Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 12. 10:55

Újjászületik a népszerű Eudora levelező

A kommunikációs chipekkel foglalkozó Qualcommnál régóta mostohagyerek volt az Eudora levelezőprogram. Az Eudorát egy Steve Dorner nevű diák házi feladatként fejlesztette ki az Illinois Egyetemen, a szoftvert 1991-ben vásárolta meg a Qualcomm. A vállalat tegnap adta ki a szoftver utolsó kereskedelmi változatát, a 7.1-es windowsos és 6.2.4-es maces verziókat. Az új verziók már csak 19,99 dollárba kerülnek és fél év támogatás jár hozzájuk -- az előző változatokért még 50 dollárt kért a Qualcomm, cserébe egy éves támogatást biztosított.

[HWSW] A kommunikációs chipekkel foglalkozó Qualcommnál régóta mostohagyerek volt az Eudora levelezőprogram. Az Eudorát egy Steve Dorner nevű diák házi feladatként fejlesztette ki az Illinois Egyetemen, a szoftvert 1991-ben vásárolta meg a Qualcomm. A vállalat tegnap adta ki a szoftver utolsó kereskedelmi változatát, a 7.1-es windowsos és 6.2.4-es maces verziókat. Az új verziók már csak 19,99 dollárba kerülnek és fél év támogatás jár hozzájuk -- az előző változatokért még 50 dollárt kért a Qualcomm, cserébe egy éves támogatást biztosított.

A jövőben az Eudora ingyenessé válik, a 2007 első felében érkező verzió már a Mozilla által fejlesztett Thunderbird levelező alapjaira épülő, nyílt forrású szoftver lesz. A Qualcomm ugyanakkor felfüggeszti a terméktámogatást is, a felhasználóknak maguknak kell gondoskodniuk a problémák orvoslásáról, például levelezőlisták vagy fórumok segítségével. Egyelőre nem tudni, milyen lesz a Thunderbird-alapú Eudora, Jeremy James, a Qualcomm szóvivője szerint a cél az, hogy a szoftver megőrizze az Eudora kedvező tulajdonságait, ugyanakkor tovább is fejlődjön.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról