vállalati it archívum - 2006 november

2006
november

0

Elmozdították posztjáról a PlayStation atyját, Kutaragi Kent

2006. november 30. 17:39

[SCEI/Newsweek/HWSW] Elmozdították pozíciójából a Sony PlayStation atyját, a játékipar egyik meghatározó és ellentmondásos személyiségét, Kutaragi Kent. Nem távozik azonban a Sony Computer Entertainment (SCE) kötelékéből, továbbra is elnök-vezérigazgató marad, és az igazgatótanács elnökévé válik, azonban az operatív feladatokkal járó elnök pozíciót Hirai Kazuónak adja át. Hirai az SCE amerikai leányának vezetője volt, december 1-től pedig a SCE globális tevékenységéért felelős elnök és operatív vezérigazgatóvá válik.

0

Érdeklődés hiányában a Novell kiszáll a Hula projektből

2006. november 30. 13:11

A Novell érdeklődés hiányában befejezi a Hula nevű nyílt forrású e-mail és naptárszerver fejlesztését, a programozókat más projektekre csoportosítja át, azonban az eddig létrehozott kódot a nyílt forrású közösség rendelkezésére bocsátja.

0

Elhagyja a Creative-ot és saját útját járja a 3Dlabs

2006. november 29. 10:18

Újra saját útját járná a 3Dlabs, a hírek szerint a grafikus chipjeiről elhíresült, ma már mobil médiaprocesszorokat fejlesztő cég kiválik a tulajdonos Creative Labsból és ismét önálló vállalatként folytatja működését. A Creative állítólag már rábólintott az ügyletre és jövő áprilisban ismét önállóvá válik a 3Dlabs, immár 3Dlabs Semiconductor néven.

0

Már Windows Vistán is fut a Norton Antivirus és a Norton Internet Security

2006. november 29. 08:42

A Symantec elérhetővé tette a Norton Internet Security 2007 és a Norton AntiVirus 2007 biztonsági szoftvereinek Windows Vistán is futó változatainak előzetesét, amelyeket bárki letölthet a cég honlapjáról . A végleges változatok a Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor, vagyis 2007. január 30-án lesznek elérhetők, ekkor a Norton Internet Security 2007 és Norton AntiVirus 2007 felhasználói ingyenesen frissíthetnek majd a Vistát támogató változatokra.

0

Luxuslaptop az MSI-től

2006. november 28. 15:18

Luxuslaptopot dob piacra az MSI, az M677 noteszgép egyedi kialakítású, Crystal Collection jelölésű változatának fedlapján a cég logóját 120 darab Swarovski-kristállyal rakták körbe. Az MSI honlapján olvasható információk szerint nem az M677 lesz az egyetlen exkluzív notebook a tajvani cég kínálatában, a későbbiekben további Crystal Collection modellek megjelenése várható.

0

Önmagát törlő, többször felhasználható papírt fejlesztett ki a Xerox

2006. november 28. 14:34

[InformationWeek] Olyan nyomtatási technológiát fejlesztett ki a Xerox, melynek segítségével önmagukat egy bizonyos időn belül törlő dokumentumok állíthatóak elő, ezután a papír újra felhasználhatóvá válik, így nem a szemetet duzzasztja. A vállalat szerint kinyomtatott szövegek jelentős részét rövid használatot követően kidobják az emberek, mivel mindössze néhányszori olvasás miatt rájuk szükségük, és nem a számítógép képernyőjén akarják ezt megtenni.

0

Hamarosan érkezik a HP külső HD DVD meghajtója

2006. november 28. 13:08

[Clubic.com] Miközben a Microsoft múlt hét végén Európában is piacra dobta az Xbox 360 játékkonzolhoz készült külső HD DVD meghajtóját, a HP is bejelentette, hogy decembertől kapható lesz a kéklézeres optikai lemezek olvasására alkalmas külső készüléke, mely szintén USB 2.0 porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. Bár a két készülék szinte azonos képességekkel rendelkezik, árban hatalmas a különbség közöttük.

0

Letölthető a továbbfejlesztett Opera Mini javás webböngésző

2006. november 28. 11:24

Megjelent és az Opera weboldaláról SMS-ben kérhető linkről ingyenesen letölthető az Opera Software javás, szinte bármilyen mobiltelefonon elfutó webböngészője. Az Opera Mini előző változatának sikerein felbuzdulva a fejlesztők RSS-olvasási képességgel, képfeltöltéssel és még bizonságosabb böngészéssel látták el a szoftver új, mindössze 96 kilobájtos változatát.

0

Már gyártja első 45 nanométeres csíkszélességű processzorát az Intel

2006. november 28. 09:26

Az Intel már javában gyártja a 45 nanométeres csíkszélességű, Penryn kódnevű processzorának mintapéldányait, amelyek segítségével elvégezhetik az utolsó simításokat a lapka tervein, felkészülve a sorozatgyártásra. A vállalat idén januárban a világon elsőként gyártott 45 nanométeres csíkszélességű chipet, egy SRAM-lapkát: a cégnél hagyományosan SRAM-lapkákat használnak az új gyártástechnológiai eljárások teszteléséhez

0

Linuxot használnak a francia honatyák

2006. november 27. 16:34

Windowsról Linuxra cserélik le a francia parlament tagjai által használt munkaállomások operációs rendszerét, miután az Atos Origin által lefolytatott vizsgálat eredménye azt mutatta, a képviselők munkájukat el tudják végezni nyílt forrású szoftverek használatával. A lépéstől jelentős költség-megtakarítást várnak.

0

Magyarul is tud az Outpost 4.0 Pro tűzfal

2006. november 24. 13:44

Elkészült a hazánkban is népszerű Outpost Firewall Pro tűzfal legújabb, 4.0-ás verziója, amely mát 64 bites Windowson is fut és magyar nyelven is elérhető. Az Outpost Firewall Pro 4.0 véd a kémprogramok, billentyűzetfigyelők, trójai programok és más rosszindulatú kódok ellen, megakadályozza, hogy a felhasználók személyes adataihoz illetéktelenek férjenek hozzá, sőt, megvédi a vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódó számítógépeket is.

0

Új, stackelhető ProCurve kapcsolók a HP kínálatában

2006. november 23. 14:41

A HP három új sorozattal bővítette ki a stackelhető Layer 2 Ethernet-kapcsolóinak termékválasztékát. A ProCurve Switch 2810, 1800 és 2510-24 sorozat tagjai kis méretűek, csendesek, egyszerűen telepíthetők és kezlehetők -- állítja róluk a gyártó.

0

Folyamatosan bővül a Microsoft és az SAP közös szoftverének funkcionalitása

2006. november 23. 13:36

Az elkövetkező hónapok során számos új funkcióval gazdagodik a Microsoft és az SAP közös fejlesztésű szoftvere, a MySAP vállalatirányítási rendszert a Microsoft Office-szal integráló Duet. A korábban Mendocino kódnéven ismert szoftver nagy siker a piacon, már több mint 200 ezer licencet érékesítettek belőle -- állítja a Microsoft és az SAP.

0

Elérhető árú, vékony multimédiás telefon a Samsungtól

2006. november 23. 12:24

[Clubic.com] Bár a szuperolcsó multimédiás mobiltelefonok még váratnak magukra, a Samsung legújabb alsó-középkategóriás mobilkészüléke, az SGH-250 kétségkívül nagyszerű ár-teljesítményt tudhat magáénak, és ennek köszönhetően valószínűleg komoly sikereket is elérhet a piacon. A kevesebb, mint 200 euróért (~52 ezer forint) piacra kerülő, 14 mm vékony szétcsúsztatható készülék mindent tud, amit ma egy multimédiás telefonnak tudnia kell.

0

Kipróbálható az otthoni felhasználók védelmére kifejlesztett Norton 360

2006. november 23. 12:23

A Symantec kiadta a korábban Genesis kódnéven ismert Norton 360 nyilvános bétaváltozatát . Az éves előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatás a vállalat szerint véd a vírusok, trójaik, spyware-ek és egyéb kártevők ellen, tartalmaz phishing-szűrőt, tűzfalat és behatolás-érzékelőt, illetve képes automatikus adatmentést és -visszaállítást is végezni, akár titkosítással is.

0

Márciusban érkeznek az integrált flashmemóriás Seagate merevlemezek

2006. november 23. 10:30

[Digitimes] A tajvani Digitimes értesülései szerint márciusban kezdi meg a Seagate azoknak a mobil eszközökbe szánt, 2,5 hüvelykes merevlemezeknek a gyártását, melyek saját flashmemóriával rendelkeznek majd. Az első ilyen modellekbe 256 megabájtnyi saját memóriát építenek a hagyományos, 8 vagy 16 megabájtnyi gyorsítótár mellé, de később a hibrid merevlemezekből 512 megabájtos és 1 gigabájtos változatok is várhatók.

0

Figyelni kellene a megtévesztő domainnevekre

2006. november 22. 14:51

Az F-Secure Corporation hivatalos blogján megjelentek szerint nyilvános domainnév aukciókon legálisan kerülhetnek adathalászok kezébe a népszerűbb bankok és pénzintézetek, vagy más cégek neveihez hasonló olyan megtévesztő domain nevek, mint például a citi-bank.info, az americanexpress.cc, vagy a visacard.us.

0

Haszontalanok a phishing-szűrők

2006. november 22. 11:15

Nemrég két tanulmány is napvilágot látott az Internet Explorer 7 és a Mozilla Firefox 2.0 anti-phishing képességeivel kapcsolatban, azonban ezek közös tulajdonsága, hogy a böngészőket fejlesztő cégek megrendelésére készültek. A neves Carnegie Mellon Egyetem az Egyesült Államok hadseregének kutatás-fejlesztési intézetével, valamint a US National Science Foundationnel együttműködve most egy független elemzést publikált , amelyben meglepő következtetésekre jutott.

0

Több magyar vállalat a régió leggyorsabban növekvő technológiai cégei között

2006. november 22. 10:49

A Deloitte üzleti tanácsadó vállalat immár tizenegyedik éve teszi közzé a világ leggyorsabban növekvő technológiai vállalatainak listáját, régiókra lebontva. A magyar vállalatok a közép-európai régió részeként szerepelnek, nem is rosszul: az Technology Fast 50 régiós listáján hét magyar vállalat szerepel, míg a feltörekvő új csillagok kilences listájából öt magyar.

0

Megbízhatók-e a flash memóriák?

2006. november 22. 10:42

Az információbiztonság és adatmentés hazai szakértője, a KÜRT Zrt. kutatómunkája során kiderült: a flash memóriák nem feltétlenül megbízhatóbb adattároló médiumok a merevlemezeknél. Laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, a flash memóriákban az írási művelet technológiai sajátosságai miatti anyagfáradási tulajdonságok növelik az adatvesztés esélyét, tehát a merevlemezekhez hasonlóan a flash memóriák meghibásodási okai is nagyrészt fizikai jellegűek.

0

Felvásárlással erősít a mobil biztonság terén a Check Point

2006. november 21. 12:37

A Check Point Software Technologies bejelentette a svéd Protect Data felvásárlását, a tranzakció értéke 586 millió dollár. A Protect Data igazgatótanácsa azt ajánlja a részvényeseknek hogy fogadják el a Check Point ajánlatát, a cég legnagyobb tulajdonosa, a 10,46 százalékos részesedéssel rendelkező Monterro Holding már rá is bólintott az üzletre.

0

Windows Vistát is támogat már a NOD32 vírusírtó alkalmazás

2006. november 21. 10:15

Hosszú vajúdást követően megszületett a NOD32 antivírus alkalmazás Microsoft Vistát is támogató, 2.7-es verziója. Az Eset Software frissített alkalmazása rögtön teljes támogatást nyújt, nem csak a 32 bites, hanem 64 bites Vista változatoka is feltelepíthető. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató új verzió a jelenlegi felhasználók számára ingyenesen érhető el.

0

Jövő év végén meghaladhatja a 100 százalékot a hazai mobilpenetráció

2006. november 20. 16:18

Amennyiben az idei ütemnek megfelelően nő tovább a hazai mobilelőfizetések száma, 2007 végén akár a 100 százalékot is meghaladhatja a hazai mobilpenetráció, azaz elméletileg mindenki -- az újszülöttek, illetve az aggastyánok is -- rendelkezni fognak élő előfizetéssel, mobiltelefonnal. A statisztika persze csal: ez csupán azt jelenti, hogy még többen rendelkeznek majd itthon egynél több előfizetéssel. A Nemzeti Hírközlési Hatóság legfrissebb közleménye szerint októberben 41 ezerrel 9 millió 645 ezerre nőtt a három hazai mobilszolgáltató előfizetőinek száma, így a 100 főre jutó előfizetések száma október végén 95,8 volt -- míg 2005 október végén ez az érték még csupán 90,3 volt.

0

A fejlesztők már elérhetik a végleges Windows Vistát

2006. november 20. 14:35

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven kiadta a Windows Vista végleges változatát a fejlesztők számára, a TechNet- és MSDN-előfizetők máris elérhetik a szoftvert és megkezdhetik az alkalmazásaik tesztelését.

0

Történelmi magasságban a tenyérgép-eladások

2006. november 20. 11:55

A harmadik negyedév során világszerte 4,5 millió PDA talált hazdára, ami éves szinten 31,9 százalékos növekedést jelent -- derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból.

0

Fizetős változat is lesz a JBossból

2006. november 20. 11:23

A JBosst bekebelező Red Hat hamarosan kétféle változatban kínálja majd a népszerű, nyílt forrású alkalmazásszervert: a cég Linux-disztribúciójához hasonlóan lesz egy ingyenes verzió, amelyhez nem jár terméktámogatás, és lesz egy támogatott, de fizetős verzió.

0

Érkezik a ZoneAlarm 7.0

2006. november 20. 10:28

A Check Point kiadta a népszerű ZoneAlarm legújabb verziójának bétaváltozatát, a ZoneAlarm Internet Security 7 előzetese hamarosan bárki számára letölthető lesz a vállalat weboldaláról. A bétatesztelés négy-héy hétig tart majd -- állítja a Check Point.

0

Két digitális tévétuner a Terratec új pendrive méretű eszközében

2006. november 17. 12:46

Amikor azt hinnénk, hogy ennél kisebb már nem nagyon lehet, a gyártóknak mindig sikerül pozitív csalódást okozniuk. Amikor megjelentek az első pendrive méretű tévétunerek, melyekkel digitális földfelszíni tévéadásokat lehetett fogni, valósznűleg nem gondoltuk, hogy rövid időn belül akár kettő vevőt is képesek ekkora méretbe belezsúfolni.

0

Könnyebbé teszi okostelefon-flották kezelését a Nokia megújult szoftvercsomagja

2006. november 17. 11:47

Frissült a Nokia Intellisync Device Management szoftvere: az új változat már támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync beállításokat az S60 3rd Edition és a Symbian operációs rendszereken alapuló Nokia Eseries készülékcsaládon -- a Nokia E50-en, E60-on, E61-en és az E70-en --, valamint a Windows Mobile 5.0 platformot használó eszközökön, például a Palm Treo 700 W és a Motorola Q készülékeken is.

0

Harmincöt éve született meg a mikroprocesszor

2006. november 16. 16:20

Kedves Olvasó, legyen szíves, álljon fel, és úgy olvassa el: 35 éves a mikroprocesszor. Ellentmondásosnak tűnik, hogy miközben mára mindennapi életünk alapul a számítógépek, így a mikrochipek működésére, addig létezésüket teljesen magától értetődőnek, természetesnek tartjuk. Egy biztos, a világ mikroprocesszorok nélkül messze nem olyan lenne, mint amilyennek ma ismerjük.

0

Trend Micro: továbbfejlesztett védelem az okostelefonokra

2006. november 16. 16:19

A Trend Micro bejelentette, hogy máris elérhető a Trend Micro Mobile Security biztonsági szoftver legújabb, 3.0-ás változata. Az alkalmazás továbbfejlesztett biztonsági funkciói révén átfogó védelmet nyújt a hackerek, az illetéktelen behatolások, valamint a rosszindulatú mobilprogramok és a nem kívánt SMS-ek ellen windowos készülékeken, 2007-től pedig Symbian platformon is.

0

Kezdőknek ajánlja legújabb tükörreflexes fényképezőgépét a Nikon

2006. november 16. 09:30

[Engadget] Az előzetes várakozásoknak megfelelően -- éppen időben, a nagy karácsonyi vásárlások megkezdése előtt -- piacra dobta legújabb, belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépét a Nikon. A viszonylag kompakt, kisméretű gépet azoknak szánja a vállalat, akik kinőtték az egyszerűbb digitális fényképezőgépek kereteit, de sokallják a félprofesszionális tükörreflexesek árát.

0

Kína megengedte a wikizést polgárai számára

2006. november 15. 16:22

[The Wall Street Journal] Mindenféle előzetes bejelentés vagy magyarázat nélkül a kínai kormányzat a napokban hozzáférhetővé tette a Wikipédiát az ország internetező lakossága számára, amely ezt követően robbanásszerű növekedést tapasztalt a regisztrációk és kínai nyelvű cikkek terén -- írja a Wall Street Journal. A messze földön híres netcenzúrája miatt Kína egy francia jogharcos szervezet szerint az internet egyik legfőbb ellenségének számít.

0

A világ 500 legerősebb számítógépe

2006. november 15. 15:16

Nincs változás a világ legerősebb szuperszámítógépeit tartalmazó Top500 lista élén. A novemberi összesítésben ismét, immár harmadszorra az amerikai Energetikai Minisztérium alá tartozó Lawrence Livermore National Laboratoryba telepített IBM BlueGene/L tetszeleg a világ legszuperebb számítógépeként.

0

Egyszerre akár négy vászonra is vetít az Epson új projektora

2006. november 15. 14:55

Az Epson három új kisméretű, XGA-felbontású, 3 LCD-s kivetítőt mutatott be, melyeket elsősorban az üzleti és az oktatási ügyfelek számára fejlesztettek ki. Az EMP-1715 a piac legkisebb és legkönnyebb, nagy fényerejű, vezeték nélküli projektora, mely többképernyős megjelenítésre is alkalmas.

0

Mobil zeneterjesztésre szövetkezik a Napster és az Ericsson

2006. november 15. 11:35

Mobiltelefonokon is terjeszkedik a legális zeneletöltéseket kínáló Napster: az Ericsson és az állománycserélő hálózatból kinőtt, ma már legális zeneszolgáltató bejelentette, hogy a TMN Portugal előfizetői több mint 2 millió teljes hosszúságú, letölthető zeneszámhoz férhetnek hozzá mobiltelefonjuk segítségével. A Music Box szolgáltatás alapját az Ericsson megoldásaiból és a Napster tartalmaiból összegyúrt Napster Mobile adja.

0

Oroszok veszik meg az AMD nem használt berendezéseit

2006. november 14. 16:03

[Kommersant.com] Orosz lapértesülések szerint az AMD félvezetőipari berendezéseket értékesít egy orosz vállalat számára. A Zelenograd Angstrem az amerikai chipgyártótól vásárolna meg magas volumenű termeléséhez szükséges eszközöket -- írja a Kommersant. Az ügylet értéke elemzők szerint elérheti a 250-300 millió dollárt.

0

Folyamatosan figyel az F-Secure Internet Security 2007

2006. november 14. 15:56

Az itthon is általánosan ismert és közkedvelt biztonsági termékeket szállító F-Secure Corporation ma sajtótájékoztatón mutatta be a magyar nyelvű kezelőfelülettel is ellátott F-Secure Internet Security 2007 szoftvercsomagot. A csomag a DeepGuard technológia segítségével nyújt átfogó védelmet a még ismeretlen és új fenyegetésekkel szemben is.

0

Könnyedén feltörhetők a Broadcom Wi-Fi-vel ellátott windowsos számítógépek

2006. november 14. 12:00

[News.com] Komoly veszélynek vannak kitéve a Broadcom vezeték nélküli hálózati vezérlővel ellátott windowsos PC-k, egy hétvégén nyilvánosságra hozott módszerrel ugyanis könnyedén át lehet venni az irányítást ezek felett a számítógépek felett. A gyors és megnyugtató megoldás jelenleg az, ha letiltjuk a hálózati vezérlőt, de a Broadcom már közzétett egy frissített meghajtóprogramot is.

0

Ingyenes WAP a Pannon új előfizetőinek

2006. november 14. 10:56

Új WAP-népszerűsítő akcióba kezdett a Pannon: minden egyes új előfizetőjének, legyen az számlás vagy kártyás előfizető, 2007. december 31-ig 1 megabájtnyi ingyenes WAP-forgalmat ad ajándékba. A belföldön felhasználható adatforgalmi kedvezményt a vásárlás napjától számított egy hónapig lehet igénybe venni.

0

A legkisebb színes A3-as nyomtató az OKI-tól

2006. november 13. 16:32

Az OKI Printing Solutions november 27-én kezdi meg legújabb -- és egyben a legkisebb legolcsóbb -- színes, A3-as nyomtatója értékesítését. A C8600 modell fogyasztói ára az eddig megszokott A3-as színes készülékek árának hozzávetőlegesen a fele lesz, de a készülék helyfoglalásában is hasonló csökkenést értek el.

0

Lanpartizóknak kínálja két új noteszgépét az ASUS

2006. november 13. 13:39

[Engadget] A tajvani ASUS pénteken lebbentette fel a fátylet két új noteszgépéről, emlyet ezúttal kifejezetten a játékosok számára fejlesztett. Az elsősorban asztali gépeket helyettesítő, de könnyen hordozható -- lanpartisok előnyben -- ASUS noteszgépek különleges dizájnt kaptak, mely nem csak a készülékek külső megjelenésében érhető tetten.

0

Félmillió filmet adott el eddig az iTunes-on keresztül a Disney

2006. november 13. 11:23

[Clubic.com] Miközben a tengerentúlon mindenki a Microsoft első saját audiolejátszója, a Zune csütörtöki startjára vár, a Disney bejelentette, hogy a nagy rivális iTunes-on keresztül már több mint félmillió filmet adott el. A Disney talán nem véletlenül volt az első, aki az Apple videós iPodjához tartalmat biztosított, hiszen az Apple első embere, Steve Jobs a Pixar felvásárlásával a Disney igazgatótanácsának tagja és legnagyobb részvényese lett.

0

A Motorola kezében a Good Technology

2006. november 13. 11:21

A Motorola felvásárolja a vállalati mobil szoftvereket és megoldásokat fejlesztő, magánkézben levő Good Technologyt, a 2007-ben lezáródó akvizíció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. A Good Technolgy története során több mint 200 millió dollár kockázati tőkét nyelt el, így a tranzakció értéke biztosan többszázmillió dollárra rúg.

0

Új szoftverrel könnyíti a távoli hozzáférést a Check Point

2006. november 13. 10:15

A Check Point egy új biztonsági megoldást jelentett be, mely ezúttal a Windows Mobile eszközöket -- okostelefonok, tenyérgépek -- használók számára nyújt biztonságos, zavartalan távoli hozzáférést a vállalati hálózathoz, alkalmazásokhoz, adatokhoz. A SecureClient Mobile kliens a különböző hálózatokon keresztül végzett roaming közben folyamatos és átlátható VPN kapcsolatot tart fenn a Check Point VPN-1 és Connectra átjárókkal, így szükségtelenné teszi a megismétlendő azonosítást.

0

Szabványos virtualizációs benchmark készül a SPEC-nél

2006. november 13. 09:33

A teljesítményteszteket fejlesztő Standard Performance Evaluation Corp. (SPEC) olyan munkacsoportot hozott létre , amely a virtualizációs megoldások sebességét vizsgáló, iparágilag elfogadott kváziszabványos benchmarkokat fog kifejleszteni.

0

Olcsó videós mobiltelefonokra fejleszt a Texas Instruments

2006. november 10. 09:40

[News.com] Hamarosan éppen annyira része lehet a legolcsóbb mobiltelefonnak is a kamera és a rövid videoklipek készítése, mint az SMS-írási lehetőség, legalábbis ha a Texas Instruments valóban elkezdi az eCosto névre keresztelt lapka gyártását, mely minden szükséges funkciót egyetlen szilíciumlapkára integrál. Az erre épített szuperolcsó videós mobiltelefonok akár már 2008-ban piacra kerülhetnek.

0

Már rendelhetőek az első négymagos Xeonokkal szerelt szerverek

2006. november 9. 17:06

Mindenféle fanfár nélkül az amerikai Dellnél már rendelhetőek egyes PowerEdge szerverek az Intel négymagos Xeon szerverprocesszorával szerelve, ami arra utal, hogy közel a hivatalos bejelentés, információink szerint a jövő héten esedékes. A négymagos Xeon 5300-as sorozat platform kompatibilis a korábbi 5000 és 5100 változatokkal, így legfeljebb a tápegység teljesítménye és a hűtési rendszer szab határt a felfejlesztésnek.

0

Hamarosan térbeli menüket irányíthatunk a televíziókon?

2006. november 9. 13:47

Hamarosan nem csak az Európában decemberben piacra kerülő Wii játékkonzol speciális, mozgásérzékelőket tartalmazó nuncsakujával hadonászhatunk a televízió képernyője előtt, hanem magát a televíziót is hasonló távirányítóval kezelhetjük. A Hillcrest Labs fejlesztése, a Loop távirányító egy teljesen újszerű megközelítése a hosszú ideje érintetlenül hagyott szórakoztatóelektronikai menüfelületek kezelésének.

0

Microsoft: Filemon és Regmon helyett itt a Process Monitor

2006. november 9. 12:11

A Microsoft egy új eszközzel váltotta le a népszerű Filemon és Regmon segédprogramokat, az új, ingyenesen letölthető Process Monitor segítségével valós időben figyelemmel lehet kísérni a Windows Registry változásait, valamint a gépen futó folyamatokat. A fejlesztésben erőteljesen közreműködött az Mark Russinovich neves biztonsági szakember, akinek Winternals Software nevű vállalatát a nyáron vásárolta fel a Microsoft.

0

Internetes kártevőt küldött szét a Google 50 ezer e-mailcímre

2006. november 9. 12:07

[News.com] A Google komoly hibát vétett kedden, amikor véletlenül több mint 50 ezer címre küldött szét egy internetes kártevőt, a Kama Sutra néven is ismert W32/Kapser.A férget. Az internetes óriás a Google Video levelezőcsoport tagjainak továbbította a kártékony kódot rejtő e-maileket, ahelyett, hogy kiszűrte volna azokat.

0

Rajtra kész a Windows Vista!

2006. november 9. 11:13

Elkészült és 2007. január 30-án lesz hozzáférhető a nagyközönség számára a Windows Vista -- adta hírül tegnap a Microsoft, a régóta várt operációs rendszer kódját pár nappal az Office 2007 befejezése után zárták le. Mindkét szoftver november 30-ától lesz elérhető a mennyiségi licencet vásárló vállalatok számára, a jövő év első hónapjának végén pedig megjelenik a boltokban, illetve előre telepítve a számítógépeken.

0

Erőteljes növekedés a Ciscónál

2006. november 9. 10:30

Közzétette negyedéves mutatóit a Cisco Systems, a vállalat bevétele és nyeresége is szépen növekedett. A hálózati eszközök vezető gyártója magabiztos kilátásokat fogalmazott meg a jelenlegi negyedévvel kapcsolatban, a vállalat 24-25 százalékos bevételnövekedésre számít.

0

Megérkezett az NVIDIA GeForce 8800

2006. november 9. 09:50

Magyar idő szerint tegnap este 8-kor lebbent fel a fátyol az NVIDIA új üdvöskéjéről, a GeForce 8800-ról. A korábban G80 kódnéven ismert lapka valóra váltotta a legvadabb pletykákat is: közel 700 millió tranzisztorból áll, egyes részei jóval 1 GHz feletti órajelen működnek, a memóriabusza 384 bites, a hozzá kapcsolt memória pedig akár 768 megabájt is lehet.

0

Erősebbek lettek az Apple MacBookok

2006. november 8. 16:23

A MacBook Pro mobil munkaállomás után az otthoni felhasználóknak szánt MacBook noteszgépbe is megérkeztek az Intel Core 2 Duo processzorai. A kínálatban továbbra is 1,83 és 2 GHz-es lapkákkal szerelt fehér és fekete konfigurációk szerepelnek.

0

Mobiltelefon vagy inkább noteszgép a Samsung P9000?

2006. november 8. 16:07

Kizárólag Dél-Koreában lesz kapható a Samsung SPH-P9000 Deluxe kommunikátora, amely a lehető legújabb szabványokat és technológiákat süríti egyetlen apró, széthajtható készülékbe.

0

Jönnek az egy gigabájtos SIM-kártyák

2006. november 8. 14:19

[Clubic.com] Hamarosan akár a nagykapacitású SIM-kártyákkal is megoldhatjuk mobiltelefonunk memóriájának bővítését. Míg az SFR és az Orange olyan SIM-kártyákon dolgoznak, melyek 128 vagy 256 megabájtnyi memóriával rendelkeznek, a Samsung és az Msystems sokkal nagyobban gondolkozik.

0

Nanocsövekkel fejlesztené tovább LCD-tévéit a Samsung

2006. november 8. 11:26

[HWSW, News.com] A szén nanocsövek lassan olyanok lesznek, mint az aloe vera: jóformán bármire használhatók. Jobban vezetik az áramot, mint a fémek, és erősebb kötelet lehetne belőlük készíteni, mint amilyenek valaha készültek. Emellett a tévékben is használhatók, mini elektronágyúként, kiváltva ezzel a katódsugárcsövet a hagyományos televíziókból.

0

AMD-alapú üzleti PC-t mutat be a Dell

2006. november 8. 11:00

A Dell idén nyáron jelentette be, hogy felveszi a kínálatába az AMD processzoros gépeket. A vállalat kínálatában elsőként AMD-s asztali PC-k jelentek meg, az augusztusban bemutatott rendszerek azonban még az otthoni felhasználóknak szánt Dimension termékcsalád tagjai voltak, most azonban a Dell bejelentette az OptiPlex 740-et, az első AMD-alapú vállalati PC-jét.

0

VirusBuster: védelem Linuxra és BSD-re

2006. november 8. 09:38

A VirusBuster két új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszert futtató fájlszerverek, valamint a linuxos munkaállomások számára nyújtanak védelmet.

0

Továbbra is dinamikusan nő az interneten bankolók száma

2006. november 8. 08:56

2006. június 30-án az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező hitelintézetek 950 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 58 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban -- derül ki a GKI Gazdaságkutató, a T-Mobile és a Sun Microsystems közös felméréséből. Az internetbanki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban 143 ezer volt, ami éves szinten 48 százalékos növekedést jelent.

0

A Sony Ericsson felvásárolta az UIQ Technology-t

2006. november 7. 14:44

A Sony Ericsson bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötött a svéd szoftverfejlesztő UIQ Technology AB felvásárlásával kapcsolatban. Az UIQ Technology jelenleg a Symbian Ltd. tulajdonában van. A vállalat symbianos telefonok számára fejlesztette hasonló, UIQ nevű szoftverplatformját, melyet többek között a Sony Ericsson is alkalmazott P-sorozatú okostelefonjaiban.

0

Ötödáron nyújtja a VMware ESX szolgáltatásait a XenEnterprise 3.1

2006. november 7. 11:45

A XenSource egy nappal a VMware felhasználói konferenciája előtt jelentette be a XenEnterprise régóta várt 3.1-es bétaváltozatát, amely Linux mellett már Windows futtatására is képes virtuális gépként. A várhatóan januárban végleges változatban, kereskedelmi forgalomban elérhető szoftver a vállalat ígérete szerint a Windows XP-vel és Windows Server 2003-mal lesz kompatibilis a Linux mellett.

0

ECDL-kompatibilis oktatóanyagokat készített a Szabad Szoftver Intézet

2006. november 7. 10:05

Jelenleg elsősorban Microsoft-platformra kidolgozott oktatási anyagok segítségével lehet a European Computer Driving Licence, közismertebb nevén ECDL vizsgára felkészülni. A Szabad Szoftver Intézet célja, hogy Németországhoz hasonlóan hazánkban is lehessen szabad szoftverekre alapozott ECDL vizsgát tenni.

0

Reklám ellenében ingyenes hotspothasználat a Wierától

2006. november 7. 09:36

A Wiera Kft. szélesebb körben elérhetővé teszi vezeték nélküli internetszolgáltatását: a vállalat bejelentette a reklám ellenében ingyenes internetet nyújtó Frierát . A Friera lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Wiera Basic tipusú hozzáférési pontjain egy program futtatásával ingyen internetezhessenek és levelezhessenek.

0

Elkészült a Microsoft Office 2007

2006. november 6. 16:39

A Microsoft lezárta az Office 2007 kódját, ezzel elkészült a szoftver végleges (Release to Manufacturing, RTM) változata. Az aranykód elkészülése azért is fontos mérföldkő, mert egyúttal a Microsoft Office eddigi legnagyobb béta-teszt programjának zárása is: a szoftver második bétaverzióját világszerte 3,5 millióan töltötték le.

0

Az NVIDIA kezében a PortalPlayer

2006. november 6. 15:37

Az NVIDIA 357 millió dollárért felvásárolja a PortalPlayert, amely mobil médialejátszókba szánt chipeket és szoftvereket fejleszt, a vállalat termékei elsősorban az Apple iPodból lehetnek ismerősek a nagyközönség számára, de a PortalPlayer ügyfele többek között a Bang & Olufsen, a Philips, a Samsung és a Thomson is. A PortalPlayer komplett médialejátszó-platformot kínál egyetlen chipben, amely tartalmazza a grafikus magot, az alkalmazásprocesszort, valamint a hálózati- és hangvezérlőt is.

0

LCD-tévé húsvétra: drasztikus áresés várható

2006. november 6. 14:48

[Reuters/HWSW] Az LCD-ipar számára nehéz, gyenge első félévet jósol a Samsung Electronics egyik elnöke. Az ünnepi szezon kielégítésére a termelésben felépülő kapacitások minden bizonnyal feleslegesnek bizonyulnak majd jövő év elején, nem beszélve az esetlegesen eladatlan készletekről. Ami az iparági szereplők számára nehézség, az a vevőknek drasztikus árcsökkentéssel kecsegtet, a folyamatban lévő szokásos árprés felett is.

0

Mobiltelefonokra is kiterjeszti egységes kommunikációs architektúráját a Cisco

2006. november 6. 11:42

A Cisco Systems bejelentette, hogy mintegy 31 millió dollár készpénzért felvásárolja a magántulajdonban lévő Orative vállalatot. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobil készülékek, így mobiltelefonok és okostelefonok piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

0

Platinás változatban is piacra kerül az LG csokitelefon

2006. november 6. 11:33

Az LG Electronics bemutatta csokitelefon-sorozatának legújabb tagját, az egyébként is prémium kategóriás Chocolate phone luxusváltozatát. Az LG Chocolate Platinum (LG KE800) készülék minden eddiginél több funkcióval gazdagítja a Chocolate termékvonalt egy még stílusosabb, új külsőbe öltöztetve. Az LG KE800-at a vörösen világító érintőgombok mellett a gravírozott Chocolate felirattal ellátott, platinából készült emblémája varázsolja egyedivé.

0

Mobilos, javás alkalmazást is biztosít a GMailhez a Google

2006. november 6. 10:07

Újabb hasznos, mobiltelefonokhoz készült alkalmazást tett közzé a Google. A GMail postafiókunk már korábban is elérhető volt a mobiltelefonok saját böngészőjével -- vagy az Opera Minivel --, a most elérhetővé tett javás alkalmazás azonban kezelhetőbb, csinosabb felületet, és még több funkciót nyújt a levelezőnek.

0

Otthoni használatra ingyenes az AVG Antivirus 7.5

2006. november 6. 09:14

A Grisoft bejelentette az AVG Antivirus 7.5 ingyenes változatát, amelyet otthoni használatra ajánl. A szoftver -- sok más termékkel ellentétben -- nem tartalmaz időkorlátot, vírusfelismerési és -eltávolítási képességében azonos a kereskedelmi változattal, szolgáltatásait tekintve jellemzően csak kényelmi, beállítási, automatizálási funkciókban kevesebb. Az AVG Antivirus 7.5 ingyenes változata mellé letölthető a kémprogramok és rosszindulatú szoftverek ellen védő hirdetési AVG Anti-Spyware ingyenes változata is.

0

Szétkapkodták az EA sportjátékait

2006. november 3. 12:11

Váratlanul jó eredményekről adott számot az Electronic Arts. A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója 16 százalékkal erősödő bevételről számolt be és rendkívül bizakodó előrejelzést fogalmazott meg, amelynek alapja a Sony és a Nintendo új konzoljainak régóta várt premierje. A PlayStation 3 és a Wii egyaránt novemberben rajtol el a két legfontosabb piacán, Japánban és az Egyesült Államokban. Warren Jenson pénzügyi igazgató elmondta, az EA becslései szerint a játékipar az idén 0-5 százalékos növekedést érhet el, szemben a korábban várt 0-5 százalékos visszaeseéssel.

0

Tartalomkezelés területén erősít az Oracle

2006. november 3. 10:53

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy mintegy 440 millió dollár készpénzért felvásárolja a vállalati tartalomkezelő megoldásokat fejlesztő Stellent céget. Az Oracle részvényenként 13,50 dollárt kínál a Stellentért, ami a tegnapi záróároz képest 27 százalékos prémiumot jelent -- bár az is igaz, hogy a bejelentés nyomán a Stellent papírjai 25 százalékot erősödtek. A várakozások szerint az ügylet 2007 elején fog lezárulni.

0

Frissült az Arkeia Network Backup

2006. november 2. 16:37

Az Arkeia Software bejelentette az Arkeia Network Backup legújabb, 6.0 verziószámú változatát, amely már integrált SAN-támogatást, távoli meghajtómenedzsmentet, Disk-to-Disk-to-Tape mentést és integrált virtuális szalagkönyvtárat tartalmaz.

0

Kipróbálható az Opera Mini javás webböngésző következő verziója

2006. november 2. 13:06

Újabb funkciókkal bővül az Opera Software hasonló nevű, mobiltelefonok számára fejlesztett javás böngészője. Az Opera Mini sikerein felbuzdulva a fejlesztők RSS-olvasási képességgel, képfeltöltéssel és még bizonságosabb böngészéssel látták el a szoftver új változatának első kipróbálható bétaverzióját.

0

Hosszabb garancia a D-Link vállalati kapcsolóira

2006. november 2. 11:41

A D-Link bejelentette, hogy november 1-től valamennyi üzleti vezeték nélküli és smart switch-ére két év helyett öt év garanciát vállal. A megnövelt garanciális idő minden ezt követően megvásárolt, kis- és középvállalatoknak szánt termékre érvényes lesz.

0

Megjött a Dell első AMD-alapú notebookja

2006. november 2. 11:34

A Dell csendben megkezdte AMD processzoros első noteszgépének forgalmazását, az Inspirion 1501-es modell Sempron vagy Turion lapkákkal rendelhető -- akár Magyarországon is.

0

November 30-án érkezik a Vista, az Office 2007 és az Exchange 2007

2006. november 2. 10:25

November 30-án New Yorkban indul el -- vélhetően világhódító -- útjára a Microsoft két legfontosabb termékének új változata, a Windows Vista és az Office 2007. A New Day for Business című rendezvényt a New York-i Nasdaq tőzsdén tartják, a főszereplője pedig Steve Ballmer, a cég elnök-vezérigazgatója lesz.