Szerző: Ady Krisztián

2006. október 4. 12:58

Tovább bővültek a hazai harmadik generációs mobilhálózatok

Tovább bővítették harmadik generációs hálózatukat a hazai mobilszolgáltatók: a T-Mobile bejelentette, hogy 3G/HSDPA hálózata mától Békéscsabán, Pomázon és Vecsésen is elérhető. A villámgyors, akár 1,5 megabit/s-os sebességű mobil letöltést biztosító HSDPA technológia, illetve a videotelefonálás így már 11 településen érhető el. A T-Mobile ügyfelei a gyors mobilinternetet a szolgáltatónál megvásárolható HSDPA kártyatelefonnal, a Samsung Z560-as mobiltelefonnal, a T-Mobile MDA Vario II mobilszámítógéppel és a T-Mobile webnwalk Box asztali modemmel vehetik jelenleg igénybe.

[HWSW] Tovább bővítették harmadik generációs hálózatukat a hazai mobilszolgáltatók: a T-Mobile bejelentette, hogy 3G/HSDPA hálózata mától Békéscsabán, Pomázon és Vecsésen is elérhető. A villámgyors, akár 1,5 megabit/s-os sebességű mobil letöltést biztosító HSDPA technológia, illetve a videotelefonálás így már 11 településen érhető el. A T-Mobile ügyfelei a gyors mobilinternetet a szolgáltatónál megvásárolható HSDPA kártyatelefonnal, a Samsung Z560-as mobiltelefonnal, a T-Mobile MDA Vario II mobilszámítógéppel és a T-Mobile web’n’walk Box asztali modemmel vehetik jelenleg igénybe.

Az elmúlt napokban jelentett be újabb bővítéseket harmadik generációs hálózatával kapcsolatban a Pannon is, mely már összesen 40 településen biztosítja az UMTS adatátviteli technológiát, a maximálisan 384 kbit/s-os letöltési sebességet. A nagyobb városok mellett már a főváros vonzáskörzetében lévők, például a váciak, vagy a budakalásziak is kihasználhatják 3G-telefonjuk képességeit, a videotelefonálást, vagy a gyors internetezést és mobil tartalmak letöltését.

Nokia E61
Nokia E61 - üzleti 3G telefon

Hazánk harmadik mobilszolgáltatója, a Vodafone egyelőre továbbra is csak Budapesten nyújtja a 3G-s hozzáférést, miközben a szolgáltató kínálatában egyre több harmadik generációs mobilkészülék jelenik meg. A gyengébb lefedettség ellenére a Vodafone-nál ma már 11 darab 3G-s készülék szerepel a kínálatban, a Vodafone-ra szabott, live!-os készülékek, például a Sony Ericsson V630i és a Nokia 6234 mellett a Nokia E61, a Sony Ericsson K610i, illetve a Samsung SGH-Z400 is. A készülék igen kedvező áron vásárolhatól meg speciális, multimédiás előfizetésekkel együtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról