006 harmadik negyedévében a Sony Ericsson, mely közvetlen ellenfele lehet a Samsung SGH-i300x és a Nokia N91-es zenemobiljainak. Míg utóbbi kettő miniatűr merevlemez segítségével éri el ezt a tárolási kapacitást, a Sony Ericsson telefonját gigászi mennyiségű memóriával vértezik fel.

0

Mobilgyártó vegyesvállalatot alapít a Nokia és a Sanyo

2006. február 14. 14:05

Vegyesvállalatot hoz létre mobiltelefonok gyártására a Nokia és a Sanyo, a két cég tulajdonképpen egy vállalatban egyesíti a CDMA szabványt támogató készülékeikkel foglalkozó üzletágakat. A vegyesvállalat a harmadik negyedévben kezdi meg a működését mintegy 3500 dolgozóval, de a felek egyelőre további részleteket nem közöltek, így egyelőre nem nyilvános a cég tulajdonosai szerkezete és a neve sem, illetve a vezetők személyét is homály fedi.

0

A Seagate is versenyre kel a miniatűr merevlemezek piacán

2006. február 14. 11:19

[Clubic.com] A Seagate kemény offenzívát indított a mini merevlemezek piacán és bejelentette merőleges adatrögzítéssel felturbózott egy hüvelykes adattárolóját. A Cornice és a Hitachi hasonló méretű merevlemezeivel ellentétben a Seagate modellje sikeresen átlépte a 10 gigabájtos álomhatárt, pontosan 12 gigabájtos kapacitással rendelkezik.

0

Nagyobb teljesítményre kapcsol a Power5+ processzorral az IBM

2006. február 14. 10:42

[News.com/HWSW] Az IBM várhatóan ma jelenti be Power5+ processzorának legújabb változatát, amely már 2,2 GHz-es órajelen működik. A legnagyobb teljesítményű lapka elsőként a középkategóriás p5 570, illetve a tudományos célú fürtök építéséhez ajánlott p575 szerverekben lesz megtalálható de a későbbiekben a p5 (UNIX) és valószínűleg az i5 (AS/400)termékcsalád összes tagjában megjelenik.

0

Microsoft technológián alapuló zenetelefonok várhatók a Motorolától

2006. február 14. 09:45

A Motorola a Microsoft Windows Media technológián alapuló zenelejátszós mobiltelefonokat dob majd piacra. A 3GSM World Conference rendezvényen elhangzott bejelentés szerint a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója az év második felében 1-3 ilyen termékkel jelentkezik.

0

Wi-Fi hálózatokon is használható a Nokia 6136 mobiltelefon

2006. február 13. 16:30

A 3GSM World Conference rendezvényen bemutatott Nokia 61316 mobiltelefon érdekessége, hogy Wi-Fi és GSM hálózatokon keresztül is képes hívásokat és adatforgalmat bonyolítani. Az UMA (Unlicensed Mobile Access) technológiának köszönhetően a készülék tulajdonosa képes a beszélgetés vagy az adatcsere megszakadása nélkül vándorolni egyik hálózatból a másikba. A Nokia 6136 mellett egyelőre csak egyetlen UMA-képes készülék létezik, a Samsung SGH-T709, amely az Egyesült Államokban kerül piacra majd a második negyedévben.

0

A jövő akkumulátorán dolgozik az MIT

2006. február 13. 12:55

[MIT] Áttörésre készül az Massachusetts Institute of Technology (MIT) Laboratory for Electromagnetic and Electronic Systems (LEES) laboratóriuma: nanotechnológia segítségével leváltaná a 19. század óta lényegében változatlan technológiával készített telepeket, akkumulátorokat. Manapság már szinte mindent akkumulátorok hajtanak, nem csak a mobiltelefonokat és a legújabb elektromos autókat, hanem a hadászati felszereléseket is, ráadásul a készülékek energiaéhsége is folyamatosan nő.

0

Várakozások felett a rEVOLUTION eredménye

2006. február 13. 12:34

A hazai ügyviteli szoftverpiac egyik jelentős szereplőjeként számon tartott rEVOLUTION Software 2005-ben a megelőző évhez képest 14 százalékkal növekedő bevételt ért el, a vállalat így 354 millió forintos forgalmat jelentett be. Az adózás előtti eredmény 25 százalékkal meghaladta a tervezett szintet és megközelítette a 15 millió forintot. A kisvállalkozásoknak szánt dobozos termékek (számlázó szoftverek, EVA- és útnyilvántartó programok) értékesítése 24 százalékkal, az Iroda++ integrált ügyviteli rendszer forgalma pedig 18 százalékkal nőtt. A legnagyobb mértékű, 49 százalékos növekedést a kis- és középvállalatok körében bevezetett ERP-rendszerek terén érte el a rEVOLUTION.

0

Az okostelefonokra koncentrál a HP

2006. február 13. 11:58

Az okostelefonok egyre növekedő piacára kíván koncentrálni a HP, ennek érdekében külön részleget hozott létre, amely a méltán népszerű iPaq készülékek értékesítéséért lesz felelős. A divízió élére Dave Rotschild került, aki korábban a Sun Microsystemsnél, a Pixónál, illetve a Netscape-nél dolgozott. Rotschild közvetlen Todd Bradleynek, a HP Personal Systems Group vezetőjének fog jelenteni. A notebookok és PDA-k eddigi felelőse, Ted Clark a továbbiakban kizárólag a noteszgépek fejlesztésével fog foglalkozni.

0

Elektromos hálózaton kapcsolódnak össze a jövő szórakoztatóelektronikai eszközei?

2006. február 10. 13:55

[HWSW, NYTimes.com] Úgy tűnik a Marantz lesz az első professzionális szórakoztatóelektronikai gyártó, mely feltalálja a spanyolviaszt: miért kellene vezetékeket kihúzni, vagy különböző vezeték nélküli megoldásokkal bővíteni a termékeket, ha egy vezetékhez már egyébként is csatlakoznak a készülékek: az elektromos hálózathoz. A gyártó DAvED (Digital Audio via Electrical Distribution) zenei rendszere nem igényel külön kábelezést.

0

Új termékcsaláddal indítja az évet a D-Link

2006. február 10. 11:00

Teljesen megújult termékcsaláddal indítja a 2006-os évet a D-Link. A legutóbb bemutatott termékek -- négy új tűzfal és egy information security gateway -- a D-Link hálózati kapcsolóival együtt alkalmazva a korábbinál magasabb szintű védelmet biztosítanak a hálózaton kívülről és belülről érkező támadásokkal szemben.

0

Fogyókúrázó mobiltelefonok - mindenki a Motorola pengéit másolja

2006. február 10. 09:51

Ma már bizton állíthatjuk, hogy egy új trendet indított el a Motorola rendkívül vékony és sikeres RAZR mobiltelefonja. A konkurens gyártók fogyókúrára fogták készülékeiket és egymást próbálják alullicitálni a készülékek vastagsága - pontosabban vékonysága kapcsán. A legújabb készülékek már 10 mm-es vastagság alá is képesek lemenni, miközben a legfejlettebb, legújabb mobiltechnológiákat vonultatják fel.

0

Júniusban érkeznek az AMD újabb tokozású Sempron processzorai

2006. február 9. 16:38

[Clubic.com] A HKEPC újabb részleteket hozott nyilvánosságra az AMD következő generációs, más tokozással piacra kerülő Sempron processzorairól. Az új, M2 tokozásban helyet foglaló processzorok már kétcsatornás, DDR2 modulokat támogató memóriavezérlővel rendelkeznek.

0

Linus Torvalds: "nem vagyunk keresztes lovagok"

2006. február 9. 14:48

Linus Torvalds, az egyre népszerűbb Linux atyja újra kritizálta a szabad, nyílt forráskódú szoftverek körében népszerű General Public License készülőben lévő hármas verzióját (GPLv3), miután néhány héttel ezelőtt egyszer már széles körű publicitást nyert egy hasonló levelével. A GPLv3 elemzők szerint nagy mértékben befolyásolhatja a szabad szoftverek megítélését és terjedését.

0

Letölthető a Google asztali keresőmotorjának új változata

2006. február 9. 13:28

[Clubic.com] A Google elérhetővé tette asztali keresőmotorja, a Google Desktop Search következő, harmadik változatát . Az egyelőre csupán angol nyelven, márciustól azonban már 16 különböző lokalizált változatban is letölthető szoftver több újdonságot is tartalmaz, elsősorban a helyi hálózaton több számítógépet üzemeltetők számára.

0

Arculatot vált, de megtartja nevét a Pannon GSM

2006. február 9. 12:10

Pont került a kérdőjelek helyére: a hiresztelésekkel ellentétben nem válik meg nevétől a Pannon GSM, a Telenor többek által félreértelmezett mai közleménye szerint a magyar leányvállalat bár arculatot vált, megtartja erősnek titulált márkanevét.

0

A Google megbüntette a BMW-t

2006. február 8. 15:51

[IDG News Service] A Google eltávolította adatbázisából a BMW német oldalát -- azaz a keresési találatok között nem szerepelhetnek a vállalat weboldalai. A keresőóriás azután lépett, hogy az autógyártó oldalain a feltételeibe ütköző gyakorlatot, trükköket ért tetten.

0

Elviselhető felárral kerülnek piacra az első Blu-ray filmek

2006. február 8. 15:14

[Clubic.com] A Sony Pictures belekezdett a falak ledöntésébe: a frissiben bejelentett előzetes árak szerint túlzóak voltak a Blu-ray lemezeken kiadott tartalmak drágasága miatti aggodalmak. A DVD-t felváltó, egyelőre a két riválizáló formátum közül befutónak tűnő következő generációs média ebben az évben végre hódító útjára indul, nagyfelbontású filmeket varázsolva a nappalikba.

0

A processzorokon túl: hajsza a fogyasztás csökkentéséért

2006. február 8. 12:00

[ExtremeTech/EETimes/HWSW] Ezen a héten került megrendezésre az idei első International Solid-State Circuits Conference (ISSCC), ezúttal San Franciscóban, ahol a világ legbrilliánsabb elektronikai mérnökei gyűltek össze, hogy prezentálják és megvitassák a modern lapkák tervezésének rejtelmeit. Az egyik legaktívabb publikálóként az Intel -- mint a világ legnagyobb félvezetőgyártója -- több olyan technikát részletezett, amelyek a processzorok energiahatékonyságának növelését, valamint méretének csökkentését célozzák, amelyek ma a leginkább korlátozó tényezők a még gyorsabb, erősebb processzorok tervezésében és gyártásában.

0

Önállóan tömöríti és titkosítja az adatokat a Ricoh EncryptEase CD-lemeze

2006. február 8. 10:38

Merőben új, önállóan titkosító, segédprogramok nélkül is használható írható CD-lemezt jelentett be a Ricoh, mely hamarosan kapható lesz. A hibrid lemezen két sáv található, egy csak olvasható rész, amely a Windows operációs rendszerek alatt automatikusan induló titkosító, tömörítő és lemezkezelő szoftvert tartalmazza, illetve egy 600 megabájtnyi írható sáv, melyre a titkosított és tömörített adatokat rögzíti a szoftver.

0

Letölthető az Opera 9 böngésző második előzetese

2006. február 8. 09:48

Miközben az internetezők figyelmét jelenleg az Internet Explorer 7 nemrég kiadott bétája, illetve annak hibái körüli felhajtás -- hiszen ezért béta -- kötik le, az Opera csendben fejleszti webböngészője legújabb változatát. Az Opera 9-ből letölthetővé tették a legújabb technológiai előzetest , mely bepillantást enged a készülő böngésző újdonságaiba.

0

Olcsóbb lett az iPod shuffle, itt az 1 gigás iPod nano

2006. február 7. 16:16

Az Apple bemutatta 1 gigabájtos memóriával felszerelt iPod nano lejátszóját. A szupervékony MP3-játszó eddig csak 2 és 4 gigabájtos kivitelben volt kapható, mostantól a kínálatot azonban egy 1 gigabájtos verzió is kiegészíti. Ezzel párhuzamosan az iPod shuffle modellek olcsóbbak lettek, hogy helyet csináljanak a termékpalettán az új jövevénynek.

0

Villámgyors vezeték nélküli kapcsolatot biztosíthatnak az IBM új lapkái

2006. február 7. 15:17

Az IBM mérnökei bejelentették, hogy olyan alacsony áron gyártható, kisméretű hálózati lapkakészletet sikerült kifejleszteniük, mely tízszer nagyobb sávszélességű vezeték nélküli adatátvitelre képes, mint a jelenleg használt WLAN-hálózatok. A lapkákat építő tranzisztorokat SiGe (szilícium-germánium) technológiával készítik, amely igen gyors kapcsolási sebességet tesz lehetővé. A SiGe tranzisztorok szabadon kombinálhatók a hagyományos szilícium-tranzisztorokkal is.

0

Nokia programozóverseny egyetemisták, főiskolások számára

2006. február 7. 14:12

A Nokia Hungary Kft. programozási pályázatot hirdet a magyar műszaki felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. A versenyre elsősorban Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazásokat, illetve egyéb, mobil technológiával kapcsolatos programozási feladatok megoldását várják, de a mobil távközlés területéről származó egyéni ötletekkel is lehet nevezni.

0

Titkosítaná az internetes telefonálást a PGP atyja

2006. február 7. 13:57

Ötödször kerül megrendezésre Budapesten az IDC Security Roadshow. A konferenciasorozat magyar állomásának egyik előadója a PGP (Pretty Good Privacy) megalkotójaként ismertté vált Philip Zimmermann, akinek figyelme az e-mailezés biztonságossá tétele után most az interneten bonyolított telefonbeszélgetések felé fordult.

0

Összekapcsolja Gmail és Google Talk szolgáltatásait a keresőóriás

2006. február 7. 12:23

[HWSW, News.com] Hamarosan, pár héten belül elindítja legújabb szolgáltatását a Google, mely a közkedvelt, meghívásos Gmail levelezőfelületbe integrálja a Google Talk azonnali üzenetküldő szolgáltatását. A keresőóriás első lépésként összekapcsolta két szoftverét, a Google Talk-ban már automatikusan megjelennek a Gmail kapcsolataink, a Gmailben pedig létrejött egy Chat fül, mely jelenleg az elmentett Google Talk chatbeszélgetéseinket tartalmazza.

0

Márciustól lesznek kaphatók a Sony miniatűr memóriakártyái

2006. február 7. 11:11

A Sony tervei szerint márciustól lesznek kaphatók a miniatürizált, kifejezetten mobiltelefonok számára kifejlesztett Memory Stick memóriakártyák első példányai. A Memory Stick Micro, vagy más néven M2 adattároló kártyák kezdetben 256 és 512 megabájtos méretben, májustól pedig 1 gigabájtos változatban is elérhetők lesznek.

0

Várakozások felett teljesített tavaly a KFKI

2006. február 7. 10:26

Sikeres évet zárt a legnagyobb hazai tulajdonban lévő informatikai vállalat, a KFKI Csoport. A vállalat közel 17 milliárd forint forgalom mellett 1,3 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el.

0

Újabb információk az Intel következő generációs processzorairól

2006. február 7. 08:54

[The Inquirer/HWSW] Az Intel ismertette kiemelt partnereivel következő generációs processzorainak legfontosabb paramétereit -- értesült az Inquirer informatikai bulvármagazin. Bár az információ természetesen nem hivatalos, a lap korábbi hasonló jelentései megbízhatónak bizonyultak.

0

Felesleges pénzkidobás a kamerás mobiltelefon

2006. február 6. 16:31

Új mobiltelefon vásárlásakor sokaknál fontos szempont a beépített kamera felbontása, egy felmérés azonban azt mutatja, a megvett készülékeknek csak nagyon kis hányadával fotóznak a tulajdonosok. Az In-Stat által közzétett adatok szerint a beépített kamerával rendelkező mobiltelefonok felhasználói közül csak minden harmadik készít képeket.

0

Áprilisban érkeznek a Samsung multiformátumú Blu-ray rögzítői

2006. február 6. 15:06

[Clubic.com] A Samsung várhatóan áprilisban dobja piacra következő generációs optikai lemezeket támogató rögzítői első sorozatát, melyek nem csak belső, számítógépbe szerelhető változatban, hanem USB2.0/FireWire csatlakozóval rendelkező külső kivitelben is kaphatóak lesznek. Az első meghajtók várható áráról egyelőre mélyen hallgat a koreai gyártó, az azonban már most napvilágot látott, hogy a multiformátumú meghajtók a DVD-RAM lemezeken kívül minden jelenleg használatos optikai médiára képesek lesznek adatot rögzíteni.

0

Új érintőképernyős okostelefon a Sony Ericssontól

2006. február 6. 13:55

A Sony Ericsson bejelentette kisméretű, mégis érintőképernyővel és kézírás-felismeréssel is rendelkező M600i okostelefonját. Az M600 a vállalat korábbi okostelefonjához, a P990-hez hasonlóan a Symbian operációs rendszer 9.1-es verzióját, illetve az UIQ 3.0 felületet használja.

0

A feltöltőkártyások hűségesebbek a szolgáltatóikhoz, mint a számlás előfizetők

2006. február 6. 12:53

A Nokia bemutatta a mobilszolgáltatók egyik legnagyobb problémáját, a felhasználók elvándorlását vizsgáló új tanulmányát. Az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Thaiföldön, és Brazíliában 3900 felhasználó bevonásával elvégzett felmérés legfontosabb tanulsága, hogy akár a felhasználók megnyerése, akár a régi felhasználók megtartása a szolgáltató célja, az ár mindenképpen csak egyike a felhasználói döntéshozatalt befolyásoló számos tényezőnek.

0

Hamarosan az autósoknak is utat mutat a Google

2006. február 6. 09:37

A Volkswagen amerikai részlege pénteken bejelentette, hogy olyan prototípuson dolgozik, amelyben a Google népszerű műholdas térképe, a Google Earth szolgáltatja a navigációs rendszer alapját. A vezető háromdimenziós nézetben követheti nyomon az útvonalát és az útirányt, illetve a környező tájat.

0

Szólókarrierbe kezd a Kodak a szerves kijelzők piacán

2006. február 3. 10:22

[Clubic.com] A Kodak határozott lépésre szánta el magát: kilép a 2001. decemberében létrehozott Kodak-Sanyo vegyesvállalatból, az SK Display-ből és szólókarrierbe kezd. Bár a közös vállalat folyamatosan demonstrált szerves -- OLED -- kijelzőkkel, és számos fontos szabadalmat is bejegyeztek, a cégnek nem sikerült komolyabb piaci részesedésre szert tennie az elmúlt években egyre nagyobbra növő új területen.

0

Emelkedő forgalom de csökkenő nyereség az Amazonnál

2006. február 3. 09:58

[News.com/WSJ/HWSW] A vállalat számára kritikus ünnepi szezont magában foglaló negyedévben látványosan csökkent az Amazon.com nettó profitja és a bevétel bár növekedett, elmaradt az elemzői várakozásoktól. A dotkom-korszak egyik ikonja csatlakozott azon vállalatok sorához, amelyek kiábrándító negyedéves adatokkal szolgáltak, korábban a Google, a Yahoo és az eBay is a vártnál rosszabb negyedéves eredményekről számoltak be.

0

Csúcsteljesítményű grafikus kártyák AGP foglalatba

2006. február 2. 16:01

Bizonyára sokan vannak, akik a lehető legnagyobb grafikus teljesítményre vágynak, ám régebbi, szeretett alaplapjuk nem fogadja a PCI Express kivitelű kártyákat. Nekik készült az NVIDIA vadonatúj videochipje, a GeForce 7800GS, amely a tavaly nyáron bemutatott csúcskategóriás GPU AGP-s változata.

0

Az Elpida is elismerte a memóriaipari összeesküvést

2006. február 2. 14:35

[Computerworld/HWSW] Az árkartellben résztvevő vállalatok közül negyedikként a japán Elpida memóriagyártó is megegyezett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával, amely 84 millió dolláros bírságot szabott ki ezúttal.

0

Újabb vezetőváltás a Symantecnél

2006. február 2. 12:55

[News.com] Új informatikai vezetőt nevezett ki a Symantec, hétfőtől David Thompson irányítja a vállalati architektúrák, belső üzleti rendszerek, IT szabványok és informatikai biztonság területén zajló fejlesztéseit. David Thompson korábban hét éven át a PeopleSoft pénzügyi igazgatója volt, mielőtt a céget tavaly bekebelezte volna az Oracle. Thompson elődje, Mark Egan még fél évet a Symantecnél tölt, ezalatt segít a folyamatos átállásban.

0

Videót is digitalizál az LG legújabb, külső DVD-írója

2006. február 2. 12:12

[Clubic.com] Az LG igen eredeti képességgel ellátott külső, számítógépekhez kínált DVD-írót mutatott be az elmúlt napokban. A szokásos külső házban található készüléken plusz egy gomb, illetve néhány extra csatlakozó is helyet kapott: egyetlen gombnyomással készíthetünk DVD-lemezt analóg forrásokból, legyen az videokamera, televízió, vagy akár egy DVD-lejátszó analóg kimenete.

0

Az Alerant a BEA támogatási központja lett

2006. február 2. 11:04

A BEA Systems különlegesen magas szintű support rendszert vezetett be a BEA alkalmazás infrastruktúrák támogatására. E szolgáltatások nyújtására Magyarországon az Alerant Rt.-t kérte fel.

0

Elbocsátások az Electronic Artsnál

2006. február 2. 10:38

Alkalmazottainak mintegy 5 százalékát, több mint 300 dolgozóját bocsátja el a világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts. Az ok igen egyszerű, az új generációs konzolokra való átállás szervezeti változásokat követek.

0

Látszólag az F-Secure vírusvédelmi cégtől érkezik a fertőzött levél

2006. február 2. 09:15

Számítógépes bűnözők élnek vissza a finn F-Secure vírusvédelmi cég nevével. A vállalat által kiadott közlemény szerint az interneten olyan e-mail terjed, amelynek írója az F-Secure kutatási részlegén dolgozó bizonyos David Adamsnek adja ki magát. A levél szerint Adams átnézte a címzett weboldalát, de hibás linkeket talált rajta, a mellékelt fájlban küldi a képernyőfotót, amely Mozilla Firefoxban készült.

0

Megújult a CA otthoni felhasználóknak szánt biztonsági programcsomagja

2006. február 1. 15:24

Mától kapható a CA eTrust Internet Security Suite otthoni felhasználóknak szánt átfogó biztonsági megoldás legújabb változata. A CA eTrust Internet Security Suite r2 védelmet nyújt a hackertámadások, vírusok, személyazonosság-lopások, kémszoftverek és a spamek ellen. A CA emellett a személyes adatok internetes gyűjtése és az e-mail-es csalások ellen fokozott védelmet nyújtó eTrust Anti-Spam r4 megoldás frissített verziójának bevezetését is bejelentette.

0

Ma érkezik az Adobe Flex 2.0 előzetese

2006. február 1. 12:47

Az Adobe várhatóan ma mutatja be a Flash-alapú internetes alkalmazások fejlesztésére szolgáló Flex 2.0 bétaváltozatát. A szoftver egy integrált fejlesztőkörnyezet, amely az Ecplise-re épül, emellett előre elkészített programrészleteket és sablonokat tartalmaz a fejlesztés gyorsításához. A Flex 2.0 előzetese és az Adobe Flash Player 8.5 mától elérhető az Adobe oldalán, az új Flex végleges változatát a második negyedévre ígéri a szoftvergyártó.

0

Iparági összefogás a kémprogramok ellen

2006. február 1. 11:18

A McAfee, a Symantec, a Trend Micro, az ICSA Labs és Thompson Cyber Security Labs közös kémprogram-ellenes azonosítási és tesztelési módszereket dolgoznak ki. A vállalatok az együttműködéstől azt várják, hogy eredményeként a vállalati és az egyéni felhasználók szélesebb körű ismeretekkel rendelkeznek majd az kémprogram-irtó szoftverekről, illetve alkalmazásukról. A termékek tesztelése harmadik fél által értékelve, a tesztelési környezetre és betörés-érzékelésre vonatkozó közös szabványok alapján történik.

0

SAP kompetenciaközpont létesül a Budapesti Műszaki Főiskolán

2006. február 1. 09:55

Együttműködési megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara. A megállapodás részeként a karon SAP kompetenciaközpont létesül, valamint az SAP szoftver oktatása beépül a tananyagba. Az SAP segítséget nyújt továbbá a kar oktatóinak képzésében is.

0

Bárki kipróbálhatja az Internet Explorer 7 legújabb bétáját

2006. február 1. 09:08

A Microsoft váratlan lépéssel tegnap elérhetővé tette az Internet Explorer 7 webböngésző nyilvános előzetes verzióját, melyet bárki letölthet és kipróbálhat . A Microsoft korábban március végére ígérte a nyilvános béta elérhetőségét.