Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 30. 15:08

Autós navigációs készülékkel rukkolt elő a Nokia

Egyre többen vásárolnak tenyérgépet kifejezetten autós navigációra, és a direkt erre tervezett eszközök népszerűsége is növekszik, ahogy a készülékek egyre inkább megfizethetők. Most a Nokia is előrukkolt egy személyi navigációs berendezéssel, a Nokia 330-cal.

[HWSW] Egyre többen vásárolnak tenyérgépet kifejezetten autós navigációra, és a direkt erre tervezett eszközök népszerűsége is növekszik, ahogy a készülékek egyre inkább megfizethetők. Most a Nokia is előrukkolt egy személyi navigációs berendezéssel, a Nokia 330-cal.

A 3,5 hüvelykes kijelzővel felszerelt Nokia 330 beépített GPS-vevőt tartalmaz, a készülék előre telepítve tartalmazza a ROUTE 66 Navigate 7 szoftvert, amely a NAVTEQ Európa-térképén alapul, amely útvonal-tervezésre is képes, valamint két- és háromdimenziós megjelenítést egyaránt támogat, emellett élőszóval is tudja instruálni a sofőrt. Az egység 2 gigabájtos memóriájának egy részét ez a szoftver foglalja el, a fennmaradó kapacitást azonban a felhasználó veheti birtokba és autós szórakoztató berendezésként is használhatja a Nokia 330-at, amely képes zenéket és videókat is lejátszani.

A Nokia 330 az idei karácsonyi szezonra jelenik meg a boltokban, Magyarországon azonban legkorábban jövő év elején bukkanhat fel az üzletekben. A készülék ajánlott nettó kiskereskedelmi ára 360 euró, azaz mintegy 95 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról