Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 16. 11:00

Sun szerverek bérelhetők az Interware-nél

A Sun Microsystems és az Interware megállapodást írt alá Sun szerverek bérleti konstrukcióban történő értékesítésére: az Interware Szerver Hotelében az Opteron-alapú Sun Fire X2100 és X4200 szervereinek bérlete mellé többek között IP-hoszting, szerverelhelyezés és adminisztrációs szolgáltatásokat nyújt az Interware, valamint egy hónapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít elsősorban a közepes méretű vállalatok számára.

[HWSW] A Sun Microsystems és az Interware megállapodást írt alá Sun szerverek bérleti konstrukcióban történő értékesítésére: az Interware Szerver Hotelében az Opteron-alapú Sun Fire X2100 és X4200 szervereinek bérlete mellé többek között IP-hoszting, szerverelhelyezés és adminisztrációs szolgáltatásokat nyújt az Interware, valamint egy hónapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít elsősorban a közepes méretű vállalatok számára.

A szerverhoszting szolgáltatás előnyeit kamatoztató cégek köre folyamatosan bővül: a webtervező vállalkozások, az internet szolgáltatók, a médiavállalatok, a szoftverfejlesztők, a rendszerüzemeltetők, az online kereskedelmet folytatók, a portálok, valamint az online közösségek mellett megjelentek a pénzügyi és ingatlan szektor képviselői, a tanácsadó vállalatok és márkaképviseletek is. A szervereket üzemeltetők közel fele az IT-piac szereplői közül kerül ki, míg a fennmaradó rész egyenletesen oszlik meg a többi szektor között. A gépek háromnegyede közepes méretű cégek, egynegyede pedig kis- és nagyvállalatok tulajdonában van.

A piaci várakozásoknak megfelelően a hazai hoszting-piac markáns fejlődés előtt áll, mértéke ugyan visszafogottabb a korábbi évekhez képest, de a 20 százalékos növekedést stabilan produkálja. Ez a változás leginkább a már meglévő ügyfelek újabb és újabb "megrendeléseinek" köszönhető, nem az új ügyfelek száma szaporodik ilyen gyorsan. Jelenleg közel 4 ezer szerver üzemel hoszting-szolgáltatóknál, melyek közül az Interware a legnagyobb, Szerver Hotelében mintegy 2400 gép lakik.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról