Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 16. 11:36

Kipróbálható a Microsoft Virtual PC 2007

A Microsoft kiadta a Virtual PC 2007 bétaváltozatát , az új verzió legfőbb újdonsága a Windows Vista, valamint az Intel és AMD processzorokba épített hardveres virtualizációs funkciók támogatása, valamint az elődjénél nagyobb teljesítmény. A Virtual PC 2007 32 és 64 bites változatban egyaránt létezik, azonban még 64 bites processzoron és operációs rendszeren futtatva is csak 32 bites vendég operációs rendszerek futtatására képes.

[HWSW] A Microsoft kiadta a Virtual PC 2007 bétaváltozatát, az új verzió legfőbb újdonsága a Windows Vista, valamint az Intel és AMD processzorokba épített hardveres virtualizációs funkciók támogatása, valamint az elődjénél nagyobb teljesítmény. A Virtual PC 2007 32 és 64 bites változatban egyaránt létezik, azonban még 64 bites processzoron és operációs rendszeren futtatva is csak 32 bites "vendég" operációs rendszerek futtatására képes.

A Microsoft a Connectix 2003 februári felvásárlásával jutott a Virtual PC és a Virtual Server alapjául szolgáló technológia birtokába. A Kaliforniában, San Mateoban található Connectix magántőkéből működő vállalatként 1988 óta foglalkozott virtualizációs megoldások fejlesztésével. A Connectix Virtual PC 2003 decemberében már a Microsoft neve alatt, Virtual PC 2004 néven jelent meg. A Virtual PC 2004-et idén nyáron ingyenesen elérhetővé tette a Microsoft, a 2007-es változat is ingyen elérhető lesz, mikor elkészül.

A Virtual PC elsősorban olyan környezetben tehet jó szolgálatot, ahol szükség van több operációs rendszeren futó alkalmazások párhuzamos használatára. Ilyen lehet például a szoftverfejlesztés és -tesztelés, vagy akár az egyes Windows-változatok közötti áttérés előkészítése. A Virtual PC jól jöhet még abban az esetben, ha elengedhetetlenül szükséges egy olyan alkalmazás használata, amely csak régebbi operációs rendszeren fut.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról