Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 12. 10:28

Akár pendrive-ról is futtatható a Lotus Notes új változata

Az IBM kiadta a Lotus Notes csoportmunka-szoftver új változatát (7.0.2), amely akár egy pendrive-ról vagy más hordozható adattárolóról is futtatható. A vállalat szerint a hordozható Notes segítségével az utazó üzletemberek bárhonnan hozzáférhetnek leveleikhez, határidőnaplójukhoz, még akkor is, ha éppen nincs náluk a notebookjuk. A megoldás további előnye, hogy az adatok biztonságban vannak a pendrive-on még a notebook ellopása vagy elvesztése esetén is.

[HWSW] Az IBM kiadta a Lotus Notes csoportmunka-szoftver új változatát (7.0.2), amely akár egy pendrive-ról vagy más hordozható adattárolóról is futtatható. A vállalat szerint a hordozható Notes segítségével az utazó üzletemberek bárhonnan hozzáférhetnek leveleikhez, határidőnaplójukhoz, még akkor is, ha éppen nincs náluk a notebookjuk. A megoldás további előnye, hogy az adatok biztonságban vannak a pendrive-on még a notebook ellopása vagy elvesztése esetén is.

A szoftvert tartalmazó pendrive-ot vagy más hordozható adattárolót -- például egy iPodot -- tetszőleges windowsos PC-hez csatlakoztatva elérhetővé válik a megszokott munkakörnyezet. Amennyiben a gépről elérhető a vállalati intranet, a felhasználó ugyanúgy dolgozhat róla, mintha csak a cégénél lenne, ha pedig nincs virtuális magánhálózat, a Notes kapcsolat nélküli módban ugyanúgy használható, mint például a repülőgépen egy notebookon. A Notes-klienst tartalmazó adattároló csatlakoztatása után megjelenik egy parancsikon az asztalon, amelyről indítható a program, ez a az adathordozó eltávolítása után eltűnik. A hordozható Notes nem hagy hátra a gépen fájlokat vagy adatokat.

Ed Brill, a Lotus Notes értékesítésért felelős vezetője elmondta, a ma elérhető hordozható adattárolók már elegendő kapacitást nyújtanak a Notes-kliens telepítéséhez: a program már egy 512 megabájtos pendrive-val is beéri, amelyet már 5 ezer forint alatti áron meg lehet vásárolni az üzletekben.

A Notes 7.0.2 újdoságként beépített RSS-olvasót is tartalmaz, illetve maguk a felhasználók is közzétehetnek RSS-feedeket a Notes-ból, például a vállalat többi dolgozója számára. A szoftverből akár saját blogot is létre lehet hozni és karbantartani. A csoportmunka-szoftver új változata emellett beépítve tartalmazza az SAP alkalmazásaival való integrációhoz szükséges komponenseket, valamint támogatja az iCalendar formátumot is. A Notes 7.0.2 maces változatát az év végére ígéri az IBM.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.