:

Szerző: Ady Krisztián

2006. október 19. 11:58

A legkisebb Wi-Fi kártya

Ennél kisebb már nem igazán lehet: a Spectec bemutatta a világ első MicroSD méretű vezeték nélküli hálózati kártyáját, mely kétségtelenül a világ legkisebb hálózati csatolója. A Wi-Fi kártya ráadásul nem csak a lassabb 802.11b szabvánnyal, hanem az elméletileg 54 megabit/s-ra képes 802.11g szabvánnyal is kompatibilis.

[HWSW] Ennél kisebb már nem igazán lehet: a Spectec bemutatta a világ első MicroSD méretű vezeték nélküli hálózati kártyáját, mely kétségtelenül a világ legkisebb hálózati csatolója. A Wi-Fi kártya ráadásul nem csak a lassabb 802.11b szabvánnyal, hanem az elméletileg 54 megabit/s-ra képes 802.11g szabvánnyal is kompatibilis.

Kisméretű Wi-Fi kártyák korábban is napvilágot láttak, eddig főként Compact Flash és SD-kártya méretben készültek ilyen hálózati vezérlők, melyeket legtöbbször okostelefonokban, tenyérgépekben használtak a gyártáskor kihagyott vezeték nélküli hálózati csatoló pótlására. A Spectec korábban már bemutatott egy miniSD foglalatú Wi-Fi-csatolót is, az azonban csupán 802.11b szabványnak felelt meg.

Spectec MicroSD Wi-Fi-kártya
A valóságban ennél is kisebb...

A MicroSD formátumú, SDW-823 típusszámú Wi-Fi adapter napokon belül kapható lesz Európában is, körülbelül 90 eurós (~24 ezer forintos) várható áron. A kártya minden újabb windowsos és linuxos -- illetve Windows Mobile 2003-at futtató) okostelefonban és tenyérgépben használható, csupán 23,3 x 11 x 0,7 mm méretű és 188 mA áramot fogyaszt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.