Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 9. 11:17

VirusBuster: 100 százalékos védelem Novell NetWare-en és Windows 2000 Serveren

A vírusokkal és vírusvédelemmel foglakozó Virus Bulletin független angol szaklap összehasonlító elemzésén augusztusban a NetWare, októberben pedig a Windows 2000 Server operációs rendszerekre kifejlesztett vírusvédelmi megoldásokat vizsgálta a laptól megszokott szigorú feltételrendszer szerint.

[HWSW] A vírusokkal és vírusvédelemmel foglakozó Virus Bulletin független angol szaklap összehasonlító elemzésén augusztusban a NetWare, októberben pedig a Windows 2000 Server operációs rendszerekre kifejlesztett vírusvédelmi megoldásokat vizsgálta a laptól megszokott szigorú feltételrendszer szerint.

A tesztelt termékeknek alapbeállításokkal és adatbázis frissítés nélkül kellett felismerniük a tesztkészletben szereplő valamennyi vadon élő, azaz jelenleg is aktívan terjedő vírust, mindezt úgy, hogy nem produkálhattak egyetlen vakriasztást sem. A lap szakértői a vizsgálatot mind az állandó védelem, mind pedig a kézzel indítható keresés során vizsgálták. A VirusBuster 2006 for NetWare Servers, illetve a VirusBuster 2006 for Windows Servers a fenti szigorú követelményrendszernek maximálisan eleget tett, így mindkettő megszerezte a Virus Bulletin 100% minősítést.

A Virus Bulletin által elvégzett tesztekből az is kiderült, hogy az egyes megoldások sebessége között jelentős eltérés tapasztalható. A Windows 2000 Serverrel készített tesztben a szlovák Eset Software NOD32 nevű terméke bizonyult toronymagasan a leggyorsabbnak, többszörösen felülmúlva a vetélytársakat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról