vállalati it archívum - 2006 március

2006
március

0

Európa csak karácsonyra kaphat Toshiba HD DVD-lejátszót

2006. március 31. 14:16

[Clubic.com] A Toshiba hivatalosan is útjára indította első HD DVD-lejátszóját, a HD-XA1 asztali lejátszót, mely április 27-től lesz kapható Japánban. A nagyfelbontású videók mellett a készülék DVD-filmek lejátszására is alkalmas, melyeket a HD-televíziónk által támogatott 720p/1080i formátumok valamelyikére is képes lesz felkonvertálni, így javítva a képminőséget.

0

A Vodafone reklámja is megtévesztő volt

2006. március 31. 13:38

Pár nappal azután, hogy a Gazdasági Versenyhivatal 50 millió forintos bírságot szabott ki a TELE2-re annak megtévesztő reklámfilmjei miatt, a szervezet a Vodafone-t is megbüntette. A Versenyhivatal Versenytanácsa a tegnap megtartott tárgyalásán megállapította, hogy a Vodafone tavaly júliusban és augusztusban sugárzott egyes reklámjaival a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, ezért 2 millió forint büntetést szabtak ki rá.

0

Kétmagos mobil processzorral szerelt multimédiás számítógép az Acertől

2006. március 31. 12:24

[Clubic.com] Az Acer hivatalosan is útjára indította multimédiás, nappaliba szánt, úgynevezett Home Theater PC-jét (HTPC), melyet Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszer alakít át egy távirányítóval vezérelhető szórakoztatóelektronikai berendezéssé.

0

Rekordbevétel az ATI második negyedévében

2006. március 31. 09:26

Az ATI negyedéves bevétele rekordot döntött, de a cég nyeresége közel 40 százalékkal zuhant az egy évvel korábbihoz képest. A február 28-án zárult második pénzügyi negyedév bevétele 11 százalékkal 672 millió dollárra emelkedett és jócskán felülmúlta az elemzők 648 milliós előrejelzését. A nyereség eközben 57,2 millió dollárról 34,1 millió dollárra csökkent, az egyszeri tételek nélküli profit 44,8 millió dollárt, részvényenként 17 centet tett ki, ami messze túlszárnyalta az elemzők igen visszafogott, 11 centes elvárását.

0

Vezeték nélküli internetszolgáltatás a T-Mobile-tól nem csak mobilelőfizetőknek

2006. március 30. 16:46

A méregdrága T-Mobile HotSpot szolgáltatás mellett április 1-től szélessávú internetszolgáltatóként is debütál hazánk legnagyobb mobilszolgáltatója, a T-Mobile. A vállalat április 1-től 20, a későbbiekben pedig 200 olyan településen kínál átalánydíjas vezeték nélküli internetezési lehetőséget, ahol eddig nem volt elérhető szélessávú internethozzáférés. A bárki számára elérhető T-Mobile Internet Fix szolgáltatással az érintett településeken 2 éves hűségnyilatkozattal havi 5990 forintért havi 3 gigabájtnyi adatmennyiség forgalmazható.

0

Megbírságolta reklámjai miatt a Gazdasági Versenyhivatal a TELE2-t

2006. március 30. 14:08

A Gazdasági Versenyhivatal 50 millió forintos bírságot szabott ki a TELE2-re, mert a hivatal döntése szerint a cég egyes reklámjai megtévesztésre alkalmasak voltak. A TELE2 tudomásul vette a GVH döntését, azonban fellebbezéssel kíván élni a kiszabott bírság ellen, mert sem mértékét, sem alapjait nem tartja jogosnak. Sajnálatosnak tartja a cég, hogy a Versenyhivatal elmarasztalta az ingyenes hétvégék egyes hirdetéseit is, pedig a Tele2 semmilyen ellenszolgáltatást, sem elkötelezettséget nem kért e napokon a vezetékes hívásokért, ráadásul még a regisztráció is ingyenes volt.

0

LG mobilon is nézhetik az olasz előfizetők a Labdarúgó Világbajnokság mérkőzéseit

2006. március 30. 12:25

Az LG Electronics bejelentette, hogy hamarosan szállítja a Hutchison számára harmadik generációs, DVB-H televízióadások vételére is alkalmas mobiltelefonját, az U900 készüléket. A Hutchison Italy kizárólagos DVB-H közvetítési jogokkal rendelkezik a 2006-os Labdarúgó Világbajnokság idejére, és június 6-tól valamennyi németországi mérkőzésről videoközvetítést nyújt majd olasz előfizetői részére.

0

Ausztrália keményen fellép a spam ellen

2006. március 30. 10:25

[InfoWorld] Ausztráliában az internetszolgáltatóktól várják a spamkérdés megoldását. Egy új rendelet szerint minden szolgáltatónak szűrnie kell a kéretlen leveleket, az ügyfeleik részére hirdetni és elérhetővé kell tenni a spamek ellen védő megoldásokat, illetve azon felhasználókat, akik a hálózatot kéretlen e-mailekkel terhelik, haladéktanual ki kell tiltaniuk. Azokat az előfizetőket, akiknek a gépéről -- vélhetően illetéktelen behatolók -- spamet küldenek szét, a szolgáltatóknak értesíteniük kell és segítséget kell nekik nyújtani a jogosulatlan hozzáférések elleni védekezésben. A fenti rendelkezéseket be nem tartó szolgáltatók komoly büntetésre számíthatnak.

0

Olcsóbb lehet a szélessávú internetezés

2006. március 29. 16:01

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa elérhetővé tette ármegállapító határozattervezetét, melynek köszönhetően a jövőben jelentősen csökkenhetnek a szélessávú internethozzáférések kiskereskedelmi árai az alternatív szolgáltatók területén. Az úgynevezett retail minus szabályozás azt biztosítja, hogy az öt jelentős piaci erejű szolgáltató, azaz az Invitel, a Hungarotel, az Emitel, a Magyar Telekom és a Monortel területén az internetszolgáltatók megfelelő árréssel tudják igénybe venni a nagykereskedelmi szolgáltatást, és így versenyképes ADSL-ajánlatokkal tudjanak a kiskereskedelmi piacra lépni.

0

A kéretlen levélhez engedélyt kérő levél is jogszabálysértő

2006. március 29. 14:39

2006. január 1-jével módosult a spamet érintő magyar jogi szabályozás. A jogszabály téves értelmezéséből adódóan az utóbbi két hónapban megnőtt azoknak az e-mail üzeneteknek a száma, melyek egy üzenetben arra kérnek engedélyt, hogy a levélíró később jogszerűen küldhessen kéretlen elektronikus üzenetet a címzettnek. Ezek a levelek azonban szintúgy kéretlenek, nem felelnek meg az opt-in előírásoknak, így saját maguk is jogszabálysértők.

0

Az AMD-hez igazolt az Itanium egyik tervezője

2006. március 29. 13:27

[Real World Technologies/HWSW] A tűzhöz közel lévő Real World Technologies értesülései szerint az Intel legalább egy magas rangú mérnöke a rivális AMD kötelékéhez csatlakozott, ahol a vállalat új, Fort Collinsban létrehozandó fejlesztési központ beindításán dolgozik kezdetben. Fort Collins pedig nem más, mint a már leállított HP PA-RISC és az Intel Itanium fejlesztéseinek egyik nagy központja.

0

Jövőre csúszik a Microsoft Virtual Server 2005 új javítócsomagja

2006. március 29. 13:01

[News.com/HWSW] A Microsoft 2007 elejére halasztotta a Virtual Server első javítócsomagjának (SP1) megjelenését. A vállalat eredetileg 2006-os premiert tervezett, azonban nemrég kiderült, a megjelenésre csak jövőre kerülhet sor. A minőség mindig elsőbbséget élvez a határidővel szemben -- kommentálta a késést a cég képviselője.

0

Szeptemberben érkezik a Panasonic Blu-ray-lejátszója

2006. március 29. 12:53

[News.com, HWSW] A Panasonic bejelentette, hogy szeptembertől lesz kapható Blu-ray-lejátszója, mely várhatóan 1500 dollár (~333 ezer forint) alatti áron kerül az üzletekbe. Reid Sullivan, a Panasonic szórkoztatóelektronikai üzletágának kereskedelmi alelnöke szerint az első évben akár 5 millió Blu-ray lemezek lejátszására képes eszköz -- játékkonzol, számítógépes meghajtó és Blu-ray-lejátszó -- is gazdára találhat.

0

Hasít a Red Hat

2006. március 29. 10:37

Közzétette legutóbbi negyedévének pénzügyi eredményeit a Red Hat, a vállalat bevétele és nyeresége is látványosan nőtt és mindkettő felülmúlta az elemzői várakozásokat. A február 28-án zárult negyedévben a linuxos cég 78,7 millió dolláros bevételt ért el, ez éves szinten 37 százalékos növekedést jelent. A nyereség 131 százalékkal 27,3 millió dollárra, részvényenként 13 centre ugrott és 1 centtel előzte meg a szakértők előrejelzését.

0

Növelte keresőpiaci fölényét a Google

2006. március 29. 09:54

A Google növelte előnyét a webkeresők piacán -- derül ki a ComScore legfrissebb jelentéséből. Az amerikai keresőpiacon a Google részesedése már 42,3 százalék, szemben a tavaly februárban mért 36,3 százalékkal. A Yahoo részesedése eközben 31,1 százalékról 27,6 százalékra csökkent, a Microsoft MSN-é pedig 16,3 százalékról 13,5 százalékra apadt. Az AOL piaci befolyása 8,9 százalékról 8 százalékra esett vissza, a nemrégiben megújult Ask.com pedig 5,3 százalékról 6 százalékra növelte részesedését.

0

Kereskedelmi termékekben is feltűnnek a papírvékony elemek

2006. március 28. 16:48

[primidi.com] Bár egyes fejlesztők még csupán tesztelik papírvékony elemeiket, néhány vállalat már kereskedelmi termékekben hasznosítja eddig szerzett tapasztalatait. A hajlékony, szó szerint papírvékony elemek olcsón, nyomtatási technológiával is előállíthatók, s ma már számtalan olyan terület van, ahol ezeket az alacsony feszültséget és áramot előállító áramforrásokat alkalmazni lehet.

0

Az informatikai ipar számára kedvezőnek látja az idei évet az IDC

2006. március 28. 14:13

[IDG News Service] Idén 6,3 százalékkal emelkednek a globális informatikai kiadások, hat tized százalékponttal kisebb ütemben, mint a tavalyi év során -- véli az IDC piackutató vállalat. A növekedést elsősorban a szoftverek forgalma vezérli, tavaly világszerte nagyjából 1000 milliárd dollárt tett ki az informatikai piac.

0

Ismét az Egyesült Államok a világ legjobban informatizált gazdasága

2006. március 28. 14:07

Az Egyesült Államok visszaszerezte vezető pozícióját a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) által összeállított listán, amely az informatikai ipar globális helyzetét elemzi. 2004-ben az USA a negyedik helyen állt a rangsorban, a VF jelentése szerint azonban a kiváló fizikai infrastruktúra, a támogató piaci környezet és a legújabb technológiák széles körű használata az üzleti életben és a közigazgatásban 2005-re az élre emelték az országot.

0

Június végén érkezik az új Opera böngésző

2006. március 28. 13:43

[Clubic.com, HWSW] Újabb bétaverzió látott napvilágot pénteken az Opera Software készülő böngészőjéből az Opera 9-ből. Az újabb változat tovább növeli a fejlesztés alatt álló szoftver stabilitását, illetve javítja a számos weboldal megjelenítésénél tapasztalt problémákat. A jelenlegi információk szerint az új Opera böngésző végleges változata június végén lesz letölthető.

0

Áprilisban érkezik a Freecom mini ToughDrive adattárolója

2006. március 28. 11:42

Áprilisban kerülhet piacra hazánkban a Freecom legújabb adattárolója, a ToughDrive merevlemezek legújabb változata, a apró méretű ToughDrive XXS. A 6 és 8 gigabájtos kapacitásban megvásárolható, mini merevlemezt tartalmazó adattároló olyan apró, hogy akár egy farmerzsebben is könnyedén elfér.

0

Február is a Vodafone hónapja volt

2006. március 28. 10:51

A Nemzeti Hírközlési Hatóság legfrissebb jelentése szerint februárban a három hazai mobilszolgáltató előfizetőinek száma januárhoz képest 0,27 százalékkal 9 millió 374 ezerre emelkedett, február végére a 100 főre jutó előfizetések száma 93-ra nőtt. Egy évvel ezelőtt 100 fő 87 előfizetéssel rendelkezett.

0

Az IDC csökkentette PC-forgalmi előrejelzését

2006. március 28. 09:29

[News.com/HWSW] Az IDC piackutató cég a Vista késése miatt némileg csökkentette 2006-ra vonatkozó PC-eladási előrejelzését. A tegnap nyilvánosságra hozott legfrissebb prognózis szerint idén az eladások 10,5 százalékkal növekednek majd, szemben a korábban várt 10,6 százalékkal. Tavaly a globális PC-forgalom 15,9 százalékkal növekedett.

0

Kartell: hűvösre került a Samsung három magas rangú vezetője

2006. március 27. 14:45

[The Chosun Ilbo] A világ legnagyobb memóriagyártója, a dél-koreai Samsung Electronics három embere vonul be az Egyesült Államok valamelyik börtönébe, miután beismerő vallomást tettek az amerikai Igazságügyi Minisztérium (DoJ) által folytatott kartell-vizsgálatban, amely megállapította, hogy egyes gyártók összefogtak a memória-árak magasan tartása érdekében. A dél-koreai állampolgárságú vezetőkre a 7-8 hónapos szabadságvesztésen kívül fejenként 250 ezer dollár pénzbüntetést is kiszabtak.

0

Nyomtatással készülő kijelzőket biztosíthat egy újszerű műanyag

2006. március 27. 11:42

[Associated Press] A brit Merck Chemichals azt állítja, olyan műanyagot fejlesztett ki, amely felválthatja a szilíciumot a kijelzők és egyes chipek gyártásában is. Az áttörést az hozta el, hogy a kutatók képesek voltak az anyag vezetőképességét drasztikusan feljavítani. Az eredményről a csoport tagjai a Natur Materials tudományos folyóiratban számoltak be.

0

Egyre népszerűbbek a mobiltelefonos banki szolgáltatások

2006. március 27. 11:34

A tavalyi harmadik negyedév végén 907 ezer lakossági és közel 85 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobilbanki szolgáltatások -- SMS értesítések és aktív szolgáltatások -- igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél -- derül ki a GKI, a T-Mobile és a Sun Microsystems által jegyzett felmérésől.

0

Nem csak nagyobb kapacitásúak, gyorsabbak is a merőleges adatrögzítést alkalmazó merevlemezek

2006. március 27. 11:02

[PCWorld] Az első tesztek alapján nem csak több adatot tárolhatnak, de jelentősen gyorsabbak is lehetnek a merőleges adatrögzítés technológiát alkalmazó új merevlemezek. A PCWorld azonos paraméterekkel rendelkező, 5400-as fordulatszámú, 8 megabájt gyorsítótárral ellátott merevlemezeket tesztelt, és az eredmények alapján a Seagate új Momentus mobil merevlemezei jelentősen gyorsíthatnak a noteszgépek működésén. A jelenleg kapható noteszek egyik gyenge pontja a kisméretű merevlemezek alacsony sebessége.

0

Árháborút indíthat az AMD kétmagos mobil processzora

2006. március 27. 09:56

[DigiTimes] A tajvani noteszgépgyártók szerint az AMD május 9-én megjelenő kétmagos mobil processzorai, a Turion 64 X2 processzorok a vártnál korábban indíthatnak árháborút a kétmagos noteszek frontján. A gyártók szerint az AMD előre jelezte, hogy jobb áron kínálja a kétmagos Turionokat, mint az Intel a konkurens modelljeit. A DailyTech információi szerint az AMD 1,6 GHz-es órajeltől kínálja majd kétmagos Turion processzorait a gyártóknak, egészen a 2,2 GHz-es, 2 megabájt másodszintű gyorsítótárral ellátott változatig bezárólag.

0

Az amerikaiak a tévé helyett az internetről tájékozódnak

2006. március 24. 16:31

[News.com] A Pew Internet & American Life Project legfrissebb felmérése szerint tovább növekedett az internet, mint meghatározó hírforrás népszerűsége: az amerikaiak körülbelül ötöde, 50 millió ember helyezi előnybe napi rendszerességgel az internetezést, hogy a legfrissebb hírekről értesüljön. 2002-ben ez a szám még csupán 27 millió volt. Napjainkban tehát már az amerikai internetezők jó része arra is felhasználja az internetet, hogy minél gyorsabban hírekhez jusson.

0

Újrakezdték a tárgyalásokat a Lucent és az Alcatel egyesüléséről

2006. március 24. 13:28

[Clubic.com, HWSW] A francia távközlési berendezésgyártó Alcatel SA szűkszavú közleményben ismerte el, hogy ismét felújították a tárgyalásokat az amerikai Lucent Technologies-szel a két vállalat egyesítéséről. A fúziót már évekkel ezelőtt is napirendre tűzték, azonban a 2001-es tárgyalások végül érdemi megállapodás nélkül zárultak le.

0

Az Intel elégedetlen az Itanium helyzetével

2006. március 24. 12:16

[News.com/HWSW] Pat Gelsinger, az Intel Digital Enterprise Group vezetője elismerte, problémák vannak az Itanium piaci teljesítményével, azonban a jövőt mégis fényesen látja. Nem vagyok elégedett az eladási eredményekkel, nem vagyok elégedett a késésekkel, nem vagyok elégedett a törölt projektekkel -- mondta Gelsinger. De ha azt kérdezik, jól vagy rosszul érzem magam, a válaszom az, hogy igen -- viccelődött az Intel korábbi műszaki igazgatója.

0

Tovább gyorsul az Intel Core Duo processzora

2006. március 24. 10:15

[Clubic.com] Áprilistól tovább gyorsul az Intel kétmagos processzora, a jelenlegi csúcssebességet képviselő 2,16 GHz-es Core Duót egy 2,33 GHz-en futó változat követi a sorban. Az új verzió T2700 jelöléssel kerül majd a noteszgépekbe és várhatóan az Apple inteles Mac-jeibe. A T2700 induló listaára 637 dollár lesz 1000 darabos rendelés esetén.

0

Jön a magyar StarOffice 8.0

2006. március 24. 09:40

Április közepétől lesz kapható a StarOffice 8.0 irodai szoftvercsomag magyar nyelvű változata. A Sun Microsystems irodai programcsomagja elsősorban a Microsoft Office-szal versenyez, hasonló funkciókészlettel bír, azonban csak harmadannyiba kerül. A StarOffice 8.0 magyar nyelvű változata bruttó 31 920 forintos bevezető áron lesz elérhető.

0

Megjelent minden idők legerősebb Pentiumja

2006. március 23. 14:41

Noha a hivatalos premier csak a második negyedévben esedékes, az Intel árlistájában megjelent a legújabb Pentium Extreme Edition processzor, amely 3,73 GHz-es órajelével és magonként 2 megabájt másodszintű gyorsítótárjával és 1066 MHz-es front side buszával minden idők legerősebb Pentiumja.

0

A Vista késése kapóra jöhet a Linuxnak

2006. március 23. 13:36

A Windows Vista most bejelentett késésére minden bizonnyal rájátszanak majd a linuxos cégek, amelyek a szerverek meghódítása után minden erőfeszítésükkel igyekeznek elterjeszteni a nyílt forrású operációs rendszert a vállalatok asztali gépein is. A Red Hat Fedorájából hétfőn jelent meg a legújabb, 5-ös változat, a Novell pedig alig két hete mutatta be SuSE Linux Enterprise Desktop 10-et, bár utóbbi csak a nyáron lesz elérhető.

0

Oracle kompetenciaközpont a Budapesti Műszaki Főiskolán

2006. március 23. 13:22

Oracle Kompetenciaközpont létrehozásáról írtak alá együttműködési megállapodást a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán, ahol az adatbázis-kezeléshez kapcsolódó tantárgyakat, képzési szakirányokat fejlesztenek ki, elsősorban az adatbányászati technológiák, a többprocesszoros architektúrák és a gridek terén. Emellett tankönyveket készítenek, az Oracle-lel közösen konferenciákat, programozási versenyeket szerveznek, továbbá korszerű kutatási és oktatás-fejlesztési programokat indítanak. A BMF-en többek között egy 24 munkaállomásos oktató- és kutatólabor is kiépítésre kerül.

0

Kiszáll az adware-bizniszből a Claria, korábbi nevén Gator

2006. március 23. 10:40

[News.com/HWSW] Kivonul az adware-piacról és vevőt keres erre az üzletágára a Claria. A cég a későbbiekben a keresésekből kíván élni. A Gator néven elhíresült vállalat kliensprogramja számos ingyenes alkalmazás mellé csomagolva megtalálható, a szoftver naplózza a felhasználó által meglátogatott weboldalakat és az elvégzett kereséseket, majd ezen információk birtokában felugró reklámablakokat jelenít meg.

0

Késik a Samsung multiformátumú Blu-Ray rögzítője

2006. március 23. 10:37

[Clubic.com] Bár a Samsung korábban áprilisra ígérte multiformátumú, következő generációs Blu-ray rögzítőjét, a PC-kbe építhető meghajtó előreláthatólag csak május közepén kerül a boltokba. A készülék induló ára már napvilágot látott, várhatóan 500 eurót (~132 ezer forintot) kell majd az első kéklézeres Samsung meghajtóért a pénztárnál hagyni.

0

Belépő szintű és középkategóriás GeForce chipeket mutatott be az NVIDIA

2006. március 22. 16:19

[Clubic.com] Két újabb grafikus kártyával bővítette kínálatát ma az NVIDIA, melyek ezúttal belépő szintű és középkategóriás videogyorsítást kínálnak a rendszerintegrátorok és az elsősorban irodai alkalmazásokat futtató, de alkalmanként játszó felhasználók számára. A GeForce 7600 GS egy PCI-Express csatolójú grafikus kártya, mely a 7600 GT változathoz hasonlóan 12 pixel futószalaggal rendelkezik, órajele azonban jóval alacsonyabb, csupán 400/400 MHz a GT változat 560/700 MHz-es értékeihez képest.

0

További átszervezések a BenQ Mobile-nál

2006. március 22. 14:19

Folytatódik a szerkezeti átalakítás a BenQ Mobile-nál, a BenQ Corporation új, a Siemens mobiltelefonos részlegét közelmúltban integráló divíziójánál. Az üzleti egység idén 500 millió eurós költségmegtakarítást tervez, a 2005. negyedik negyedéves adatok szerint csak a működési költségeken már több mint 100 millió eurót takarított meg egy év alatt. 2006 végéig további 100 millió euró költségcsökkentést terveznek ezen a területen.

0

Figyelmeztetés nélkül újraindítja gépünket a legújabb Starforce másolásvédelem

2006. március 22. 11:57

[cdfreaks.com] Egyre messzebb merészkednek a másolásvédelmet készítő vállalatok, a kompatibilitási problémákon túl a Sony nemrég visszavont megoldása már rootkitet telepített a felhasználó tájékozatása nélkül a számítógépre. A legfrissebb információk szerint a legújabb játékokat védő Starforce védelemről is bebizonyosodott, hogy akár komolyabb kárt is okozhat a felhasználóknak.

0

Megindult az Xbox 360 konzolok dömpingje

2006. március 22. 10:25

A Microsoft bejelentette, hogy ettől a héttől kezdve kétszer-háromszor nagyobb mennyiséget szállít le az üzletekbe Xbox 360 konzoljából, mely eddig számos üzletben továbbra is hiánycikknek számított a tengerentúlon. A vállalat közleménye nem tér ki arra, hogy miért nem sikerült eddig megfelelő mennyiséget szállítani a játékkkonzolból, csak sejteti, hogy valamelyik fontos alkatrész beszállítója nem volt képes kielégíteni a redmondi óriás igényeit.

0

Elindult a Google üzleti oldala, a Google Finance

2006. március 21. 13:59

[News.com] Hagyományosan béta állapotban indította útjára legújabb szolgáltatását a Google: a Google Finance tesztverziója elsősorban az üzleti világ iránt érdeklődőknek, külföldi részvényeket jegyzőknek nyújthat könnyen elérhető információkat. Az egyes vállalatoknak dedikált oldalakon mindent megtudhatunk a kiválasztott cégről.

0

Európában is kapható lesz az LG 'csokitelefonja'

2006. március 21. 11:37

Az LG Electronics bejelentette, hogy május elejétől Európában is megvásárolható lesz az LG Chocolate phone névre keresztelt, LG-SV590, KV5900 és LP5900 típusjelzéssel Dél-Koreában november óta kapható mobiltelefonja. A csokitelefon vékony háza minimalista dizájnú, szétcsúsztatható, az előbukkanó érintőbillentyűzet pedig vörös színben pompázik.

0

Filmek nélkül jelennek meg az első HD DVD-lejátszók?

2006. március 20. 15:16

[News.com] Bár az első HD DVD-lejátszók akár már ebben a hónapban piacra kerülhetnek, nagy valószínűséggel még hetekig nem lesz megvásárolható hozzájuk egyetlen nagyfelbontású filmet tartalmazó lemez sem. A formátumot támogató egyik kiadó, a Warner Home Video csütörtökön jelentette be, hogy az eredetileg március 28-i dátummal tervezett induló filmjeit csupán április 18-án lehet majd megvásárolni.

0

Veszélyei ellenére egyre népszerűbb az online társkeresés

2006. március 20. 14:47

Egyre többen keresnek társat az interneten. A Pew American & Internet Life Project jelentéséből kiderül, hogy az amerikaiak 31 százaléka ismer olyasvalakit, aki járt már társkereső weboldalon és 15 százalékuk állította, hogy tudomása van olyan tartós kapcsolatról vagy házasságról, amely az interneten megismerkedett felek között jött létre.

0

Szebb és gyorsabb nyomtatást ígér az Epson szerves diódákra épített nyomtatófeje

2006. március 20. 13:35

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy sikerült kifejlesztenie és megalkotnia a világ első szerves fénykibocsátó diódákat (OLED) alkalmazó nyomtatófejét. Az OLED kijelzők fejlesztése mellett az Epson kutatásait különösen a szerves fényforrást alkalmazó nyomtatófej létrehozása terén koronázta siker, mely egy új nyomtatási technológia előtt nyitothatja meg az utat.

0

Távozik az Albacomp vezérigazgatója

2006. március 20. 13:27

Három éves szerződésének lejártával elhagyja az Albacompot Laufer Tamás vezérigazgató, aki a jövőben az informatikai piac más területén kívánja folytatni pályafutását, azonban terveiről egyelőre nem árult el részleteket. Laufer Tamás közel 4 évet töltött az Albacomp Csoportnál, eleinte a SZÜV Rt., majd az Albacomp Csoport vezérigazgatójaként, azt megelőzően pedig az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója volt. Egyelőre nem tudni, hogy az Albacompnál ki veszi a vezérigazgatói pozíciót.

0

Május elején érkezik az AMD kétmagos mobil processzora

2006. március 20. 09:21

[The Inquirer/HWSW] Öt hónappal és pár nappal az Intel Core Duo január eleji megjelenése után az AMD is bemutatja kétmagos mobil processzorát, a Turion X2-t. A második számú processzorgyártó a pletykák szerint május 9-ét választotta a premier dátumául.

0

Drágábban, de SMS-sel is megvásárolható a 4-napos pályamatrica

2006. március 17. 14:28

Mától elkerülhető a sorbanállás a benzinkutaknál: a személyautókra érvényes D1 típusú, 4 napos érvényességű autópálya-matrica ezentúl SMS-ben is megváltható. A virtuális matricát jelenleg a Pannon és a T-Mobile előfizetői vásárolhatják meg mobiltelefonjuk segítségével.

0

Júliusban lesz megvásárolható a Sony első Blu-ray lejátszója

2006. március 17. 12:47

[News.com] A Sony hivatalosan is bemutatta végre első konzumer piacra szánt Blu-ray optikai meghajtóit: a BDP-S1 asztali Blu-ray lejátszó várhatóan júliusban, míg a Blu-ray íróval ellátott Vaio RC asztali számítógép és a PC-kbe építhető és meghajtó a nyár elején lesz megvásárolható. Az asztali lejátszó körülbelül 1000 dolláros áron kerül majd az üzletekbe.

0

Önmegsemmisítő pendrive a Kingstontól

2006. március 17. 11:04

[Everything USB] Ki ne emlékezne a Mission Impossible sorozat önmegsemmisítő lemezeire, illetve nemrég a Disney kísérletezett hasonló képességű CD-lemezekkel, melyek pár nap után olvashatatlanok lettek. Ezeket elsősorban olyan kölcsönzői szolgáltatásokhoz fejlesztették ki, ahol nem kellett visszaküldeni, visszavinni a tékába a lemezt. A Kingston új pendrive-ja azért nem semmisíti meg teljesen önmagát, csupán az adatainkat védi ezzel a képességgel.

0

Felvásárlással erősít a mobil grafika területén az NVIDIA

2006. március 17. 09:59

Az NVIDIA felvásárolja az amerikai Pace Soft Silicon vállalatot, amely mobiltelefonok, kézigépek és más hordozható eszközök számára fejleszt grafikus megoldásokat -- adta hírül a Times of India . A Pace Soft Silicon fő fejlesztőközpontja Indiában található és a vállalatnak olyan ügyfelei vannak mint a Samsung, a Sharp és a Sagem. Az ügylet részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

0

Végleg szakítana a bétaváltozatok megjelentetésével a Microsoft

2006. március 16. 15:47

[Microsoft Watch] A Microsoftnál bizonyos erők azon munkálkodnak, hogy a cég végleg elszakadjon a hagyományos, bétaváltozatokon alapuló fejlesztési modelltől és egy teljesen új, a nyílt forrású közösségben már bevett módszerre térjen át. Ennek első jelei már tapasztalhatók (voltak) a Windows Vista vagy az SQL Server 2005 esetében is, ahol a cég felhagyott a béták kiadásával és helyettük ún. Community Technology Preview-kat (CTP) bocsátott a tesztelők rendelkezésére.

0

A Cisco kezébe került a set-top-boxokat fejlesztő Scientific-Atlanta

2006. március 16. 15:22

A Cisco Systems bejelentette, hogy lezárult a set-top boxokat, videoelosztó hálózatokat fejlesztő, ezen a területen vezető Scientific-Atlanta felvásárlása. Az újabb felvásárlás révén a szolgáltatói hálózatok üzemeltetői és a digitális otthont építő felhasználók számára a Cisco átfogó hang-, kép- és adatátviteli rendszert biztosíthat a jövőben, akár vezeték nélküli átvitellel is.

0

Olcsóbb lesz a Sony PlayStation Portable

2006. március 16. 13:27

A Sony bejelentette, hogy pár héten belül csökkenti kézikonzolja, a PlayStation Portable ajánlott árát. Az alap PSP-ért Japánban 19800 jent, azaz körülbelül 168 dollárt, Észak-Amerikában 199 dollárt, míg Európában 199 eurót, azaz durván 240 dollárt kell majd fizetni a hó végétől, Japánban pedig április 15-től. Az európai játékosok még mindig közel 50 százalék felárat fizetnek a mobil szórakoztatóközpontért az árcsökkentést követően.

0

Saját cégéből rakták ki a Mandriva alapítóját

2006. március 16. 12:43

A pocsék pénzügyi eredmények után a szervezet karcsúsítása mellett döntött a francia-brazil Mandriva Linux-disztribútor, amelynek áldozatául esett a vállalat egyik társalapítója, Gael Duval is. A cég összesen 18 alkalmazottjának mondott fel, dolgozóinak száma még így is 100 felett marad.

0

Itt az első alacsony feszültségű kétmagos Xeon

2006. március 16. 11:02

Az Intel kedden hivatalosan is útjára bocsátotta az első alacsony feszültségű kétmagos Xeon processzorát, amely valójában a Yonah mobil chip szerverekhez igazított változata. Ez egyben azt is jelenti, hogy a processzor csak 32 bites, ami legalábbis kérdésessé teszi a sikerét ebben a szegmensben. A HP például mellőzi is a Sossaman kódnevű processzor felhasználását a szervereiben, csupán egy ATCA-kompatibilis speciális blade-et készít telekommunikációs cégek számára, az IBM azonban jelezte, hogy felveszi a kínálatába a Sossaman-alapú blade kiszolgálókat.

0

Bemutatkoztak az NEC legújabb optikai meghajtói

2006. március 14. 14:41

A hannoveri CeBIT-en már működő Blu-ray és HD DVD meghajtókkal, lejátszókkal demonstráltak az új optikai formátumokat támogató cégek, a Toshiba mellett az NEC is kiállította legújabb fejlesztéseit. Az NEC standján a legnagyobb érdeklődés a HD DVD-olvasót, a HD-1100 meghajtót övezte, melyről sajnos csupán annyit lehetett most is megtudni, hogy a tavasz folyamán már kapható lesz, illetve a csak olvasásra képes készüléket pár hónappal később egy HD DVD-író is követi majd.

0

Még a Vista előtt érkezik a Microsoft Expression Studio grafikus tervezőszoftver-csomag

2006. március 14. 10:29

[News.com/HWSW] A Microsoft átmenetileg felfüggesztette az Expression Studio Graphic Designer fejlesztését. A sokak szerint az Adobe Photoshop babérjaira pályázó grafikus alkalmazás készítése azért került parkolópályára, mert a szoftvercég minden erejével a Windows Vistára, valamint annak kiegészítőire koncentrál. Ennek ellenére a Graphic Designer még a Vista előtt megjelenhet.

0

LifeBook S2110: üzleti notebook AMD Turion 64 processzorral

2006. március 13. 16:58

Az AMD szerepének átalakulását jelzi, hogy a Fujitsu Siemens bemutatta a Turion 64 chipre alapuló LifeBook S2110 notebook modelljét, amely a tavaly augusztusban bemutatott S2000-es sorozat felfrissített tagja. Az S2110 valóban könnyű és vékony hordozható számítógép, akkumulátoros üzemideje pedig az akár 7 órát is elérheti.

0

Ultra-alacsony fogyasztású C7 processzor a VIA-tól

2006. március 13. 15:20

Újabb rendkívül hely- és energiatakarékos termékekkel rukkolt elő a chipsetjeiről ismert tajvani VIA Technologies. A vállalat bejelentette a C7 processzor ultra-alacsony fogyasztású változatának tömeges elérhetőségét, valamint az első C7 processzorral szerelt mini-ITX formátumú, ultraintegrált alaplapot is, mely segítségével kis méretű, halk, keveset fogyasztó és olcsó asztali számítógépek építhetőek.

0

Új adatátviteli sebességrekordok az Internet2 hálózaton

2006. március 13. 13:56

Egy nemzetközi csapat két új adatátviteli rekordot is felállított az Internet2 hálózaton, a Tokiói Egyetem ezzel negyedszer döntött csúcsot. Az Internet2 Land Speed Record megállapításánál azoban nem csak az adatátviteli sebességet, hanem a távolságot is figyelembe veszik. A most bejelentett teszteken az IPv4 és IPv6 kategóriában egyaránt megdőlt az eddigi legnagyobb adatátviteli sebesség.

0

Megduplázta memóriákból épített merevlemeze kapacitását a Samsung

2006. március 13. 11:39

A hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron mutatta be memóriamodulokból épített, úgynevezett solid-state (SSD) merevlemeze legújabb változatát a Samsung. Az új meghajtó kétszer akkora kapacitású, mint a tavaly bemutatott modell, egészen pontosan 32 gigabájtnyi flash memória található a noteszgépekbe szánt merevlemezeknek megfelelő, azok helyére illeszthető házban.

0

A Micron kezében a memóriakártyáiról ismert Lexar

2006. március 13. 11:36

Az egyik vezető memóriagyártó, a Micron Technology egy 866 millió dolláros részvénycserés ügylet keretén belül felvásárolta a Lexar Mediát, amely memóriakártyákat, pendrive-okat, kártyaolvasókat és más fogyasztói termékeket gyárt. Az akvizíció révén a Micron teljes vertikumot hoz létre a NAND-alapú flash memóriákra alapozva, beleértve a chipgyártást, az eszközök tervezését és gyártását, valamint azok értékesítését a fogyasztók és vállalatok számára.

0

Nem hoz látványos áttörést a PC-eladásokban a Windows Vista megjelenése

2006. március 13. 09:56

Az idén látványosan lassulni fog a PC-piac növekedése -- jövendöli a Gartner. Az elemzőcég prognózisa szerint 2006-ban az eladások mindössze 10,7 százalékkal 234,5 millió darabra növekednek majd, szemben a tavalyi 15,5 százalékos fellendüléssel. Az év végén megjelenő új generációs Windowstól sem várható jelentős keresletnövekedés az új személyi számítógépek iránt.

0

Az Európai Bizottság szerint a Microsoft még mindig rossz fiú

2006. március 13. 09:07

A Microsoft által benyújtott legfrissebb dokumentumok vizsgálata után az Európai Bizottság pénteken bejelentette, hogy továbbra is úgy véli, a redmondi cég nem tett eleget a rá kirótt kötelezettségeknek, így a napi 2 millió eurós büntetés továbbra is Damoklész kardjaként függ a szoftveróriás feje felett.

0

D-Link kompetenciaközpont nyílik Budapesten

2006. március 13. 08:37

Az elmúlt években elért sikereknek és megszerzett tapasztalatoknak köszönhetően 2006. március 1-jétől a D-Link Magyarország koordinálja a Kelet-európai régió valamennyi telekommunikációs és internetszolgáltatói projektjét.

0

Itt a Skype-csomag üzleti célokra

2006. március 10. 14:34

A világ első számú internetes telefon (VoIP) szolgáltatója, a Skype tegnap elindította kifejezetten a kis- és középvállalkozásoknak szánt termékcsomagját, a Skype for Businesst. A Skype.biz oldalon az ehhez szükséges szoftverek, szolgáltatások, és ajánlott hardverek megtalálhatóak.

0

Novell: az új SuSe Linux jobb, mint bármely más PC-operációs rendszer

2006. március 10. 13:30

[ZDNet UK] A Novell tegnap nyilvánosságra hozta következő vállalati operációs rendszerének képességeit, melyekkel állítása szerint egyértelműen felülmúlja a Windows XP-t, vagy bármely asztali rendszert, és partiban lesz az év vége felé megjelenő, régóta várt Windows Vistával is.

0

Elindult a Windows Live Search bétája

2006. március 9. 16:41

A Microsoft elérhetővé tette új keresőmotorjának béta változatát, ami nem csak a keresési találatok terén fejlődött, hanem felhasználói felülete is meglehetősen újszerű. A kereső a search.live.com címen érhető el.

0

Immár 150 ezren vesznek részt a Vatera online árverésein

2006. március 9. 16:02

Magyarország vezető online aukciós piactere, a Vatera március elején elérte a 150 000 regisztrált felhasználószámot, amivel újabb mérföldkövet ért el a hazai online kereskedelemben. A vatera.hu oldalon bárki aukcióra bocsáthatja eladásra szánt termékét, hogy a lehető legkedvezőbb árat érje el.

0

Indul a szélessávú internet a német T-Mobile hálózatán -- hamarosan itthon is

2006. március 9. 13:46

[DMEurope/UMTS Forum] A német T-Mobile a héten zajló hannoveri CeBIT-et követően elindítja a HSDPA (high speed downlink packet access) technológián alapuló szélessávú mobilszolgáltatását, közölte a vállalat. A vezetékes xDSL technológiákkal is összemérhető sebességeket produkáló hálózat kezdetben másodpercenként 1,8 megabit maximális letöltési sávszélességre lesz képes, majd később tovább gyorsul.

0

Kínai fejlesztőgárdát és jelenlétet vásárolt az ATI

2006. március 8. 16:49

[Reuters/Associated Press] A főként grafikus chipjeiről ismert ATI Technologies egy kínai kisvállalatot vásárolt. A kanadai cég magába olvasztja a sanghaji székhelyű Macrosynergy tevékenységét, amely az XGI Technology egyik leánya volt, valamint az XGI Santa Clara-i (Kalifornia) irodája is átköltözik a kanadaiak helyi képviseletéhez.

0

A hibásnak vélt elektronikai termékek fele tökéletesen működik

2006. március 8. 12:16

[Reuters] A bonyolultság öl: az áruházakba hibára hivatkozva visszajuttatott termékek fele teljesen hibátlanul működik, mindössze a vevők nem tudtak rájönni, hogyan használják azokat, közölte egy hétfői holland kutatás. A panaszok többségét a rosszul átgondolt tervezés váltja ki, melyeket aztán a gyártó vállalatok jellemzően elutasítanak.

0

A ráncfelvarrott EVD optikai formátum is bemutatkozik a CeBIT-en

2006. március 8. 09:41

[EETimes.com] Bár a híradások az utóbbi időben jóformán csak a két rivális, a Blu-Ray és HD DVD formátumháborújáról szólnak, néhány kínai cég csendben tovább fejlesztgette Kína saját, független optikai formátumát, a hamvában holt EVD-t. A holnap kezdődő hannoveri CeBIT-en számos kínai vállalat bemutatja ezen a területen elért eredményeit, többek között az olcsó, CD-nél és DVD-nél használt vörös lézeren alapuló, mégis akár 40 gigabájtnyi adatot tároló lemezeket és lejátszókat.

0

Ősszel kerülhetnek piacra az első vezeték nélküli USB-vel rendelkező perifériák

2006. március 7. 15:13

[News.com] Ősszel, a harmadik negyedévben kerülhetnek piacra az első olyan perifériák, külső kiegészítők, melyek a ma már általánosan használt Universal Serial Bus (USB) vezetékes kapcsolat vezeték nélküli megfelelőjével kommunikálhatnak majd. A Wireless USB az iparág szereplői szerint egyszerűbb, könnyebben használható, vezeték nélküli kommunikációs csatornát nyújthat majd a digitális kamerák, optikai meghajtók, nyomtatók és külső merevlemezes meghajtók számára.

0

Megérkeztek a leggyorsabb kétmagos Opteronok

2006. március 7. 13:32

Megérkeztek a legújabb, legerősebb kétmagos Opteron chipek, amelyek immáron 2,6 gigahertzen ketyegnek, szemben a korábbi 2,4 gigahertzes példányokkal. A szerverchipek megjelenését előrevetítette a nemrég bejelentett Athlon 64 FX-60 debütálása is, amely némileg magasabb energiakeretből érte el ugyanezt az órajelet.

0

Újabb kétmagos processzorral szerelt noteszeket mutatott be a HP

2006. március 7. 10:27

[POcket-lint] A Hewlett-Packard három új, üzleti felhasználóknak szánt noteszgépet mutatott be, melyek mindegyike a jelenlegi legerősebb mobil processzorral, az Intel Core Duo processzoraival rendelkeznek. Az új modellek nem az ultrahordozható kategóriába tartoznak nagyméretű, 17 hüvelykes kijelzőikkel és viszonylag súlyosabb kivitelükkel.

0

Tévékimenet is található a Samsung 8 gigabájtos zenetelefonján

2006. március 7. 10:03

[infoSync.net] A koreai Samsung a holnapután kezdődő hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron mutatja be SGH-i300 zenetelefonja jelentősen továbbfejlesztett változatát, mely nem csak új operációs rendszerrel, hanem lényegesen nagyobb kapacitással lesz majd megvásárolható. Az első 8 gigabájtos merevlemezzel szerelt okostelefonban 2 megapixeles kamerát és tévékimenetet is találhatunk.

0

Memóriakártyáról vetít képeket a Panasonic kicsi és könnyű projektora

2006. március 7. 09:22

A Panasonic új projektora a világ egyik legkisebb, legkönnyebb SD memóriakártya-olvasóval rendelkező LCD-projektora. A PT-P1SD kivetítő segítségével még egyszerűbben tekinthetjük meg digitális fényképezőgéppel készült fotóinkat, elegendő csupán a memóriakártyát az SD slotba helyezni.

0

Már félmillióan az iwiw online közösségben

2006. március 6. 15:56

[iwiw.blog.hu/HWSW] Ma reggel regisztrált a magyar közösségi hálózat, az iwiw.hu félmilliomodik felhasználója, azaz immár ennyien keresik ismerőseiket, építenek és ápolnak kapcsolatokat. Ezt az aktív felhasználói számot a rendszer több mint 3 év alatt érte el, de gyakorlatilag az utóbbi 4 hónap során történt a regisztrációs robbanás.

0

Drága sámántánccal űzték el a viharfelhőket a BlackBerry feje fölül

2006. március 6. 13:44

[CNNMoney.com] A BlackBerry üzleti tenyérgépeket készítő Research in Motion pénteken bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a vállalatot szabadalombitorlással vádló NTP-vel, ezért végre elvonulnak a viharfelhők a mintegy hárommilliónyi tengerentúli, Blackberryt használó mobilos feje fölül. A RIM nem kevesebb mint 612,5 millió dollár kártérítést fizet az NTP-nek, melynek fejében a Blackberry készülékek a jövőben is jogosultak a vádak szerint szabadalmat sértő, vezeték nélküli e-mail szolgáltatás igénybevételére.

0

Eldobta első Blu-ray-lejátszója terveit az LG Electronics

2006. március 6. 12:08

[Engadget] Az LG Electronics nem bíz semmit a véletlenre: a koreai gyártó elvetette az egyetlen formátumot támogató BD199 Blu-ray-lejátszó termékével kapcsolatos terveit, és a felhasználók szempontjából sokkal kedvezőbb megoldással rukkol elő pár hónap múlva. Az új lejátszó multiformátumú lesz, a Blu-ray lemezek mellett a rivális HD DVD lemezeket is fogadja majd.

0

Egyetlen online licenc megvásárlásával okosíthatjuk majd tovább a Windows Vistánkat

2006. március 6. 10:54

[eWeek] Egy új frissítőmechanizmust is kipróbálnak a Microsoft tesztelői a február végén megjelent újabb Vista technológiai előzetessel: a Windows Anytime Upgrade funkció azt teszi majd lehetővé, hogy csupán egyetlen online licenc megvásárlásával és az eredeti lemez behelyezésével ugorhassunk verziót, anélkül, hogy újra kellene telepítenünk az operációs rendszert.

0

Hamarosan itthon is kapható lesz a Samsung YP-Z5 nagykapacitású zenelejátszója

2006. március 6. 10:17

Hamarosan hazánkba is megérkezik a Samsung január elején, a 2006-os Consumer Electronics Show kiállításon bemutatott hordozható zenelejátszója, az YP-Z5 névre keresztelt modell. A mindössze 57 grammos MP3-lejátszó leginkább az iPod nanóra hajaz, de egyetlen feltöltéssel akár 35 órán keresztül is használható.

0

Idén megduplázódhat az eladott okostelefonok száma

2006. március 6. 09:47

[Xbit labs] Az ABI Research piackutató vállalat elemzése szerint 2006 igazán nyerő év lehet az okostelefonokat gyártó vállalatok számára, mivel a cég becslése szerint idén akár kétszer annyi okostelefon is gazdára találhat, mint 2005-ben. Az okostelefonok részesedése 123 millió darabbal akár a 15 százalékot is elérheti a mobiltelefon-piacból.

0

AMD-tervek 2008-ig

2006. március 3. 15:38

[The Inquirer/HWSW] Charlie Demerjian, az Inquirer informatikai bulvárlap egyik szerkesztője korábban sosem látott termékterveket és információkat húzott elő tarsolyából. Ezúttal az Intel és az AMD következő generációs processzoraival kapcsolatban eregetett szélnek hétpecsétes titkokat, most azonban, a jövő heti Intel Developer Forumra tekintettel, azt nézzük meg, mit főzhetnek majd az AMD konyháján.

0

Duáltuneres és hibrid hordozható tévévevőket dob piacra a Pinnacle Systems

2006. március 3. 14:15

[Clubic.com] A PC-s kiegészítőket és videoszerkesztő eszközöket fejlesztő Pinnacle Systems bejelentette legújabb tévétunereit, melyek között nem csak hibrid modelleket találhatunk, melyek analóg és digitális adásokkal is kompatibilisek, hanem olyanokat is, melyeken két tuner teszi lehetővé azt, hogy az egyik műsor megtekintése közben egy másikat felvegyünk.

0

Vérfrissítés a Nokia formatervező-csapatában

2006. március 3. 12:45

A közép- és alsókategóriás Nokia mobiltelefonok formatervezéséért felelős Alastair Curtis fogja felügyelni ezentúl az összes készülék kialakítását. A 37 éves brit szakember, aki 1993 óta áll a Nokia alkalmazásában, áprilistól lesz a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának vezető formatervezője.

0

Bárhova magunkkal vihetjük az SMC internetes telefonálást támogató routerét

2006. március 3. 11:59

Az SMC bemutatta a mindent-egyben filozófia szellemében fejlesztett legújabb termékét, az SMC Wireless Travel Voice Gateway (SMCWTVG) hordozható routert, mely nem csak vezeték nélküli útválasztóként, hanem VOIP-átjáróként is működhet. A hordozható készüléket internethez és egy telefonkészülékhez csatlakoztatva lényegében bárhol a világon egy működő telefonvonalat kaphatunk, akárhol is járjunk.

0

Mobilos tévéadások vételére is alkalmas a Dacos DivX-lejátszója

2006. március 3. 10:02

[aving.net] A Dacos Technology márciusban dobja piacra merevlemezes DivX-lejátszóját, mely nem csak filmek, képek megjelenítését és zeneszámok megszólaltatását teszi lehetővé a televíziókészülékünkön, hanem a kifejezetten mobiltelefonok digitális tv-tunerjei számára indított földi sugárzású televízióadásokat is képes fogni és megjeleníteni.

0

A vártnál jobb negyedévet zárt a Novell

2006. március 3. 09:58

Tegnap tette közzé első negyedéves eredményeit a Novell, a vállalat az elemzői várakozásoknál némileg kedvezőbb mutatókról számolt be. Figyelemre méltó volt az menedzsment és azonosságkezelési termékek 20 százalékos forgalomnövekedése.

0

Az AMD magyarázatot követel, miért csak Intel processzorokon működnek a Skype egyes képességei

2006. március 2. 16:01

[CNET News.com/HWSW] Az Intel ellen folytatott, kiterjedt trösztellenes keresetében az AMD idézést küldött a Skype-nak is, miután az az Intellel exkluzív üzletet ütött nyélbe korábban. A megegyezés értelmében a Skype egy extra funkciója, a 10 résztvevős konferenciabeszélgetés kizárólag kétmagos Intel processzorokra épülő számítógépeken érhető el.

0

Börtönben gondolkodhatnak az árkartellről a Hynix vezetői

2006. március 2. 12:40

Bűnösnek vallotta magát az árkartellben a Hynix négy dél-koreai vezetője, ezért tetemes pénzbüntetést kell fizetniük és börtönbüntetést is le kell tölteniük töltenek. D.S. Kim értékesítési és marketing-igazgatóra 8 hónapnyi, C.K. Chung stratégiai partnerkapcsolati vezetőre pedig 7 hónapnyi büntetést róttak ki, emellett két további vezetőnek 6, illetve 5 hónapos börtön jár. A négy vezető emellett egyenként 250 ezer dolláros pénzbüntetést is kell fizessen.

0

Újabb előzetes jelent meg a Microsoft Exchange 12-ből

2006. március 2. 10:43

A Microsoft világszerte mintegy 200 ezer ügyfele és partnere részére küldi ki az Exchange 12 legújabb előzetes változatát. A népszerű szerverszoftver friss Community Technology Preview-ja scak a TechNet- és az MSDN-előfizetők számára érhető el szigorú titoktartási nyilatkozat aláírásával. A felhasználók kipróbálhatják, mit tud az új változat, azonban nem oszthatják meg másokkal sem a szoftvert, sem a képességeit, sem pedig tapasztalataikat. A Microsoft tervei szerint a 2006 közepén kiadásra kerülő Beta 2 változat már nyilvánosan elérhető lesz.

0

Nyolc terabájtnyi merevlemez egyetlen PC-ben

2006. március 1. 15:32

A különleges számítógépekre specializálódott VoodooPC az idén egy olyan konfigurációval jelentkezik, amelyben 16 darab 500 gigabájtos merevlemez található, a tárolókapacitás így eléri a 8 terabájtot. A vállalat szerint az óriási kapacitásra a HD formátumú anyagok tárolása miatt lesz szükség, ugyanis egyórányi nagyfelbontású anyag adott esetben akár 400 gigabájtot is elfoglalhat. Egy HD-anyagok tárolására és lejátszására szolgáló média PC-be tehát a lehető legnagyobb kapacitású tárolókat kell építeni -- véli a VoodooPC.

0

Könnyített változatban is piacra dobja tükörreflexes fényképezőgépét a Samsung

2006. március 1. 15:21

[Clubic.com] Alig másfél hónappal első tükörreflexes digitális fényképezőgépe bemutatását követően a Samsung máris egy második modellel rukkolt elő. A GX-1L elnevezése nem véletlenül hasonlít annyira az előd GX-1S-ére, hiszen a két kamera váza megegyezik egymással, csupán a képességeikben találhatunk különbségeket. Az GX-1L az előd Lightosabb változata: kicsit kicsit butább, de mindezekért cserébe 200 euróval (~50 ezer forinttal) olcsóbb.

0

Minden saját dokumentumot töröl a keresztplatformos, tenyérgépeket is fertőző Crossover vírus

2006. március 1. 14:14

[News.com] Ismeretlen forrásból kapta a Mobile Antivirus Researchers Association azt a koncepcióvírust, melyet egyelőre ismeretlen fejlesztők egy lehetséges hiba kihasználhatóságát demonstrálandó készítettek. A Crossover névre keresztelt vírus egyelőre nem terjed a vadonban, különleges képessége pedig az, hogy a Windows operációs rendszerek mellett a számítógéphez csatlakozó, Windows Mobile operációs rendszert futtató tenyérgépeket is megfertőzi.

0

Vietnámban terjeszkedik az Intel

2006. március 1. 12:59

Az Intel hivatalosan is megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint Vietnámban nyit egy félvezetők tesztelésére és tokozására szolgáló üzemet. A Ho Si Minh városban 300 millió dolláros befektetéssel létrejövő gyár az eddigi legnagyobb amerikai beruházás Vietnámban. Craig Barrett, az Intel igazgatótanácsának elnöke elmondta, az üzem építése azonnal elkezdődik és 2007 végén már megindulhat a termelés.

0

Serial ATA felülettel érkezik a Samsung következő DVD-írója

2006. március 1. 11:14

A Samsung Electronics bemutatta legújabb DVD-íróját, mely a jól megszokott IDE felület helyett az egyre elterjedtebb Serial ATA csatolón keresztül kapcsolódik a számítógépünkhöz. A keskenyebb, vékonyabb adatkábel elsősorban a számítógépházak szellőzését segíti, ugyanakkor gyorsabb csatlakoztatást és nagyobb adatátviteli sebességet is ígér -- bár ez utóbbinak egy DVD-író esetén nem sok szerepe van.

0

Megérkeztek az Intel-alapú Mac minik

2006. március 1. 09:11

A mindenki által várt érintőképernyős iPodnak egyelőre nyoma sincs, a tegnapi sajtórendezvényén az Apple csak az Intel-alapú Mac miniket mutatta be, valamint néhány iPod-kiegészítőt.